Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kaer

Rakieta 2628.H

Rekomendowane odpowiedzi

Pacjent - Rakieta 2628.H z tzw. wiecznym kalendarzem. W pozycji przestawiania godziny, kręcąc koronką czuło się straszny opór, właściwie to prawie wcale nie udawało się zmienić godziny. W końcu coś pękło i klops. Koronka kręci się w te i wewte a wskazówki ani drgną. :)

Po szybkiej konsultacji z kaido2, który postawił diagnozę na odległość wziąłem się za rozbieranie. Jako, że Rakiety z tej serii właściwie mają tę samą budowę za dawcę posłużył mechanizm 2614.H :)

Po wyjęciu z koperty i zdjęciu tarczy

post-28642-0-46203900-1331632526.jpg

post-28642-0-39936000-1331632528.jpg

A tutaj widać co się popsuło - koło jak widać właściwie bezzębne ;)

post-28642-0-49120300-1331632530.jpg

Tutaj założone nówka funkiel koło od dawcy

post-28642-0-62319300-1331632532.jpg

Na kolejnych fotkach powinienem przedstawić etapy składania. Niestety poprawne złożenie mechanizmu kalendarza w tym werku zjadło mi tyle nerwów, że zupełnie zapomniałem o zdjęciach. Zdecydowanie wole kalendarze w Wostokach, które w porównaniu do tej Rakiety są bajecznie proste.

Jednak suma summarum zegarek złożony i działa, więc udało się zaliczyć kolejną amatorską naprawę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.