Wasyl 730 #2176 Napisano 6 Listopada 2012 A ja połączę oba obozy... Pasek z zapięciem bransoletowym. Idealne rozwiązanie Bardzo mi się podoba bransoleta, ale kilka razy się przymierzałem i pasek bezapelacyjnie wygrywaPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2177 Napisano 6 Listopada 2012 tydzień w tym i tydzień w tym - oba rozwiązania są fajne gratuluje świetnego nabytku ! ja musze teraz czekać do jakiś Świąt... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2178 Napisano 7 Listopada 2012 No to ja..... od kolegi z forum... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2179 Napisano 7 Listopada 2012 Wczoraj dotarła, czarnulka moja piękna!!! Tarcza idealnie zachowana, czarna jak kupa Lucyfera, jak węgiel, jak koks, jak antracyt!!! Lądy i morza przemierzamKulę Ziemską z otwartym czołemOmegę mam Dynamic na rękuSkąd pytam, skąd ją wziąłem?A wziąłem ją z dumy i truduZe znoju codziennej pracyZe stali, z żelaza, z węglaA tarcza jej jak antracyt! Wzruszyłem się... Teraz tylko przegląd, smarowanie - dla pewności.W imieniu-Prezesa Ochockiego z klubu K.S "Tecza" gratuluje P.S.Stan Bystrzycy w Lublinie-w normie Mam nadzieje ja obejrzec..vide-spotkanie w sobote 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2180 Napisano 7 Listopada 2012 W imieniu-Prezesa Ochockiego z klubu K.S "Tecza" gratuluje P.S.Stan Bystrzycy w Lublinie-w normie Mam nadzieje ja obejrzec..vide-spotkanie w sobote Dziękuję za informacje o stanie wód głównej rzeki Lublina. Niemniej jednak trzeba uważać, bo a nuż gdzieś będzie przedszkole w przyszłości albo teren zabudowany... Gratuluję Seamasterka, przepiękne indeksy, dobrze, że nie wpadła do kieliszka, bo trzeba by spisać protokół zniszczenia . Kurcze, w Lublinie będę dopiero w następny weekend, może załapię się na kolejne spotkanie? 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidowo 4 #2181 Napisano 7 Listopada 2012 Cytochrom ladne cacko z niego zrobiles ! wyglada jak nowy! dalem wpis na temat tissota antimagnetique, moglbys zerknac? widze, ze wiesz jak dobrze zwrocic zycie zegarkom! pozdrawiam, Dawid 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2182 Napisano 7 Listopada 2012 (edytowane) Panowie nie jest to nowy nabytek ale szuka nowego właściciela jest to przepiękny zegarek do garnituru gdyby ktoś reflektował z chęcią sprzedam. Opisze wszystkie wady i zalety.PS. werk na złotych szatonach stan po za szkiełkiem i lekkim nalotem na wskazówkach ideał. Edytowane 7 Listopada 2012 przez Stary 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2183 Napisano 7 Listopada 2012 Panowie nie jest to nowy nabytek ale szuka nowego właściciela jest to przepiękny zegarek do garnituru gdyby ktoś reflektował z chęcią sprzedam. Opisze wszystkie wady i zalety.PS. werk na złotych szatonach stan po za szkiełkiem i lekkim nalotem na wskazówkach ideał. Fajniutki ten Kienzle, Maćku. Widziałem na Bazarku i nawet dumałem, czy by czasami go nie wziąć.Co to za werk? Bo wyglada na AHO sygnowane przez Kienzle 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2184 Napisano 8 Listopada 2012 Arturze nie wiem pierwszy raz widzę Kienzle z takim werkiem dla mnie to były raczej zegarki nisko budżetowe, na werkach kołkowych a tu taki szok złote szatony i w pierwszym momencie myślałem, że to jest jakaś modyfikowana Eta ale w domu tak samo jak ty przy głębszych oględzinach zauważyłem, że to raczej AHO http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&a&2uswk&AHO_1021 sygnowane przez Kienzle. Z chęcią oddam ją w dobre ręce bo jest naprawdę Piękna uwierz mi na słowo, jeżeli ktoś kiedyś stykał się z marka Kienzle to ten zegarek jest z innej bajki. Najwyższa jakość, stal, ciekawa tarcza, dobry