Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

czarnyte

Certina DS1 LE, pasek, teleskopy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do dodatkowego paska do Certiny DS1 LE. Jak wiecie rozstaw uszu jest 21mm, jednak oryginalny pasek jest 22mm/18mm. Zauważyłem, że teleskopy są gięte (ciekawa sprawa nikt chyba na forum o tym nie wspominał). Pytanie do posiadaczy DS1 LE czy zakładali już jakieś paski do tego zegarka, co by ewentualnie polecali bo ten oryginalny jednak nie wydaje się wysokiej klasy :) W tej chwili mam na oku pasek Rios No.50 Louisiana Crocodile Calf Burgund, sklep marvin. Ktoś miał do czynienia z tym paskiem, jak jakość do oryginału?

PZDW

Czarnyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno gięte, a nie zgięte przez przypadek?

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek nówka, nie ma szansy żeby ktoś idealnie 2 teleskopy przegiął przez przypadek. Teleskopy są gięte (łamane) na maszynie na bank... Tak jak pisałem, szerokość paska w porywach 22, a w uszach 21mm, zresztą poprzez ten kształt teleskopów, pasek bez problemu wchodzi i ładnie komponuje się z owalem koronki przy uszach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem, ostatnio zakupiłem pasek 22 mm i nie jestem go wstanie dopasować do Certiny DS 1, oryginalne teleskopy są za grube do paska, a teleskopy otrzymane z paskiem są za długie 22 mm. W związku z tym zastanawiam się jak rozwiązać, sprawę czy muszę szukać paska i teleskopów 21 mm - są chyba rzadko spotykane ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.