Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej wybrać więcej niż 5? Ile osób wrzucało projekty?

Michał każdy grafik, który chce może wrzućić 5 swoich jego zdaniem najlepszych - starych, nowych jegpo wybór. My wybierzemy po jednym od każdego, jak będzie grafików 10 to będziemy dopracowywac 10 ;)

Inaczej tego nie ogarniemy, uwierz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie - po co te wątki mają wisieć 7 dni bez ankiety? nie lepiej od razu wrzucić wątek z ankietą? Jak wątek będzie zamknięty a nie przyklejony to odpłynie w siną dal...

MOże być 3 dni, bez ankiety, żeby ludzie się nie sugerowali innymi, ankieta będzie w Twoim wątku np. po 3 dniach jak juz ludzie oswoja się z projektami ;) Taki był nasz zamysł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprosiłem już moda o utworzenie podforum - jeśli się uda to poczekamy te kilka dni, każdy się zastanowi na co głosuje. Jeśli się nie uda wydzielić, to jestem za wrzuceniem ankiety od razu - co Ty na to Łukaszu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale u kazdego grafika w jego poście ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze spróbować napierw posortować projekty pod kątem kolorystyki? Z tego wybrać ciekawsze wersje do dalszej obróbki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam juz swoich faworytów wybranych od każdego projektanta, i co najlepsze że w każdej wersji tarczy pasuje mi i stal i DLC ;)

darsedz, jednak prościej będzie projektantem...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 projektów czyli praktycznie 14 dla każdego z grafików to moim zdaniem za dużo, nie chcemy chyba sytuacji, w której zwycięski projekt otrzyma 5 głosów. Ja wierze, ze nasi artyści sami najlepiej wiedza co im wyszło, a co nie. 5 propozycji to max.

Ma ktoś kontakt z Dmn? Mówił, ze ma problem z kompem, a dobrze by było gdyby jego projekty równiez zostały poddane głosowaniu.

Acha, rozumiem, ze zwycięski projekt bedzie poddany dalszej dyskusji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jestem za ograniczeniem do 5 ;) 7 było by łatwiej wybrać ale jak będzie sytuacja gdzie później 8 różnych projektów dostanie po 4 głosy to bez sensu - lepiej działać konkretnie :) - ja jestem za wrzuceniem ankiety od razu po założeniu wątku :) jeśli o mój wątek chodzi to mogę założyć nawet dziś w piątek czy sobotę mogę mieć problem z dostępem do kompa (niedziela to też raczej dopiero wieczorem).

Myślę że projekty są tutaj w wątku tak długo że kto się miał z nimi "oswajać" to się już oswoił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewidujecie jakieś etapy eliminacji? Czy poprostu 5 projektów od każdego a pózniej dwa zwycięskie do finału?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak już grafik jest za 5 projektami to nic innego nie pozostaje jak ograniczyć się do tych 5 projektów (x 2 wersje) ;) Koniec tematu dot. ilości projektów na łeb :)

Łukaszu - tak, ankieta od razu w wątku grafika. Myślę, że jeśli nie da się wydzielić małego podforum to rzeczywiście tematy po 2 -3 dniach znikną (jeśli nie będzie można się w nich wypowiadać). Jak tylko będę miał odpowiedź moda to dam znać.

stfraw- skontaktuję się z dmn. Oczywiście jeśli nie będzie mógł do soboty lub niedzieli wrzucić swoich propozycji to odłożymy to do czasu aż się u nas pojawi na dobre. Wszyscy będą mieli równe szanse.

Co do MAŁYCH modyfikacji to jak najbardziej będą wchodziły w grę w zwycięskim projekcie. Ale naprawdę nie będziemy mogli sobie pozwolić na duże ingerencje, bo w przeciwnym wypadku powstanie kolejna dyskusja i nowy projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdroszcze wam tych ankiet, też bym sobie porobił ;)

A wracając do tematu...

Oglądając teraz raz jeszcze te wszystkie wasze projekty, utwierdzam się w przekonaniu, że będzie to BARDZO ciężka decyzja przy wyborze ostatecznym :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie zrozumieliście ;) To ma być slekecja wstępna - faza 1

1. Każdy projektant wrzuca u siebie w poście np. MARIUSZ EDITION 5 wybranych swoich projektow

2. Oglądamy sobie projekty przez 3 - 7 dni (do ustalenia)

3. Głosujemy w poście projektanta na jeden jego projekt (oczywiście wersja DLC czy stal nie ma znaczenia) - UWAGA GŁOSUJEMY, NIE KOMENTUJEMY, NIE DORADZAMY

4. po głosowaniu zostaje nam po jednym projekcie każdego projektanta np. 4 projektantow 4 projekty do fazy 2

5. te projekty trafiaja do fazy 2 i tu już możemy marudzić i poprawiać konkretny jeden projekt od każdego

6. kolejne glosowanie na jeden już projekt finalowy oczywiście będzie on w dówch wersjach :)

Potem reszta, dekiel, zapisy, zamówienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łoooo Jezu, to nawet ja nie zrozumiałem do końca ;)

Ale ok- tak jak pisze Łukasz. Wybór 1 projektu każdego z grafików i praca nad nimi. Później głosowanie na zwycięski projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że 2 zwycięskie projekty każdego grafika zmierzą się ze sobą w finale. Będzie więc 6 projektów biorących udział w finale. Czy będzie dogrywka? Pomyślimy za jakiś czas.

