Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piotr_T

Longines Heritage 1954

Rekomendowane odpowiedzi

Jest śliczny :mellow:

Też za mną chodzi coś z niebieskimi wskazówkami tylko bez chronografu.

Ale ten ze zdjęcia to nie jest chyba 7750 ponieważ pokazuje dni tygodnia. Wydaje mi się, że to jest 7753.

Chociaż pewności nie mam :)

Życzę wszystkim miłego dnia. Kornel, syn Mirosława

Miłośnik zegarków i fotografii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Jest to standardowa ETA/Valjoux 7750 - 7753 jest wersją z subtarczami na 3,6 i 9 godzinie.

2) Sam zegarek jest od przodu bardzo ładny. Czy widziałeś jednak jego dekiel? Jest tam

paskudna ryba :) która nijak pasuje do tego zegarka. Ale cena i aspekty wizualne to

ogromny plus zegarka więc... tylko brać :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten ze zdjęcia to nie jest chyba 7750 ponieważ pokazuje dni tygodnia.

7750 ma dni tygodnia i ten werk jest powyżej.

Sam zegarek na żywo jest świetny - dobrze wyprofilowany, wskazówki barwione termicznie na niebiesko wygladają ekstra.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-30965-0-27138300-1331822864.png

Znalazlem zdjecie dekla. Rzeczywiscie grawer nie podnosi wartosci zegarka. Ryba jest marna, wrecz smieszna. Moze to tak ma byc, by nawiazac do prostych wzorow z 1954 roku? A moze chodzi o znane powiedzenie, ze rybka lubi plywac?

Nie mniej jednak bardzo mi sie ten zegarek podoba i chcialbym go nosic na rece tak by nie ogladac dekla (co nie bedzie takie znow trudne).

Moze kiedys zalozymy temat "najbrzydsze dekle" :mellow:

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

corel, TomASH, eye_lip dziekuje Wam bardzo za opinie. Szukam teraz dobrej okazji by zrobic sobie prezent...

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest świetny i na żywo robi jescze lepsze wrażenie. Jeśli chodzi o rybkę na deklu to jest ona bardzo swojska i w Longinesach z roku 1954 oznaczano w ten sposób klasę wodoszczelności. Ja bym się jej nie czepiał :) Zdjęcie jest super, ale ja zdecydowałem się na wersję z czarną tarczą. W tej serii jest jeszcze tarcza dwukolorowa.

PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada fajnie - bardzo dyskretnie i niezbyt "na pokaz".W dosc starym stylu z lekkim odswiezeniem,co mi sie bardzo podoba.

Mechanizm Valjoux jest ceniony i znany - solidny wol roboczy, dobry chronograf, czesto baza do wielu modyfikacji.Mysle,ze jesli Ci sie podoba i nie przeszkadza Ci dosc zaporowa cena to bierz i ciesz sie - bedzie z czego : )

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest świetny i na żywo robi jescze lepsze wrażenie. Jeśli chodzi o rybkę na deklu to jest ona bardzo swojska i w Longinesach z roku 1954 oznaczano w ten sposób klasę wodoszczelności. Ja bym się jej nie czepiał :) Zdjęcie jest super, ale ja zdecydowałem się na wersję z czarną tarczą. W tej serii jest jeszcze tarcza dwukolorowa.

PW

Może jakaś galeria :) sam o nim myślę od dłuższego czasu, w grę wchodzi jeszcze wersja panda, no... ale są też i alternatywy :)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno rozczarowala mnie na zywo wersja z niebieskimi wskazowkami. Okazaly sie one zbyt grube i masywne, zegarek sporo stracil wizualnie. Znacznie ladniej wygladaja wskazowki stalowe. Szczegolnie sympatyczna wydaje mi sie wersja 'panda'.

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia czarnego będę mógł dorzucić w weekend. Panda i biała tarcza świetnie wyglądają na zdjęciach i w gablocie, ale po założeniu na rękę już nie tak atrakcyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.