Bartek3322 39 #1876 Napisano 4 Lipca (edytowane) To on. Główny powód dla, którego sie tu zarejestrowałem. Nabyłem drogą kupna, ale,że dżentelmeni o oieniadzach nie rozmawiają. Zwłaszcza kiedy istnieje ryzyko, że te rozmowy przeczytają ich żony 😅 Tak więc nabyłem. Wszystko działa, górny przycisk=start, dolny=stop>reset. Otwierać samemu sie boje bo dekiel jest zapieczony. O firmie/marce w internetach nic nie ma, szukałem szukałem i znalazłem tylko ktoś na aukcji internetowej sprzedaje metkę (dodałem screen w galerii). Docelowo chyba wejdzie na ładny skórzany pasek tzw bund wirst, chyba tak to sie nazywa. Wskazówki połyskują na niebiesko pod odpowiednim kontem. Na dole pod godz 6 maly napis swiss made. Koperta chyba mosiądz. Chciałbym go odnowić tak zeby wyglądał jak nowy a tarcze zostawić taka jaka jest, ew trochę zabrać z niej kurzu. Ja na zegarkach się nie znam, ale sie wypowiadam 😅 Jak ktoś chce to też niech sie wypowie. Przeznaczenie chyba militarne bo ma ten, tachyometr I telemeter, którym mogę sobie policzyć jak daleko piorun pie... nie będę mówił jak, jak daleko to sie stanęło. [edit] Udało mi się otworzyć, w środku wyglada bardzo czysto, widzę numer 48 pod kołem balansu, oraz pod deklem jakieś grawery, może ktoś coś powie o tych grawerach, zrobiłem mapkę. [edit2] Po długim szukaniu w końcu znalazłem jakieś ślady, wyglada na to, że Buxy, Thisty i Mondia maja ten sam rodowód. Nie wiem czy to cos zmienia ale adres producenta jest ten sam.Chyba Mondia istnieje jeszcze do dziś. Edytowane 5 Lipca przez Bartek3322 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 4151 #1877 Napisano 8 Lipca Na kopercie wydrapano oznaczenia serwisujących ten zegarek. Przed 48 najpewniej jest też L. To Landeron 48. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach