Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Miłek

Czy istnieje taki zegarek binarny?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dawna przymierzam się do kupna zegarka binarnego, jednak jest to niemożliwe z kilku powodów:

- ceny tych zegarków są horrendalne, a nie wydaje mi się, żeby ich budowa była bardziej skomplikowana od zwykłych zegarków elektronicznych - co prawda ceny spadają, bo Chiny się przebudziły, ale o tym w drugim argumencie

- dostępne zegarki nie są zegarkami binarnymi! Większość to sztuki z binarnymi mające wspólnego jedynie to, że zgaszona dioda to 0, a świecąca to 1. Bardziej kompetentne zegarki zapisane są w kodzie BCD, tj. każda cyfra ma oddzielny zapis binarny. Mi zależy na zegarku, w którym każda liczba miałaby oddzielny zapis, czyli trzy kolumny - jedna dla godzin, jedna dla minut i jedna dla sekund. Poza tym bez żadnych cyferek dla podpowiedzi - taki zegarek 'nie dla idiotów'.

Czy można znaleźć gdzieś taki zegarek w przystępnej cenie, czy może jednak takie nie istnieją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego, gdyby nie ten szpetny wyświetlacz cyfr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Aparcie, seria 01 The One, tyle, że bez 3 kolumny (sekundowej) ale reszta jest binarna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka to dla Ciebie jest cena horrendalna? Podaj dolna granicę. Bo jeżeli wybiegasz z Chińską tandetą "binarną" pisząc że się przebudzili, to może masz po prostu zawyżone wymagania cenowe. Za każdy zegarek dobrze wykonany trzeba trochę zapłacić, czy dużo czy mało to kwestia względna. Masz rację, mechanizm to zwykły kwarc z odpowiednim układem i nie może być drogi, ale sam procesor to nie cały zegarek.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150zł to dla mnie górna granica, ale naprawdę nie wymagam wiele - żadnych wymyślnych designe'ów, prosty zegarek binarny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem w końcu taki zegraek, znalazłem jeden jedyny taki bez cyfr

co ja sie naszukałem! no ale jak w końcu gdzieś go znalazłem i kupiłem to polecam i pomagam Wam wszystkim którzy szukacie :D

prosty zegarek binarny ale powyżej granicy to masz tu: http://allegro.pl/prawdziwy-binarny-zegarek-bez-cyfr-jedyny-w-polsce-i2901203154.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.