Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

_Łukasz

Dekiel podforumowego zegarka rosyjskiego - "Burza Mózgów"

Rekomendowane odpowiedzi

Sugeruję określenie pewnych limitów czasowych by szybciej się wyrobić z tym wszystkim. Proponuję przeznaczyć jeszcze kilka dni na tworzenie projektów dekli a następnie przejść do głosowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę że w następny weekend powinno być już wiadomo "Co z tym deklem" :lol:

Czyli jeszcze ze 2-4 projektów dekli i szybki wybór. Nawet bez ankiety bo i tak później wszyscy zmieniają zdanie .

I jeszcze jedna ważna sprawa ... PISZCIE CO SĄDZICIE O PROJEKTACH !

Sypcie pomysłami, sugestiami, skąd ja mam wiedzieć co komu się podoba, TOP GUN nie każdemu pasi, inni chcą stare nawiązania ... ale wyjdzie nam z tego Zegarek jak w CHINA WATCH FORUM ! A miało właśnie być to troszkę inne ?!

Jeszcze jedna sprawa ... Zegarek nie miał być wydany na pamiątkę czegoś, wydarzenia, osoby itd ... Ten zegarek to ma być pamiątka naszego siedzenia TU na forum i kumplowania się i zrzeszania dzięki TEJ idei. To ma być NASZ pilot. To moje zdanie. Dla tego szukam uniwersalnych pomysłów na ten dekiel ale równoczesnie nawiązujących do tematyki zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimi Jump, bez ankiety to się raczej nie obejdzie - już nawet w tej chwili projektów jest za dużo by na drodze głosowania sprawnie wybrać jeden z nich. Trzeba jednak będzie określić sztywne limity czasowe by nie ciągnąć tego w nieskończoność.

Co do dekli to jak na razie mam tylko sugestię by nie zamieszczać napisu "EDYCJA LIMITOWANA" bo takowy jest już na tarczy. Napisy typu POLSKA EDYCJA prezentują się tu znacznie lepiej. Przy czym to oczywiście tylko sugestia i nie każdy musi się z tym zgodzić :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ! I oto właśnie chodzi ... właśnie parę pomysłów rodzimy i na bank zostanie to uwzględnione. Co do ankiety ... OK skoro ma byc to ok. Mam nadzieję że pomożesz :lol:

A co do terminu... ja myślę Piątek 6 maj. Ewentualnie 8 maj. Ale jednak im szybciej tym lepiej. Będziemy mogli szukać chętnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ! I oto właśnie chodzi ... właśnie parę pomysłów rodzimy i na bank zostanie to uwzględnione. Co do ankiety ... OK skoro ma byc to ok. Mam nadzieję że pomożesz :(

Jasne :lol:

A co do terminu... ja myślę Piątek 6 maj. Ewentualnie 8 maj. Ale jednak im szybciej tym lepiej. Będziemy mogli szukać chętnych.

6 ewentualnie 8 maja chciałbyś mieć już wybrany dekiel czy stworzoną ankietę z wyborem? Jeżeli to pierwsze to trzeba byłoby już jutro stworzyć ankietę i się streszczać :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi podoba mi się takie ujęcie MIGa jak w projekcie 014, ale sam projekt wolałbym mniej sztampowy skoro mają już robić dekielek specjalny ;) W jakiej technice to ma być wykonane? Giloszowanie, nadruk czy jakieś wypalanie laserem czy coś takiego? To trzeba brać pod uwagę przy projektowaniu.

Kwestia umieszczenia MIGa-21 imo nie jest najgorsza, dosyć uniwersalne rozwiązanie tematyczne dla różnych grup wiekowych no i sprawa polsko-rosyjska tak jak zegarek, przez ponad 3 dekady podstawowy samolot myśliwski w Polsce o bardzo charakterystycznej sylwetce.

Pozwoliłem sobie przerobić lekko wersję 014 i wykorzystać dekiel do propozycji, mam nadzieje ze DJSamerA nie będzie miała mi za złe :( To jest właśnie przykład dla przypadku kiedy zrobiony dekielek nie jest płaski:

post-33863-0-13296500-1331839910.jpg

Uploaded with ImageShack.us

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że moje zdanie jest może mało istotne... /choć rozważam zakup/ ale te ujęcie MIGa kojarzy mi się z Tupolewem...rozwijać dalej myśli chyba nie muszę. Ale może tylko mi. Cała reszta super... ale zamist tego MIGa może coś innego.. szachownice, albo inny samolocik ? ;)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest Tupolew, bo obok niego nie ma brzozy ;) Można zrobić podpis :TO NIE JEST TUPOLEW:

Poza tym słuszna uwaga Sąsiada dot. jakimi metodami będzie wykonany dekiel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wygra projekt tarczy z logo samolotu, to wrzucanie innego modelu na dekiel jest hmmm już totalnie niespójne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wygra projekt tarczy z logo samolotu, to wrzucanie innego modelu na dekiel jest hmmm już totalnie niespójne.