mechanizm i prawie żadnych śladów użytkowania....gdyby nie to szkiełko i ten lekki nalot na wskazówkach 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5753 #2185 Napisano 9 Listopada 2012 Hmmm... no to może i tutaj swoich sił spróbuję... A w "cukierkowym" tle nabytek wygląda tak: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2186 Napisano 9 Listopada 2012 (edytowane) Hmmm... no to może i tutaj swoich sił spróbuję... Nie no fotki kapitalne!!!! Zwłaszcza przed ostatnie zrobiło na mnie ogromne wrażenie Pięknie się to komponuje wszystko razem....gratuluje pomysłu i efektów Edytowane 9 Listopada 2012 przez chronofil cytowanie zdjęć 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2187 Napisano 10 Listopada 2012 (edytowane) Bana nie dostajesz tylko ze względu na dzisiejszy świąteczny dzień. Ale - uwazaj! Pięknie się kolekcja rozwija - gratulacje cytując za Wikipedią ... : "...Sobota ( – szósty dzień tygodnia. W tradycji biblijnej – chrześcijańskiej i żydowskiej, gdzie za pierwszy dzień tygodnia uznawana jest niedziela, sobota jest siódmym, ostatnim dniem tygodnia. W religii żydowskiej sobota jest dniem świątecznym, zwanym szabatem. Biblijna opowieść o stworzeniu świata wyjaśnia jej genezę – ostatniego dnia tygodnia Bóg odpoczął po dziele stworzenia. W ortodoksyjnym judaizmie ściśle przestrzegany jest nakaz powstrzymania się od pracy...." chcę się podzielić moim następnym znaleziskiem w automacie.. i w dodatku kwadratowym we dwoje podobno lepiej.. Podpowiedzcie proszę mi coś w temacie paska 20 mm i raczej nie czarny w rozsądnych pieniądzach - nie mam kompletnie pomysłu na tego kwdraciaka. Edytowane 10 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #2188 Napisano 10 Listopada 2012 cytując za Wikipedią ... : "...Sobota ( – szósty dzień tygodnia. W tradycji biblijnej – chrześcijańskiej i żydowskiej, gdzie za pierwszy dzień tygodnia uznawana jest niedziela, sobota jest siódmym, ostatnim dniem tygodnia. W religii żydowskiej sobota jest dniem świątecznym, zwanym szabatem. Biblijna opowieść o stworzeniu świata wyjaśnia jej genezę – ostatniego dnia tygodnia Bóg odpoczął po dziele stworzenia. W ortodoksyjnym judaizmie ściśle przestrzegany jest nakaz powstrzymania się od pracy...." chcę się podzielić moim następnym znaleziskiem w automacie.. i w dodatku kwadratowym Nie jestem wyznawcą judaizmu, więc bez grzechu w sobotę bana mogę dać. Szczególnie, że pokazałeś zegarek znaleziony w automacie, a nie napisałeś, jaki to automat. Do robienia kawy, sprzedaży prezerwatyw, czy do strzyżenia? Na koniec zamieściłeś zegarek o kwadratowym kształcie, wiedząc, że koperta zegarka może mieć kształt dowolny, pod warunkiem, że będzie okrągła.Nie, no, za dużo tego... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #2189 Napisano 11 Listopada 2012 No Daniel, Ten Dynamic wygląda obłędnie. Zazdraszczam Myslę ze się Daniel nie obrazi za zapożyczenie zdjęcia (jeszcze swoich nie zrobiłem) ale pochjwalę się, że miałem szczęscie nabyć od niego Dosię. Obiecuję, że nie będzie u mnie smutna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2190 Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) Nie jestem wyznawcą judaizmu, więc bez grzechu w sobotę bana mogę dać. Szczególnie, że pokazałeś zegarek znaleziony w automacie, a nie napisałeś, jaki to automat. Do robienia kawy, sprzedaży prezerwatyw, czy do strzyżenia? Na koniec zamieściłeś zegarek o kwadratowym kształcie, wiedząc, że koperta zegarka może mieć kształt dowolny, pod warunkiem, że będzie okrągła.Nie, no, za dużo tego... Arturze nie możemy się ograniczać tylko do jednej wiary w naszym demokratycznym kraju a ten automat to respirator a co do kształtu to faktycznie ...ale