Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wicher123

Popsuty Seiko 7T32-7C60

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem podobną sytuację tylko nie z Seiko, a z Adriaticą w tytanie. I nie po trzech, a po 11 latach. co pewien czas sie zatrzymywał,wskazówka drgała, ale nie chodził pomimo wymiany baterii. W końcu stanął na dobre.

Oddałem do czyszczenia za 60zł i śmiga jak nowy.

Oczywiście dodatkowo otrzymałem gwarancję na 12m-cy.

Może zatem wystarczy wyczyścić u dobrego zegarmistrza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie może, tylko jak znaleźć dobrego zegarmistrza? U mnie w mieście to jakaś parodia jest ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Ten mechanizm po wymianie ogniwa zasilającego, z tego co pamiętam trzeba zresetować. Ale skoro

zegarmistrz ponownie go uruchomił to znaczy, że również i tego procesu dokonał.

Konserwacja tego mechanizmu wcale nie jest taka prosta jak by się mogło wydawać. Zegarmistrz

musi umieć go nasmarować a nie jest to takie proste jak by się mogło wydawać szczególnie, że

smarowania dokonuje się zdecydowanie odmiennie jak w zegarku mechanicznym a to z powodu

innych materiałów użytych do jego budowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten mechanizm po wymianie ogniwa zasilającego, z tego co pamiętam trzeba zresetować. Ale skoro

zegarmistrz ponownie go uruchomił to znaczy, że również i tego procesu dokonał.

Konserwacja tego mechanizmu wcale nie jest taka prosta jak by się mogło wydawać. Zegarmistrz

musi umieć go nasmarować a nie jest to takie proste jak by się mogło wydawać szczególnie, że

smarowania dokonuje się zdecydowanie odmiennie jak w zegarku mechanicznym a to z powodu

innych materiałów użytych do jego budowy.

Może w ogóle go nikt nigdy nie smarował?

A teraz samo sedno.. co mi poradzicie zrobić? Nie warto ingerować i go wyrzucić,czy znowu zapłacić te 200zł i się modlić... ale wtedy to chyba bez sensu bo już bym wydałna naprawę jego ponad 500zł i nie mieć pewności że będzie ok?

Nie wiem co o tym mysleć... zegarek nigdy nie upadł,wszystko ładnie cacy a takie jaja... a podobno Seiko takie porządne i w ogóle... Zraziłem się bardzo na tą firmę...

I właśnie przed chwilą kupiłem Orienta Mako Black :mellow:

Tylko szkoda mi wywalać tego Seiko. w 1998 albo 1999r go kupiłem, pamiętam że kosztował wtedy ok 450zł i to była cena kosmos jak dla młodego chłopaka, nie było gościa który mi go nie zazdrościł :) To były czasy... :)

Nawet taką anegdotę Wam opowiem...

Mieszkałem we Wrocławiu 2 lata w tzw. Trójkącie.Na początku mnie tam nikt nie znał.. wracam o 2 w nocy do domu,stoją tzw "karki" w przejściu, w bramie.Jeden mnie pyta, ej masz zegarek?Mówię mam, to powiedz która godzina,popatrzyłem na Seiko, oni zobaczyli co ja mam i nagle,poczułem tylko kilka uderzeń i po zegarku..Zabrali oczywiście... Kilka dni potem go odzyskałem,nie zdążyli sprzedać i jak zobaczyli że ja "tutejszy" oddali :)

Także historię ten zegarek też ma fajną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.