Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co czytam, zdecydowanych jest jak na razie ok. 25 osób, więc może jest jakaś szansa? :)

Szansa jest :) zegarków Stenek zrobi nam 50 szt. Z czego wstępnie poprosiłem o zrobienie 30 w stali i 20 w DLC, więc nie powinno zabraknąć :)

Nawet jeśli chętnych będzie min. 25

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, będę trzymał rękę na pulsie. Właściwie już się zdecydowałem, byłoby super gdyby się udało.

Tylko trochę mi głupio, że tak "na krzywy ryj" się wkręcam, bez wkładu własnego w rozwój projektu. Pozostaje tylko przeprosić Kolegów, co niniejszym czynię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście pudełko jest ładniejsze, ale jeśli o mnie chodzi, ważniejsze jest to, co jest w środku. Dlatego dla mnie bez znaczenia - biorę niezależnie czy "rulon" czy pudełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zdecydowanie za pudłem jakie by ono nie było. Proteus jest z dwoma bezelami-moze tez mamy szansę na takie rozwiązanie? W proteusie też jest chyba niestandardowy pasek z pomarańczowym przeszyciem-może też byśmy jakoś naszego rekinka przeszyli inna nicią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może box i rolka są po prostu zamienne i wybrać można albo to, albo indywidualnie podczas zamawiania?

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem za pudłem, tym bardziej jeśli ma wyglądać tak jak to pierwsze które wrzucił Łukasz. Ale równie dobrze zegarek może być w sakiewce, płakał nie będę :)

Jak już będzie wiadomo jakie pudło i sakwę może zaoferować nam Steinhart zrobię ankietę dot. wyboru opcji pakieciku :)

Jarku- nie wiem czy w ogóle koperta 30ATM przewiduje opcję wymiany bezela, to raz. A dwa, znowu musielibyśmy prosić naszych grafików o prace nad kolejną wersją, itd. co znacznie wydłuży cały proces.

Pasek również bym odpuścił żeby nie komplikować już zamówienia tak drobnym elementem - tego kwiatu jest pół światu :) Zawsze coś sobie możemy dobrać na własną rękę lub zrobić grupowe zamówienie, nawet u jakiegoś producenta pasków, który strzeli nam pomarańczowy ścieg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne wieści z Niemiec, dobre wieści :)

Pudło zostało skalkulowane to pierwsze (na bogato), więc ja zdecydownia opowiadam się za nim, w końcu limitacji potrzebuje konkretnej oprawy, można nawet blaszkę w środku zrobić z numerem limitacji :)

Lechu rób ankietę.

Pasków bym już nie ruszał, tak jak pisze Lechu można w nich przebierać do woli na rynku :)

Gunter obiecał mi na przyszły tydzień rendery zegarka gotowego do produkcji.

Termin realizacji, obecnie z Gunterem zakładamy dostawę zegarków na Sierpień, o ile w przyszłym tygodniu klepniemy mu, że już wszystko jest ok :).

Najwięcej czasu zajmie wyprodukowanie wskazówek nawet ponad 2 m-ce :) Koperta, dekiel, tarcza do 2 miesięcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry z Ciebie posłaniec Łukaszu :) Coraz to lepsze wieści!

Zakładam ankietę- będzie gotowa do 30 minut, bo mam chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś za łatwo idzie, choć Gunter podkreśla, że projekt bardzo mu się podoba, i że robi to wszystko specjalnie dla nas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musi się podobać, bo graficy włożyli w to kupę swojej pracy i cennego czasu. Poza tym sporo było osób bardzo aktywnych i ze świetnymi pomysłami :)

Ankietka gotowa- zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tez sie nie udzielałem wcale, ale....

składam akces na czarny, pudło, worek, e tam, wszystko jedno....

i mam takie pytanie Lechu- (Spiner się dziwię ze się nie pyta...):

jaka jest możliwość dokupienia zwykłej wskazówki minutowej (oprócz/zamiast) tej cienkiej?

akces oczywiście bez względu na odpowiedz

aaa, czy dobrze zrozumiałem, że nie bedzie zestawów wiekszych i mniejszych, tylko wszystkie takie same?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestawów nie udało się wynegocjować, wszystkim po równo będzie Gunter dzielił :) Ale w cenie 450EUR i tak jest pełen komplet więc nie ma co ucinać.

