Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotrrek

Certina DS PODIUM

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczor. Jestem tutaj nowy co zapewne bedzie widac. Postanowilem odwiedzic to forum zeby zebrac informacje na temat zegarka jaki mam zamiar kupic jesli mozecie mi pomoc to bym bym bardzo wdzieczny. Zegarek to:

http://dolinski.pl/certina/m/ds-podium/certina-ds-podium-ref-c260-7029-42-66.html

czy jest to doby zegarek i dobra firma szwajcarska jak za takie pieniadze bardzo prosze o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

900pln za kwarca to stanowczo za dużo :) IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się podoba to warto, sympatyczny zegarek.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale firma dobra? bo rozgladalem sie tez ja jakas adriatica czy festina ale zegarmistrz podpowiedzial mi certine ze to nie ma porownania z tymi dwoma firmami nawet prawda to? i czy ten zegarek pochodzi ladnych pare lat dbajac o niego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No Certina zdecydowanie wyżej pozycjonowana niż powyższe firmy, a co do zegarka, to tylko wymieniaj baterie i bedzie chodzil dlugo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec lepiej kupic ta certine niz jakas fajniejsza w wygladzie adriatice czy tam festine?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście bym tak zrobił, jakbym miał taki dylemat, ewentualnie coś z Seiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok dzieki wielkie to biore ta certine a nad seiko w automacie pomysle jako o drugim zegarku:) aha i jeszcze jedno pytanie dokupic bransolete sama do tego mozna i jaka by byla cena bo szukam i nie moge nigdzie znalezc. aha i czy mozna taki zegarek kupic przez internet z jednego ze sklepow z zegarkami czy to ryzyko ze jakas podrobka mzoe byc czy cos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze lepiej kupić na bransolecie i poźniej dokupić pasek - bo bransoleta osobno zwykle jest droższa niż różnica w cenie między wersją na pasku a na bransolecie, ale myślę, że w Certine koszt bransolety do tego modelu to nie więcej niż 200zł.

Jeśli kupujesz przez ogólnie znany sklep to nie ma ryzyka, zresztą nikłe jest natrafienie na podróbkę Certiny, do tego w tej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra dziekuje Ci bardzo pomogles mi rozwiac moje watpliwosci. wybiore ten model ktory pokazalem i mam nadzieje ze bede z niego zadowolony. jak na pierwszy zegarek kupiony za wlasne pieniadze powinien byc dobry heh

ps. a takie male pytanie jeszcze certina jest lepsza firma od tissota czy na odwrot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. a takie male pytanie jeszcze certina jest lepsza firma od tissota czy na odwrot?

Firmy są w 100% porównywalne, jesli chodzi o jakość, także tylko kwestia designu wchodzi w grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widziales moze na "zywo" ta certine dobra ona bedzie na nadgarstek 17 cm? bo szczerze mowiac wczesniej chcialem jakis zegarek o srednicy conajmniej 42mm ale doszedlem do wniosku ze mam za mala reke do takeigo a ta certinka ma 38 wiec raczej powinna byc dobra prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem :) Będzie spoko, ja ma 17,5 i zarówno 38 jak i 42 leżą ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zamowilem ten zegarek w jednym ze sklepow internetowych i dostalem taka informacje od nich:

Zegarek zostanie dostarczony w piątek 24.09.2010 r.

Paragon wyślemy pocztą, ponieważ zegarek wysyłamy z naszego sklepu w innym mieście.

czy tu wszystko jest w porzadku z tym paragonem? kupuje produkt to powinienem chyba razem znim miec paragon prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zamowilem ten zegarek w jednym ze sklepow internetowych i dostalem taka informacje od nich:

Zegarek zostanie dostarczony w piątek 24.09.2010 r.

Paragon wyślemy pocztą, ponieważ zegarek wysyłamy z naszego sklepu w innym mieście.

czy tu wszystko jest w porzadku z tym paragonem? kupuje produkt to powinienem chyba razem znim miec paragon prawda?

Paragon należy Ci się, natomiast jeśli zegarek jest na stanie gdzie indziej w magazynie to tam musi byćwystawiany paragon - więc wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale to skoro jest gdzie indziej na stanie i ja go wlasnie z tego miejsca dostaje (a jak mowisz musi byc wystawiony tam gdzie jest towar wydawany) wiec jaki jest problem zebym razem z towarem dostal paragon? i jaka ja mam pewnosc ze kiedykolwiek mi ten paragon przesla? zegarek bede mial jutro a na paragon moge sobie czekac i czekac... taki jakis nie ufny jestem do tych sklepow internetowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam wielka prosbe przyszla mi ta certina dzisiaj ale ona wyglada inaczej przynajmniej jak dla mnie niz ta ktora jest za zdjeiciach w sklpie internetowym mozecie wyrazic swoja opinie? bardzo bym byl wdzieczny przedstawiam dwa zdjecia jedno ze sklepu drugie mojej certiny ktora dostalem

certina-ds-podium-ref-c2_1495.jpg

IMG]http://i51.tinypic.com/2yjyr0o.jpg[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam wielka prosbe przyszla mi ta certina dzisiaj ale ona wyglada inaczej przynajmniej jak dla mnie niz ta ktora jest za zdjeiciach w sklpie internetowym mozecie wyrazic swoja opinie? bardzo bym byl wdzieczny przedstawiam dwa zdjecia jedno ze sklepu drugie mojej certiny ktora dostalem zastanawiaja mnie te kropki pod godzinami na zdjeciu w sklpie sa one krzywo u mnie prosto i na mojej nie ma takich jakby rantow nad godzinami 11 i 1. bardzo wasz prosze rzucie fachowym okiem na to.. lepszej fotki nie moge zrobic bo sie odbija swiatlo albo aparat w szkielu i nic nie widac

certina-ds-podium-ref-c2_1495.jpg

2yjyr0o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecie bardzo kiepskiej jakosci. Nikt nic nie bedzie w stanie powiedziec.

Gdzie kupowales. Jak u Dolinskiego to nie masz sie co martwic. I jezeli myslales, ze zegarek bedzie wygladal jak w katalogu (po pewnie efektownym renderingu) to musze Cie rozczarowac. Nie zawsze tak jest.

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek kupowalem w sklepzegarki.pl aha i na dekielku nie jest numer Certina DS PODIUM Ref: C260.7029.42.66 tylko Certina DS PODIUM Ref: C260.7129.42.66 a papiery i gwarancje mam wystawiona na ten numer pierwszy... wiec o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
.... wiec o co chodzi?

Pewnie o to, ze sie pomylili. To jest ten sam zegarek tylko pierwszy Ref: model na pasku a drugi na bransolecie. Jak dla mnie bez roznicy, jezeli chodzi o warunki gwarancji.

T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i chyba całe szczęście, że się różnią.

Dla mnie zdjęcie ze strony producenta oraz całej reszty sprzedawców przedstawia zegarek z przekrzywioną tarczą, zresztą jak się dobrze przyjrzeć to krzywią się w drugą stronę inne modele :rolleyes:

post-31721-0-43236800-1331596545.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale ten model ktory ja zamawialem jest na pasku wiec na tym ktory dostalem powinienem miec numer pierwszy ktory pokazalem a nie ten ktory jest przy zegarku z bransoleta? jak sie mogli pomylic? a moze to podorbka? wiesz cos o tym sklpie moze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo prosze o pomoc panowie czy zglaszac to do nich czy tez nie? a moze te ranty miedzy godzinami 11 i 1 to cien?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.