Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ZAX

Wasze zegarki Glashutte (GUB)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Mam trochę różnych zegarków, ale "glassy" tylko 2....

2... ale jakie piękne- moje gratulacje naprawde ładne okazy a ten NOSik to "oł maj GASZ" ;) że tak powiem.

Postaram sie na weekend dodać zdjęcia prezentu jaki dostałem od mojej Kochanej narzeczonej (prawdziwa perła w mojej kolekcji).

Pozdrawiam ZAX

Edytowane przez ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szanownych kolegów. Zgodnie z obietnicą przedstawiam zdjęcia prezentu który dostałem od mojej Kochanej Narzeczonej- dodam że była to niespodzianka bez okazji :).

Takie wsparcie 2-ej połowy przy dość nietypowym i kosztowym hobby jest wartością bezcenną.

GUB na 17 kamieniach produkowany w latach 1962-1972- co tu więcej pisać jednym słowem perełka w mojej kolekcji.

Zapraszam do oglądania zdjęć :).

Pozdrawiam ZAX

post-34399-0-92671600-1302455901_thumb.jpg

post-34399-0-11639400-1302455917_thumb.jpg

post-34399-0-20888500-1302606642_thumb.jpg

post-34399-0-09740700-1302606651_thumb.jpg

post-34399-0-85438700-1302606658_thumb.jpg

Edytowane przez ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów.

...... i kolejne zegarki które uzupełniły moją kolekcję: zwei brüder.

W zegarkach znajduje się mechanizm: GUB 69.1 na 17 kamieniach produkowany w latach 1960-1971.

post-34399-0-52164300-1302597486_thumb.jpg

post-34399-0-40991200-1302597495_thumb.jpg

post-34399-0-32739500-1302597512_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z obietnicą przedstawiam zdjęcia prezentu który dostałem od mojej Kochanej Narzeczonej- dodam że była to niespodzianka bez okazji :).

Pielęgnuj ten związek... :)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście Piotrze dbam i pielęgnuję ten związek. Wszystkim życzę takich "układów" z 2- lepszą połową :).

Pozdrawiam ZAX

Edytowane przez ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Zax gratuluję prezentu i zrozumienia u partnerki! Ładniutki ten model. Ja bym go zrzucił z tej bransolety (chyba kiedyś też taką ktoś mi dał z zegarkiem - taka z ząbkami do zahaczania?)i na jakiś ładny płaski klasyczny brązowy pach bez kolorowych przeszyć. Do wizytowego stroju wprost by wymiatał!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...taka z ząbkami do zahaczania....

D@dik wszystko się zgadza właśnie taka ona jest.

Zegarek godnie zdobi moją kolekcyjkę zegarków Glashutte i będzie noszony tylko przy szczególnych okazjach (od WIELKIEGO dzwonu) :rolleyes: . Dziękuję za porady co do paska ale zostawię go tak jak jest :D .

Pozdrawiam ZAX

Edytowane przez ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny nowy nabytek który dotarł wczoraj- wiec jeszcze ciepły :rolleyes:

Glashutte Spezimatic- zegarek automatyczny w stanie idealnym. W zegarku mechanizm GUB 75 (06-26) na 26 kamieniach produkowany w latach 1964-1980. Data na godzinie 15.

Zegarek prezentuje się znakomicie- typowy garniturowiec.

Kolejna piękna ozdoba kolekcji.

Pozdrawiam ZAX

Zainteresowanych odsyłam na stronę nr1 w poście #1 oraz #6 zostały dodane dokładniejsze zdjęcia.

Pozdrawiam ZAX

post-34399-0-64338700-1302768850_thumb.jpg

post-34399-0-72089300-1302768866_thumb.jpg

post-34399-0-77446300-1302768874_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armian bardzo fajny ten Twoj towarzysz.

Widze że nas tu przybywa- niezmiernie sie ciesze :) oby tak dalej.

Pozdrawiam ZAX

Edytowane przez ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi miło ZAX, ładne są te Hutyszkła :) Nabytek z dzisiaj - automatek 26'tka w au:

post-34379-0-06309800-1331835447.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Armian przyznam że co jeden to lepszy (aż boję się następnego hehe)- ten jest śliczny i ta "przeplatanka" na kopercie :) oj cieszy oczy :).