Co do zakupu pojedynczej wskazówki minutowej- nie przewiduję takiego "myku". Mogłoby to pokomplikować sprawę zamówień, a nie chcę Gunterowi już mieszać przy zamkniętym właściwie projekcie. Nasza customizacja i tak zaszła bardzo daleko. Niemniej jednak można osobiście zapytać, choćby p. Ani (pracownik Steinharta) czy dokupienie takiej wskazówki indywidualnie jest możliwe :)

Dzięki za zjawienie się na pokładzie tak w ogóle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówek to przy najbliższej okazji zapytam Guntera o taka możliwość i ewentualne koszty, np o kpl. wskazówek z Tritona 30 ATM lub dla bardziej odważnych od Tritona 100 ATM. Oczywiście jako osobny zakup poza limitką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

namawiałeś, no i skuteczny z Ciebie ,,negocjator,, :)

wyślesz mi jakieś namiary na p. Anię? (wiesz gdzie... na pm... :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku- tylko lekko zareklamowałem :)

Łukaszu- Taka koncepcja jak najbardziej ok, ale koniecznie poza limitacją, żeby nie było zamieszania z ceną, itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie poza limitacją

Wojtku poczekaj z zapytaniem, dowiem się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wskazówek to przy najbliższej okazji zapytam Guntera o taka możliwość i ewentualne koszty, np o kpl. wskazówek z Tritona 30 ATM lub dla bardziej odważnych od Tritona 100 ATM. Oczywiście jako osobny zakup poza limitką :)

No to ja również byłbym chętny na zmianę tej wskazówki w moim egzemplarzu. jakoś ta z projektu zupełnie mi nie leży...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jak pisałem- ew. zamówienie robimy jeśli będzie możliwe, ale już poza limitacją. Projekt idzie taki jaka poszła wizualka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak jak pisałem- ew. zamówienie robimy jeśli będzie możliwe, ale już poza limitacją. Projekt idzie taki jaka poszła wizualka.

To się rozumie. Ale jezeli będzie szło to spróbujemy dla zainteresowanych (na ich koszt) zamontować wskazówki z modelu standardowego? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że jeśli w ogóle to po prostu wskazówki standardowe będą do zestawu dołączone osobno (za dopłatą) i montaż we własnym zakresie (nie wiem jak to się ma do gwarancji). Wyobraź sobie proces produkcji: "egzemplarz 1,2,3...14,15...aaaa, wróć- 15stka miała mieć wskazówki standardowe, zmieniamy". To może stanowić kłopot, ale skieruj proszę pytanie do Łukasza, a on pośle je dalej do Guntera. Być może się mylę i nie będzie problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytanie poszło :)

Narazie zapytałem o cenę kpl. wskazówek od 30 ATM i 100 ATM

Potem ewentualnie zapytam o możliwość montażu ich w limitce, ale to chyba jak pisał Lechu może stanowić pewne utrudnienie, Dam znać Gunter jest bardzo elastyczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sirluke- dzieki, ja jestem BARDZO odwazny!

jak najbardziej od 1000m!

dodatkowo, poza limitacją....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtku powiem Ci, że i do mnie te pomarańczki przemawiają, tylko trzeba pamiętać, że luma w nich jest całkiem inna, odbiegajaca od projektu, ta z 30 ATM jest bardziej zbieżna kolorystycznie :)

Przy okazji pokażę obrazek AQUARIUSA nocą, który trafił do Guntera. Luma w dzień jest biała w nocy ma dwa kolory. Pomysł zaczerpnięt został od nowej Omegi PO - omówiony i zaakceptowany przez Vcora

post-5518-0-07301200-1303993192_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaa, to miała być nasza niespodzianka :)

No to już wiecie, że lumka będzie baaardzo atrakcyjna nocą i dyskretna w dzień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to jak optymizm w tym temacie!! Bo już się robiło nerwowo i atmosfera gęstniała. Teraz tylko płacić i czekać z niecieprliwością, a potem wysyp fotek na Forum :)

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.