szkoda było go nie brać.. btw zwróciliście uwage że zenith/movado ma logo podobne do cini mini Edytowane 11 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #2191 Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) No Daniel, Ten Dynamic wygląda obłędnie. Zazdraszczam Myslę ze się Daniel nie obrazi za zapożyczenie zdjęcia (jeszcze swoich nie zrobiłem) ale pochjwalę się, że miałem szczęscie nabyć od niego Dosię. Obiecuję, że nie będzie u mnie smutna Nie ma problemu. Niech się dobrze nosi i punktualnie cyka. Cieszę się, że poszła w dobre ręce. Edytowane 11 Listopada 2012 przez chronofil cytowanie zdjęć 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bigfreak666 0 #2192 Napisano 11 Listopada 2012 gratuluje nowego nabytku Piotrze wiecej zenkow to wieksza szansa na kolejnego atlanta dla mnie pozdro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2193 Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) gratuluje nowego nabytku Piotrze wiecej zenkow to wieksza szansa na kolejnego atlanta dla mnie pozdro no to było brutalne ...ale niestety prawdziwe będę musiał mocno przetrzebic kolekcję dla tego osobnika http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/29 Edytowane 11 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bigfreak666 0 #2194 Napisano 11 Listopada 2012 no to było brutalne ...ale niestety prawdziwe będę musiał mocno przetrzebic kolekcję dla tego osobnika http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/3/29no coz ktos kiedys mi powiedzial ze litosc to zbrodnia wiec no mercy btw ten zenek to cacko.piekna laleczka.zycze udanych lowow i szybkiego przetrzebienia magazynu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2195 Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Nie jestem wyznawcą judaizmu, więc bez grzechu w sobotę bana mogę dać. Szczególnie, że pokazałeś zegarek znaleziony w automacie, a nie napisałeś, jaki to automat. Do robienia kawy, sprzedaży prezerwatyw, czy do strzyżenia? Na koniec zamieściłeś zegarek o kwadratowym kształcie, wiedząc, że koperta zegarka może mieć kształt dowolny, pod warunkiem, że będzie okrągła.Nie, no, za dużo tego... Arturze...no nie mogę się oprzeć, szczególnie że kształt jak najbardziej odpowiedni cal. 126, złocony, rok 1951, z pudełeczkiem ...bajka - dzis do mnie przypłynął Edytowane 12 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2196 Napisano 12 Listopada 2012 Złocony? Jakoś nie widać. I ten się nie liczy, nie ma gwiazdki. A na pudełku jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2197 Napisano 12 Listopada 2012 Złocony? Jakoś nie widać. I ten się nie liczy, nie ma gwiazdki. A na pudełku jest Jacku, Jacku.... a Ty znowu gdzieś zapodziałeś okularki..? 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2198 Napisano 12 Listopada 2012 Ty się z moich okularków nie śmiej nigdy nie wiem gdzie leżą. A koperta to raczej chromowana, a nie złocona. Chyba, że przez pomyłkę ci mechanizm pozłocili 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary 78 #2199 Napisano 12 Listopada 2012 Z tą gwiazdką dobre jak nie ma gwiazdki to na pewno tarcza po renowacji !! i widać, że szkiełko pleksi bo porysowało się tylko tam gdzie koszula nie dosięgła A kończąc żarty fajny sikor ....gratulacje !!!! 0 Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2200 Napisano 12 Listopada 2012 (edytowane) Ty się z moich okularków nie śmiej nigdy nie wiem gdzie leżą. A koperta to raczej chromowana, a nie złocona. Chyba, że przez pomyłkę ci mechanizm pozłocili koperta stalowa a mechanizm złocony - przynajmniej tak podaje w swojej książce Manfred Rossler Edytowane 12 Listopada 2012 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach