Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dirty Harry

Repliki B-Uhr 55 mm - jakie firmy współcześnie produkują takowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zjechałem ostatnio 10 kg i z pomocą pani dietetczki osiągnąłem pożądaną wagę 92 kg :)

Ale wracając do tematu: jak nosisz 47-milimetrowy zegarek i nie jest za duży, to pilota mniejszego niż 55 mm naprawdę nie ma sensu kupować! Może razem gdzieś sobie takowe wyszukamy i za dwa będzie jakiś większy rabacik? :) No bo to chyba nie jest rozmiar, który codziennie sklepikarzom schodzi... :)

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zjechałem ostatnio 10 kg i z pomocą pani dietetczki osiągnąłem pożądaną wagę 92 kg :)

Ale wracając do tematu: jak nosisz 47-milimetrowy zegarek i nie jest za duży, to pilota mniejszego niż 55 mm naprawdę nie ma sensu kupować! Może razem gdzieś sobie takowe wyszukamy i za dwa będzie jakiś większy rabacik? :) No bo to chyba nie jest rozmiar, który codziennie sklepikarzom schodzi... :)

92 kg? - jeszcze ciut mi brakuje (tzn - od góry :) ). Ale staram się!!!

Zegarek 55 mm to rzecz jasna ostateczność (ja, z uwagi na upodobania estetyczne, rozważam nie od dzisiaj ZENO w tym rozmiarze).

Zobaczymy... - na razie czekam niecierpliwie na tego Archimede. Jak zrzucę jeszcze jakieś 10 kg, to może wystarczy!

A jak jednak się nim nie zaspokoję, to wtedy może uderzę w kierunku kolegi M. Rawińskiego... (kiedyś uzyskałem od niego bardzo miły rabat, powołując się na Klub - pomimo, że nawet nie zdradziłem swojej klubowej "tożsamości"!)

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenek ładny, ale jak dla mnie za mało klasyczny jeśli chodzi o b-uhrowatość.

Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Omega Railmaster XXL | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zenek ładny, ale jak dla mnie za mało klasyczny jeśli chodzi o b-uhrowatość.

ZENO Super Oversized faktycznie jest jedynie "inspirowany" klasyką lotniczą.

Ale za to spójrz na to miękkie wejście uszu w kopertę... :) - i porównaj to z okropnym podczepieniem uszu w takim na przykład hiperklasycznym Laco! :) :)

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale za to spójrz na to miękkie wejście uszu w kopertę - i porównaj to z okropnym podczepieniem uszu w takim na przykład hiperklasycznym Laco! :) :)

To prawda - też zdecydowanie preferuję miękkie przejścia między kształtami, jak w oryginalnych wojennych B-Uhrach od IWC i Stowy, a może i jeszcze innych, ale nie Laco. Kanciaste sterczące "rogi" denerwowały mnie w moim RT B)

Ze współczesnych 55 mm to Aristo tak ma (ale nie każdy model), Azimuth, no i ten no-name z napisem "Luftwaffe" z podlinkowanej przez Marcina strony z kurtkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze współczesnych 55 mm to Aristo tak ma (ale nie każdy model), Azimuth, no i ten no-name z napisem "Luftwaffe" z podlinkowanej przez Marcina strony z kurtkami.

Historyczne IWC etc, to trochę za wysokie progi dla mnie (kiedyś sprawdziłem ceny! :) ). Te współczesne z prawdziwą marką - też nie na kieszeń jedynego żywiciela żony i Juniora. A co do pomysłów typu "Luftwaffe", to Parnis zupełnie mi wystarczy. B)

Zatem raczej pozostanę przy oblizywaniu się na ZENO - no, chyba, że jakieś Ticino po drodze się trafi... :) :) :)

Zresztą - zupełnie serio polecam zainteresowanie się propozycjami Mira Rawińskiego. Facet łączy ciekawą (także lotniczo) ofertę z koleżeńskością wobec kolegów z Klubu!

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ticino 48 mm rządzi! B)

Widziałem, że z lotniczych zegarków M. Rawiński ma w swym sklepie tylko Zenki - bogata oferta, ale nie tego szukam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ticino 48 mm rządzi! ;)

Widziałem, że z lotniczych zegarków M. Rawiński ma w swym sklepie tylko Zenki - bogata oferta, ale nie tego szukam.

Ano - de gustibus...

Tylko wobec Ticino mamy najwyraźniej te same poglądy. :P

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.