Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Janu1

Werk Majaka

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki werk posiada Majak 16 kamieni z dolną sekundą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien być PCzZ 16 kamieni 2602 lub 2603. Nie wiem, czy inne fabryki też robiły zegarki tej marki - widuje się stosunkowo często 1MCzZ, ale nie wiem, czy oryginalne.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,jak wstawię fotkę mojego nabytku to można będzie uściślić co mam w kopercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, musiałbyś wstawić fotkę mechanizmu. Obie wersje mechanizmu Majaka są wymiene, a co gorsza można tam wstawić 2602/2603 z każdej innej fabryki bez zadnego problemu.

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

Jeśli na osi koła minutowego w mostku naciągu jest łożysko rubinowe, lub inaczej spoglądając

na werk od strony mechanizmu wszystkie łożyska są rubinowe, łącznie z tym środkowym, a na

dodatek łożysko balansu jest z układem przeciwwstrząsowym, blaszka w kształcie U przykrywa

kamień na mostku balansu, to masz 2603.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majaka produkowała Pierwsza Moskiewska fabryka zegarków i Petrodworcowa fabryka zegarków.

Werk majaka powinien mieć 16 kamieni - znaki rozpoznawcze to incablok na balansie, rubinowe łożysko na kole minutowym, płyty mechanizmu ze szlifem i balans z 16 wkrętami w układzie 3-1-3-1. Zwracając uwagę na te rzeczy można mieć pewność, że mechanizm jest oryginalny bez przekładek. W zależności od fabryki, z której wyszedł zegarek mechanizm będzie sygnowany PCZZ lub 1MCZZ.

ten majak jest w 100% oryginalny :)http://www.netgrafik.ch/civil_watches21.htm

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majaka produkowała Pierwsza Moskiewska fabryka zegarków i Petrodworcowa fabryka zegarków.

Werk majaka powinien mieć 16 kamieni - znaki rozpoznawcze to incablok na balansie, rubinowe łożysko na kole minutowym, płyty mechanizmu ze szlifem i balans z 16 wkrętami w układzie 3-1-3-1. Zwracając uwagę na te rzeczy można mieć pewność, że mechanizm jest oryginalny bez przekładek. W zależności od fabryki, z której wyszedł zegarek mechanizm będzie sygnowany PCZZ lub 1MCZZ.

ten majak jest w 100% oryginalny :ohttp://www.netgrafik.ch/civil_watches21.htm

mój poszedł wczoraj do doktora pana Kowala w Krakowie. Jak wróci dam fotkę werku.Ładne te Majaki w złotku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten, jak sądzę, jest również w 100% oryginalny.

Zgadza się, pełny oryginał z 1MCZZ :)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.