Lechu czemu 2 projekty ?

Od każdego grafika jeden konkretny w dwóch wersjach kolorystycznych. Ile ich będzie tyle ilu grafików się zgłosi z tego co pamiętam obecnie było 5 (Sphinx, Lume, Vcor, DMN, Mariusz) wiem, że pino był chętny, moze ktoś jeszcze dojdzie. więc projektów do 2 fazy moze być 5 lub 8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok- zrewidowałem już ten bzdet i edytowałem post. Robimy tak jak napisałeś 2 posty wyżej i mam nadzieję, że wątek z dopracowywaniem zwycięskich projektów z pierwszej tury nie spowoduje zbyt daleko idących modyfikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dubel, sorrki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do DMN'a to jeśli on nie będzie mógł tpo zbierzemy jego projekty i wrzucimy do utworzonego dla niego postu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko pytanko malutkie, Łukasz Gunter pisał że wskazówki możemy modyfikować, ale czy widział te "sledziowe" Bo to główna część projektu ;)

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do DMN'a to jeśli on nie będzie mógł tpo zbierzemy jego projekty i wrzucimy do utworzonego dla niego postu ;)

Napisałem już do niego :) Mam nadzieję, że jednak sam zadecyduje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko pytanko malutkie, Łukasz Gunter pisał że wskazówki możemy modyfikować, ale czy widział te "sledziowe" Bo to główna część projektu ;)

A czy widzi możliwość zrobienia mapy? Jak OK to, czy mapa może mieć lekko wypukłą fakturę?

Czy tarcza musi być malowana płaska, czy może mieć elementy wypukłe?

Oficjalny szablon ma nieco inny bezel niż render Napoleona (wewnętrzny okrąg jest sporo grubszy w oficjalnym szablonie) i to się zgadza ze zdjęciami rzeczywistej koperty.

Czy bezel może być malowany na dowolny kolor, czy jednyna alternatywa to czarny DLC? Czy możę musi być srebrny (w wersji stalowej) i tylko grawerowany?

Jakie są dostępne kolory luminowy?

EDIT: acha, ja o całym tym projekcie dowiedziałem się w zeszły piątek wieczorem (i wtedy zrobiłem pierwszy projekt). To trochę tak jakby zarzucić sieć i zaraz potem ją wyjmować z wody, licząc na to że się złapie okaz roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We wszystkich możliwych miejscach zaznaczałem, że głosy będę zliczał z postów i w nich tyle razy (23) pojawiał się Triton ;) Ankiety służą oddaniu ogólnego obrazu, głos oddany w poście to głos pewny i świadomy.

A to sorrki, myślałem, że wkradła się literówka.

Sprawa zamknięta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaki sens mają mieć te 3 dni przyglądania się? Przecież po pierwsze wszystkie projekty są tutaj w wątku więc wszyscy je znają, a po drugie nawet jak się zagłosuje w ankiecie i postem to post można edytować a głos usunąć i zagłosować na inną wersję - tak więc edycja swojego głosu nie stanowi problemu więc ciężko mówić o "braku świadomości" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jaki sens mają mieć te 3 dni przyglądania się? Przecież po pierwsze wszystkie projekty są tutaj w wątku więc wszyscy je znają, a po drugie nawet jak się zagłosuje w ankiecie i postem to post można edytować a głos usunąć i zagłosować na inną wersję - tak więc edycja swojego głosu nie stanowi problemu więc ciężko mówić o "braku świadomości" ;)

Co do sposobu głosowania, ja proponuję tajne głosowanie poprzez PM do wyznaczonego użytkownika, który na koniec wszystko podliczy. Wtedy nie ma niedomówień, zamieszania z potwierdzaniem postem, głosów użytkowników którzy nie mają zmiaru brać zegarka, sugerowania się głosami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - bez sensu - zaraz będą pomówienia że ktoś coś kręci... w wątku wszystko widać a potwierdzenie głosu postem chyba nie jest trudne nie? ;) a na PW też może napisać osoba która później nie kupi więc to nic nie daje - po za tym taki użytkownik zostanie zasypany wiadomościami więc znowu się zaczną problemy że nie można zagłosować bo ktoś ma przepełnioną skrzynkę itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lume - bez sensu - zaraz będą pomówienia że ktoś coś kręci... w wątku wszystko widać a potwierdzenie głosu postem chyba nie jest trudne nie? ;) a na PW też może napisać osoba która później nie kupi więc to nic nie daje - po za tym taki użytkownik zostanie zasypany wiadomościami więc znowu się zaczną problemy że nie można zagłosować bo ktoś ma przepełnioną skrzynkę itd...

To nie ma być "ktoś" tylko ktoś z organizatorów - tu powinno być zaufanie.

Głosy będzie mógł co pewien czas podliczać i czyścić skrzynkę.

Wysłanie PM to coś więcej niż kliknięcie w ankiecie, mniejsza szansa na przypadkowe głosy i później zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.