No właśnie o tym pisałem. A co Ty proponujesz Grizz ??? Jakiś pomysł ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na myśli w sekundniku samolocik w kółku? :>

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt 14 fajny, tylko wypadało by trochę szczegółów dodać, kabinę, wlot powietrza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie o tym pisałem. A co Ty proponujesz Grizz ??? Jakiś pomysł ?

Ja chciałbym wiedziec jaka w końcu tarcza będzie ;)

Masz na myśli w sekundniku samolocik w kółku? :>

Taaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest Tupolew, bo obok niego nie ma brzozy ;) Można zrobić podpis :TO NIE JEST TUPOLEW:

Można podchwycić temat i dorzucić brzozę... albo coś takiego:

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/64204-smolensk.jpg

A tak już poważniej co z terminami - kiedy mam zrobić pierwszą ankietę w sprawie dekla?

Masz rację. Może wstrzymajmy się więc tymczasowo z wyborem tarczy i wróćmy do niej jak będziemy wiedzieć, które projekty mają szansę wygrać. Co o tym sądzicie?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej tarcza powinna wyznaczać dekiel, a nie na odwrót...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem lepiej byłoby już mieć tarczę gotową na 100%, a potem dopieszczać tarczę :(

A jeśli chodzi o dekiel... Mam jeszcze taki pomysł:

dekiel_018.jpg

dekiel_019.jpg

Nie wiem tylko jak z wykonaniem takiego dekla, aby tło na którym jest mig 21 i napisy był ciemno szary (albo i nawet czarny).

Może na tym projekcie nie widać, ale tło mogło by być lekko wytłaczane (taką lekką teksturę). Nie wiem jak to nazwać ;)

Mam nadzieje, że jestem zrozumiała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość jak widzę jest za tym by już wybrać tarczę. Zatem... głosujcie:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/58316-okreslamy-ostateczna-forme-tarczy-projektu-forumowego-zegarka-rosyjskiego/page__st__20

A wracając do dekla - później postaram się zrobić ankietę. Jest sporo projektów więc jedna ankieta nie wystarczy. Możecie więc myśleć jeszcze nad kolejnymi projektami - w razie potrzeby dorzuci się do kolejnego etapu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że póki nie będzie wiadomo w jakiej technice będzie wykonany taki dekiel trudno (przynajmniej mi) zaproponować/wybrać coś konkretnego, tłoczony jakiegoś projektu może wyglądać świetnie a wypalany/drukowany tak sobie. [Ale też nie zależy mi na tym dekielku na tyle by przez niego nie oddać głosu i nie chcieć zegarka :(]

Poniżej przykład dekielka który raczej ma rację bytu tylko kiedy byłby zrobiony w technice podobnej jak tłoczone są monety. Wrzuciłem tu wszystko na raz: orzełka, Miga w innym ujęciu, szachownicę.. jak szaleć to szaleć ;)

Co więcej nie wiem jak przygotować takie matryce, bo nie miałem nigdy styczności, czy przypadkiem nie trzeba zrobić projektu w formacie 3D :( to imo komplikuje sprawę.

post-33863-0-71833400-1331840008.jpg

Uploaded with ImageShack.us

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wytłaczane to na pewno projekt musi być 3d lub co najmniej w programie AutoCad.

Projekt musi mieć swoją geometryzację, chyba, że MC będzie na tyle hojne i sami postarają się przygotować matrycę na wytłoczenie projektu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

014c spoko ale ja nie wiem jeszcze jak oni to robią te dekle, po jutrze się dowiem.

MC i tak będzie musiało przedstawić swój render tego co będzie na deklu i tarczy, pamiętajmy że to możne się ciut różnic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wracając do dekla - później postaram się zrobić ankietę. Jest sporo projektów więc jedna ankieta nie wystarczy. Możecie więc myśleć jeszcze nad kolejnymi projektami - w razie potrzeby dorzuci się do kolejnego etapu.

Na chwilę obecną mało osób się wypowiada na temat dekla. Staramy się z Sąsiadem zrobić jakieś projekty, które mogą przemówić do większości, ale ciężko się tak robi, kiedy nikt nic nie proponuje, co chciałby widzieć lub co poprawić...

Niejako wychodzi na to, że my tylko z Sąsiadem mamy pomysły, podczas gdy nie wiadomo co komu może się podobać, a to może trwać w nieskończoność... Tak szybko dekla nie wybierzemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie Kurde !!! GADAĆ JAK NA SPOWIEDZI !!! ;)

PS. Sąsiad ... ten projekt ok ale Orzeł chyba w Koronie ? czy to nie ten orzełek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.