Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

SIRLUKE1 - ale czy ta grafika to w ogóle jest nam jeszcze do czegoś potrzebna? generalnie to nasza baza znowu aż tak znacząco się od tej nie różni ;)

Obiecałem załatwić, to wklejam, zawsze staram się spełniać dane słowo;)

kto chce, to wykorzysta :)

Może warto porobić projekty na surowym białym tle jak w tym od Stenka, bez udziwnionego tła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie czekam na odpowiedź od Guntera, co do ewentualnego mniejszego rozmiaru, oraz co do stworzenia dwóch rownorzędnych wersji w stali i PVD/DLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wręcz odwrotnie. Proponuje wrzucać jak najwiecej, bo mimo iż projekty sa coraz lepsze i wszystkim grafikom należą sie słowa uznania to jednak to jeszcze nie jest poziom ani Napoleona, ani Proteusa.

Widząc, ze każdy nowy projekt jest coraz lepszy chyba warto uzbroić sie w cierpliwość, prawda? Wcześniej dobrze ktoś napisał: co nagle to po diable. Koledze proponuje odstawić Redbulla ;)

wiem, wiem -jak dziecko. redbulla- nie pije swiństwa. nie jestem przeciwnikiem wrzucania 100 tyś. projektów ale......tylko wtedy gdy wcześniejsze 50 tyś było do kitu. w naszym przypadku każdy projekt jest na poziomie mogącym zawstydzić zawodowych projektantów bez dwóch zdań.pamiętajmy co było naszym założeniem- trit/ odjechany/. zaczyna nam się robić dlc/ pvd/abs/ esp.....i jeszcze nie wiadomo co. nie chcę być złym prorokiem ale żeby temat nam się nie rozjechał.

jeżeli chodzi o projekty Napoleona i Proteusa.....jestem odmiennego zdania ( kapitan/ seawolf czy pomarańcza....biją na głowę ww.)

co nagle to po dziable.....zobaczcie jakie są dyskuje dot. ogólnego zarysu zegarka! a co będzie z dopracowaniem detali? nie wiem czy ludzie tak żyją :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki za projekt.

Na pewno się piszę na niego :).

Tak jak nie lubię okrągłych indeksów to najbardziej podobają mi się właśnie one ;) mniejsze i większe koła połączone linią w niebieskim kolorze coś pięknego.

Taki cosmic diver :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Może to ułatwić i przyjąć zasadę, by każdy mógł przedstawić maks dwa projekty, które odpowiadać będą wybranym założeniom i jeden, w kategorii open.

Właśnie wczoraj podobny pomysł omawialiśmy z Lechem, mam nadzieję, że jutro, jak tylko Lechu dostanie sprzęt to wszystko wam przedstawimy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, wiem -jak dziecko. redbulla- nie pije swiństwa. nie jestem przeciwnikiem wrzucania 100 tyś. projektów ale......tylko wtedy gdy wcześniejsze 50 tyś było do kitu. w naszym przypadku każdy projekt jest na poziomie mogącym zawstydzić zawodowych projektantów bez dwóch zdań.pamiętajmy co było naszym założeniem- trit/ odjechany/. zaczyna nam się robić dlc/ pvd/abs/ esp.....i jeszcze nie wiadomo co. nie chcę być złym prorokiem ale żeby temat nam się nie rozjechał.

jeżeli chodzi o projekty Napoleona i Proteusa.....jestem odmiennego zdania ( kapitan/ seawolf czy pomarańcza....biją na głowę ww.)

co nagle to po dziable.....zobaczcie jakie są dyskuje dot. ogólnego zarysu zegarka! a co będzie z dopracowaniem detali? nie wiem czy ludzie tak żyją :)

Kwestia wyboru projektów do puli z której będzie wybierany zwycięzca została już przemyślana. Szczegóły w sobotę, choć miały być już dzisiaj, ale "wylazł" temat czy stal czy PVD i jeszcze 2-3 dni na tą ankietę poświęcimy. Dziś do wieczora pojawi się w stosownym miejscu.

Myślę, że z Łukaszem znaleźliśmy dobry sposób na zapanowanie nad tym mnóstwem wizualizacji i nikt nie będzie cierpiał (choć zawsze może się ktoś znaleźć, ale taka domena demokracji ;) ).

Panowie- dopracowujcie swoje projekty, ew. wrzucajcie takie już na tip-top :)

Nic nie będziemy robić "na szybciora". To zegarek za niemałą kasę więc chcę żeby każdy kto się na niego zdecyduje mógł uczestniczyć i dać cegiełkę od siebie w procesie powstawania. Tak żeby nosił świadomie wybrany projekt, a nie sprzedawał go po tygodniu. Przy obecnym tempie rozwoju tematu limitacji spokojnie powinniśmy ogarnąć sprawę do wakacji, na które pojedziecie już ze swoim nurasem :)

Panowie graficy- myślcie już coś nad deklami, bo "gratyfikacja" czeka nie tylko na projektanta lica zegarka, ale również dekla :) Ale ciii...szczegóły przy sobocie jak ruszą wątki projektowe z prawdziwego zdarzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście nie jesterm za tym aby było robione na szybciora. mają być wszyscy zadowoleni, którzy biorą w tym udział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie można dać po 2 projekty to może zrobię jak Andy Warhol - wyślę 2 plakaty wyklejone od brzegu do brzegu małymi projekcikami ;)

A na poważnie - powiedzcie jaki ma być ten grawer dekla - czy taki jak w proteuszu czy jaki? Żeby znów nie projektować bez sensu głębokiego i żeby znowu nie skończył jak ten w Glycine :) ew prosiłbym o zapytanie w tej sprawie do Steinharta :) bo uważam że na razie jest to podstawowa informacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz proszę w tej sprawie do Sirluke- on kontaktuje się ze Steinhartem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne zastrzeżenie dotryczy terminów. Nawet jeśli decyzja już by zapadła i zaliczki zebrane na dziś, na otrzymanie zegarka przed wakacjami szansy nikłe. Pół roku plus do terminu - bardziej realistyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak nie lubię okrągłych indeksów to najbardziej podobają mi się właśnie one ;) mniejsze i większe koła połączone linią w niebieskim kolorze coś pięknego.

Taki cosmic diver :)

Popieram, mam takie same odczucia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna wariacja na temat ;) (bezel częściowo wklęsły ale z indeksami wypukłymi)

post-19315-0-73511900-1331823677.jpg

i druga w tych bardziej głębinowych kolorach

post-19315-0-29432200-1331823679.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna wariacja na temat ;) (bezel częściowo wklęsły ale z indeksami wypukłymi)

zupełnie nie mój styl- trochę "misz-masz" kolorów.ale wszystko kewstia gustu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zupełnie nie mój styl- trochę "misz-masz" kolorów.ale wszystko kewstia gustu

W pierwszym jest więcej kolorów ale w drugim masz same właściwie pochodne 1 koloru ;) do tego bezel bez żadnego koloru

pawel007 - zrobiłem jeszcze tak - teraz to już na pewno nie ma wiele kolorów (bo są aż 2) :)

post-19315-0-15089600-1331823681.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za bardzo "pojechałeś" na samym początku z projektami (in plus)- te moim zdaniem takie sobie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeśli chodzi np o bezel to uważam że dużo lepszy niż w np pomarańczce - w ogóle uważam że meduza jest dużo lepsza niż pomarańczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jeśli chodzi np o bezel to uważam że dużo lepszy niż w np pomarańczce - w ogóle uważam że meduza jest dużo lepsza niż pomarańczka.

a mógłbyś "wrzucić" bezel z meduzy do pomarańczki?

p.s. barwy masz trzy- biały też jest barwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Pawłem :) Poprzednie projekty bardziej mi się podobały. Po prostu Mariusz-rozpuściłeś nas ;):) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mógłbyś "wrzucić" bezel z meduzy do pomarańczki?

p.s. barwy masz trzy- biały też jest barwą.

Mogę - zaraz wrzucę :) co do barwy miałem na myśli określenie że taki bezlik rażących kolorów :)

Zgadzam się z Pawłem :) Poprzednie projekty bardziej mi się podobały. Po prostu Mariusz-rozpuściłeś nas :) :) :)

Ale wiesz - wszystko ma też swoje granice ;)

EDIT - pomarańczka z bezelem z meduzy

post-19315-0-25585700-1331823721.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdyby......bezel w kolorach: 6-24 taka barwa jak cyferblat i znaczniki od 24 do 6 (wraz z "kropami") pomarańcz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już raczej chyba niewykonalne - pokrywanie luminową czy normalną farbą wypukłych elementów chyba nie będzie zbyt trwałe... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT - pomarańczka z bezelem z meduzy

post-25904-0-85840200-1331823722.jpg

Gdyby jeszcze indeks 3 i 9 był kołem jak 12, pomarańczka na bezelku (1/4 obwodu) i szary pasek kauczukowy...to 100% poparcia dla tego pomysłu ;):) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw. czyli

To już raczej chyba niewykonalne - pokrywanie luminową czy normalną farbą wypukłych elementów chyba nie będzie zbyt trwałe... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , masz rację mariusz ( zapomniałem że bezel ma wypukłe elementy)....bo mi się już głowie poprzewracało z nadmiaru tego "dobrego"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw. czyli

No to nie wiem czy peirścień od meduzy lepszy. Ale indeksy i pasek się raczej da ? ;) W Napoleonie jest fajna spójność indeksów, z datownikiem i wycięciami w pasku. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.