Właśnie czekam na kolejną przesyłkę z .... wiadomo :).

Pozdrawiam ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze taka obdarta, bo faktycznie ciekawa :lol:

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był w ciągłym użytku,kupiłem go na pasku który już w latach 70-tych był de-mode,z podkładką i stalowymi grzybkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buran69 bardzo fajny wojskowy GUB a pod maską powinien mieć taką 60 :lol:

Pozdrawiam ZAX

post-34399-0-81530100-1302975971_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ma,myślisz że to wojskowy?Ja też tak myślałem w pierwszym momencie ale to lata 50.Chyba że dla wojska NRD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolegów.

W piątek dotarł kolejny zegarek automatyczny kupiony u naszych zachodnich sąsiadów.

Zegarek ten: Glashutte Spezimatic BISON jest bardzo rzadko spotykany (dodam że widziałem tylko jeden taki model- właśnie ten) większość BISON'ów występuje w kwadratowej kopercie. Kosztował mnie sporo kasy ale uważam że było warto bo jest w idealnym stanie (jedyny minus to małe braki wypełnienia wskazówki minutowej).

W zegarku jest mechanizm GUB 74 (06-25) na 26 kamieniach produkowany w latach 1964-1980.

Pozdrawiam ZAX

post-34399-0-48591400-1303055166_thumb.jpg

post-34399-0-46823900-1303055258_thumb.jpg

post-34399-0-16929200-1303055264_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,

radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,

smacznego jajka, mokrego dyngusa,

a także odpoczynku w rodzinnym gronie.

Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej.

ZAX

post-34399-0-72247500-1303503892_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie. Jestem tu nowy. Przede wszystkim zycze kazdemu wesolych swiat. Ostatnio na strychu znalazlem szkatulke a w niej 6 starych zegarkow. Jeden taki jak prezentowal jeden z uzytkownikow.

28876688553491242008.jpg

Moje pytanie. Czy mozecie mi cos wiecej o nim opowiedziec? ile moze on byc wart?

Mod. edit

Zegarków na forum nie wyceniamy, a regulamin czytamy a nie tylko robimy "ptaszka".

Natomiast zdjęcia zamieszczamy swoje, a nie cudze (powtórzone) czy z katalogów, bo tylko takie nas tu interesują.

Edytowane przez Piotr Ratyński
prośba o wycenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do życzeń od szanownego Kolegi ZAX'a - Rodzinnych i Radosnych Świąt!

peja_87 - bardzo ładne Glashutte, stan zachowania wg. tego 1 zdjęcia - bardzo dobry. Co do ewaluacji - to trudna sprawa - na podstawie 1 zdjęcia - niemożliwe. Jest na prawidłowych Chodzie? Zegarek jest warty tyle: za ile ktoś chciałby go sprzedać a drugi kupić. mod. edit.

Jeżeli to pamiątka znaleziona na strychu, ktoś z twojej rodziny go nosił, otrzymał etc. cena powinna być dla Ciebie wartością drugorzędną. Jeżeli zaś jest istotna, znajomość wartości - zobacz jak się kształtuje na znanym portalu aukc.

Z okazji Świąt nie będzie ostrzeżenia. :rolleyes:

Moja wina, przepraszam i obiecuję poprawę!

:)

Edytowane przez armian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

peja_87 - bardzo ładne Glashutte, stan zachowania wg. tego 1 zdjęcia - bardzo dobry. Co do ewaluacji - to trudna sprawa - na podstawie 1 zdjęcia - niemożliwe. Jest na prawidłowych Chodzie? Zegarek jest warty tyle: za ile ktoś chciałby go sprzedać a drugi kupić. mod. edit.

Ba... że ładny... bo to mój Glashutte ;-) Kolega Peja87 posiłkował się moim zdjęciem z forum jako przykładem modelu jak sądze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wypadało by, aby podpisał zdjęcie aby uhonorować twoje Cudo - Gostek normalnie naruszył D@dikowe prawa autorskie dry.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi