Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważam pewien problem: jak rozszerzyć limitację, skoro zbieramy zapisy na numer w limitacji (tak zdecydowała ankietka)?

Skoro łoczy ma być 50, a limitacja wybita na boku koperty ma stwierdzać np. 25/50, to jak można zrobić potem z tego 60 sztuk? co napisać na "nadwyżkowych" dziesięciu? :)

Split, +1

też uważam, że wyraźne info ze stosownym wyprzedzeniem musi być :)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie można uzyskać unikalny numer limitacji 57/50? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem najpierw zapisy, po to żeby ustalić ostateczne rozmiary limitacji, a dopiero potem rezerwacja numerów. Komuś może zależeć na ostatnim numerze, a nie jest na 100% przesądzone jaki to numer.

Też jestem za tym żeby ostatecznie było 50 szt., ale może się okazać, że zmienię punkt widzenia gdy wśród tych 50-ciu zabraknie dla mnie 1 szt. :)

Nie należałem do udzielających się w temacie, ale jest oczywiste, że osoby udzielające się powinny mieć pierwszeństwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno bedzie ustalic kryterium "udzielania sie" :) nie wiem od czego mogloby zalezec choc wiem ze kilka osob udzielalo sie najintensywniej, to oczywiste. Ale nikt nie chcialby sie chyba postawic w roli " selekcjonera" i weryfikowac liste wg jakiegos blizej nieokreslonego kryterium.

Takiego kryterium nie wprowadzalbym.

O zapisach poinformuje z kilkugodzinnym wyprzedzeniem i wg sugestii najpierw zapisy na egzemplarz, zeby zorientowac sie czy 50 sztuk wystarczy czy zwiekszamy limit do 60 na przyklad. Zapisy potrwaja kilka dni, a pozniej rusza zapisy na numer w limitacji. Sadze ze to rozsadne rozwiazanie, tym bardziej ze od poczatku zakladalem ze nie powinno nikomu zabraknac :) nie ma co sztucznie zanizac limitacji, to zaden prestiz :) a czy 50 czy 60 sztuk to niewielka roznica. I tak projekt mamy miazdzacy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie wydaje ze starczy 50, czas pokaze :) I bym robil zapisy odrazu na konkretny numer. A dopiero jak komus zabraknie, rozwazal zwiekszenie limitacji, bo to kolejne ustalenia z Gunterem i wydluzenie terminu.

A co do obaw ze przegapi sie temat zapisow, to ja bym prosil o info poprzedzajace w tym watku np. na godzine przed pojawieniem sie tematu. Juz od dawna mam ten watek w obserwowanych z powiadomieniem na maila :)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze mnie zastanawiało, co za różnica który się ma nr limitacji? Limitacja to limitacja - unikat, i to wystarczy. Moim skromnym zdaniem bez znaczenia są jakieś numerki.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mindform- ale już wcześniej ktoś trafnie zauważył, że mając limitację 50 sztuk, komuś strasznie będzie zależało na numerku 50/50 i się na niego zapisze to co później, jeśli zwiększymy limit do 60? Nowe zapisy na numery?

Wydaje mi się dobrym pomysłem najpierw zrobić kilkudniowe zapisy na egzemplarz i na tej podstawie przeprowadzić badanie rynku. Jeśli już w pierwszej fazie zbierze się powiedzmy 40 sztuk, to wiadomym jest że pozostałe 10 sprzeda się bez najmniejszych problemów, a pewnie znajdzie się więcej osób które rzadko na forum zaglądają, a zegarek chcieliby mieć. Nie będę im utrudniał życia i odbierał możliwości zakupu tak ściśle ograniczając limitkę. Chciałbym żeby po pierwszych zapisach zostało do wykorzystania na kolejne miesiące powiedzmy 15 zegarków, z których sprzedażą problemu nie będzie. Więc jeśli zapisze się 40 osób, to limit zwiększamy do 55, jeśli 45 to do 60, ale tej liczby może już nie przekraczajmy, bo nie chciałbym dzielić skóry na niedźwiedziu i nie wyjść przed Steinhartem na zbyt "napalonego".

Jeśli chodzi o zwiększenie limitacji sądzę, że Gunterowi nie będzie to przeszkadzało, zrobi po prostu większy deal i wszyscy będą zadowoleni. Po zapisach będziemy musieli tylko dać znać ile sztuk i w jakiej konfiguracji DLC-stal.

Info o zapisach i terminie ich rozpoczęcia wrzucę na forum powiedzmy 5 godzin wcześniej, a zapisy zaczną się tradycyjnie, jak ankiety, wieczorem, ok. 20-21., tak żeby większość była już po robocie i swobodnie mogła się zapisać :)

Michał- również nie mam pojęcia, ale taki był głos ludu podczas ankiety i większość chciała zapisy na numer :) Mój numer wybierze mi dziewczyna, niech ma trochę radochy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra bo się zamieszanie robi niepotrzebne :)

Robimy jak napisał Lechu, jak otrzymamy rendery robimy zapisy na model. Jak określimy liczbę chętnych to zrobimy zapisy na numer. Myślę, że 50 szt. wystarczy :)

Co do numeru, to też mi się to wydawało obojętne, ale teraz chcę zapolować na konkretny numerek :)

Oczywiście pierwsi wybierają Vcore i DMN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak- do tych delikwentów napiszę PM przed rozpoczęciem zapisów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja jak co to wezme i 3 szt, stal i DLC dla mnie i jeden ( ale nie wiem jaki jeszcze do brata )

Z powodu wyjazdu wroce dopiero po srodzie wiec jesli bedziecie robic zapisy na numerki to prosze o nr 11.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma obecnie możliwości zapisu na numerek. Zrobiłby się niezły bałagan, przykro mi.

Będzie na to kilka dni po pierwszym etapie zapisów, spokojnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Oki, to milego weekendu zycze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wielkość limitacji to myśle, ze bez problemu wystarczy 50 sztuk i dla wszystkich wystarczy. Od razu pójdzie pewnie ze 30 sztuk. Co do wyboru numerka to dla mnie ma to znaczenie i rownież zamierzam zapolować na numer, który ma dla mnie wartość sentymentalną :)

To będzie super zegar. Jeszcze raz dzięki wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę.

I proszę, nie róbmy już żadnych zmian, na to był czas wcześniej. Jak ktoś chce inne wskazówki to proszę po otrzymaniu swojego egzemplarza we własnym zakresie.

Pozdrawiam i miłego weekendu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mindform- ale już wcześniej ktoś trafnie zauważył, że mając limitację 50 sztuk, komuś strasznie będzie zależało na numerku 50/50 i się na niego zapisze to co później, jeśli zwiększymy limit do 60? Nowe zapisy na numery?

....

Moim zdaniem nie zwiększymy limitu i krok o którym piszesz będzie po prostu zbędny, czas pokaże jak będzie. :lol:

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do wyboru numerka to dla mnie ma to znaczenie i rownież zamierzam zapolować na numer, który ma dla mnie wartość sentymentalną :(

Exactly. Niemniej jeśli będziemy musieli się żreć między sobą ogólnie, to sobie wybiorę na chybił trafił.

I na dziś ja chyba wezmę dwa - stal i dlc. Choć jeszcze myślę, dlc na pewno, ale finalny projekt wygląda też bosko w stali :lol:

Także przypuszczam, iż po prostu nie będę mógł opanować tej żądzy :(

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki- nie przesądzam oczywiście o zwiększeniu limitacji, jeśli 50 starczy to nie ma co sztucznie i na siłę rozszerzać. Po prostu już teraz, przed zapisami wiele osób pisze o zakupie 2, a nawet więcej sztuk dla siebie lub brata/kolegi, itd. Nie mam oczywiście nic przeciwko, ale właśnie stąd przeczucie u mnie że może trzeba będzie wypuścić 55 czy 60 egzemplarzy. Czas pokaże i tak czy inaczej będzie to meeega zegarek :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy limitacji 55szt. trzeba uważać na daszki :lol:

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialbym o tym Rafale;) w takim razie jakby co to robimy 56, choc wahnik i tak mamy pod deklem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomnialbym o tym Rafale;) w takim razie jakby co to robimy 56, choc wahnik i tak mamy pod deklem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak poważnie, to na początu Waszego projektu patrzyłem na to co robicie z przymrużeniem oka, ale teraz naprawdę chylę czoła. I jak się uda, to na "czarnucha" się zapiszę.

Powodzenia

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cel był jeden i chyba uda się go zrealizować zgodnie ze wszystkimi założeniami :( Nie ma lipy Rafale :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowani zakupem dodatkowych wskazówek do limitki, będą mogli zakupić kpl. od Tritona 30 i 100 w cenie 30 euro. Montaż po stronie kupującego indywidualnie.

Komplet zawiera wskazówki minutową, godzinową i sekundnika.

Wskazówka GMT nie wchodzi w skład kompletu, zostaje ta z limitki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Łukaszu za wieści :)

Teraz pozostaje czekać na te najważniejsze, które pozwolą w końcu ruszyć z zapisami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wieści takie sobie...ale tak jak pisze Lechu-czas na wiesci ostateczne i co najwyzej z lekkim niedosytem będę patrzył na wskazówkę minutową... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarek- jak będzie zielona to Ci się gały zaświecą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.