kflynn 0 #1 Napisano 9 Października 2010 Czy ktoś miał problem z datą, objawiający się tym że za nic nie idzie ustawić dzisiejszej daty. Tzn. jak dziś jest 09.10 to gdy ustawię dziś na 09.10 to zegarek sam automatycznie przestawi się na 10.11. Jeśli dziś jest np. 24.05 to chcąc ustawić 24.05 automatycznie przestawi się na 25.06. Natomiast jeśli dziś jest 24.05 a ustawię np 23.05 czy 25.05 to tak będzie... Czy ktoś miał podobny problem ze nie idzie ustawić dzisiejszej daty? Tak wiem, niby nic, ale jest to mocno irytujące jeśli mam datownik w zegarku a on wyświetla niewłaściwą datę. Ktoś miał podobny problem? Ktoś wie w czym on leży...pewnie elektronice zegarka która dostała niezłej głupawki. Niby tarczowy, ale w końcu na klasycznym mechanizmie nie działają te zegarki. Chyba że się mylę, wiem tyle że za nic dzisiejszej daty nie mogę ustawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #2 Napisano 10 Października 2010 To jest tak idiotyczne, że zacząłem się śmiać, sorry Jaki to dokładnie jest model zegarka? 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #3 Napisano 10 Października 2010 Domyslam, że chodzi o to, że ustawiasz date o np.: 8 rano a o 11-12 masz już dzień do przodu?Przestaw zegarek o 12h do przodu i wtedy zmień date. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kflynn 0 #4 Napisano 10 Października 2010 Domyslam, że chodzi o to, że ustawiasz date o np.: 8 rano a o 11-12 masz już dzień do przodu?Przestaw zegarek o 12h do przodu i wtedy zmień date. Nie nie chodzi o to, problemu ze zmianą dnia w południe nie ma. Casio EF-510 I tak wiem że jest to totalnie głupie idiotyczne, ale tym bardziej irytuje. Kilku zegarmistrzów "ogólnych" (pozwolę sobie nazwać) też zrobiło wielkie oczy jak to zobaczyło na własne oczy. Po prostu kiedy ustawię datę dnia dzisiejszego pokrętłem i je docisnę w normalny tryb pracy zegarka, datownik wykonuje zupełnie niepotrzebny kolejny obrót. Jeśli zaś ustawię datę wczorajszą czy jutrzejszą i docisnę pokrętło data zostaje Jakiegokolwiek dnia nie ustawiam, nigdy aktualnej daty się nie da ustawić. Mogę tylko wczorajszą albo jutrzejszą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach