Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vcore

Edycja limitowana STEINHART - vcore

Rekomendowane odpowiedzi

Spinner ma dobry pomysł, Vcor wrzuć moze wskazówki od podstawowej wersji Tritona, tylko w odpowiednich dla Twojego projektu kolorach, albo użyj wskazówek od Seawolfa, Mariusz się zgodził :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moja drobna sugestia dotyczy bezela - aby miał podziałkę minutową; a w środku niech będzie podziałka GMT na niebieskim pierścieniu, w końcu tam trafia wskazówka GMT. Dla mnie jakoś tak jest logiczniej

Przy okazji gratulacje dla zwycięzcy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zaznaczałem w ankiecie dot. tarczy głosujemy na ogólny projekt, wersję kolorystyczną i szczegóły(w tym kolor) zostawiamy do przedyskutowania.

a) w grę wchodzi przeprojektowanie wskazówek, ich koloru i kształtu,

b ) nasycenie koloru niebieskiego lub dodanie go na innych elementach tarczy lub bezela

c) zaproponowanie innej wersji kolorystycznej tarczy (ale ma to być integralny projekt, bez zmiany kształtu elementów)

d) NIE RUSZAMY KSZTAŁTU ELEMENTÓW TARCZY, INDEKSÓW, ZNACZNIKÓW NA BEZELU - OGÓLNY DESIGN MA POZOSTAĆ NIENARUSZONY.

A pomysł Spinnera świetny - również widziałbym jakąś "ostrzejszą" sekundę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro błękitny to w takim kierunku błękitny ;P

whale.jpg

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30462-0-69498900-1331831534.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że luminova w indeksach jest obramiona stalą, jak w oryginale?

- czy można spróbować zrobić koronkę żłobioną w ciekawy sposób? Bo na projekcie wygląda na gładką.

- wiem, że wskazówki jeszcze są przedmiotem dyskusji: w powyższej wersji minutowa trochę klęka przy ciekawej godzinowej. Albo trochę ją "spękacić", albo też zrobić część ażurową... albo jedno i drugie...? niezależnie od tego popieram propozycję przyłożenia do projektu oryginalnych wskazówek Tritona - tak dla spróbowania ;)

- co do dorzucenia koloru: nie wiem, czy to technologicznie możliwe, ale może można by falom na tarczy "wyzłocić odcieniem zachodzącego słońca" grzbiety z jednej strony? konkretnie z lewej, bo zachód na lewo od mapy...

nie wiem czy się precyzyjnie wyrażam. spróbuję to zwizualizować następująco:

http://www.nesurfari.com/2009/fotw/fotw-april-13th/

http://www.stormeyes.org/tornado/SkyPix/sswaves.htm

http://www.baseinchina.com/up_files/images/200957/633773079913947894-Wholesale-Sunset-Wave-View-2-Painting.jpg

I chyba najbardziej:

Back Wave Pacific Ocean Sunset Reflection

Ale chodzi mi dosłownie o taką złoto-pomarańczową draskę na fali, żeby to za intensywnie nie wyszło.

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30462-0-68867100-1331831538.jpg

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potem tylko sekundową daj na samą górę - jest lepiej imho;-)

SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proszę, mówisz i masz ;)

Z tym "wyzłacaniem" ok. Może można by podobny efekt uzyskać szlifem? głębszy szlif w jedną stronę będzie dawał odpowiedni refleks, jak pasy genewskie. Tylko znowu - nie wiem, jaką technologią to będzie robione.

Z drugiej strony jeszcze jakiś kolor wydaje mi się wskazany... Okienko datownika oprawić w pomarańczkę? Czcionki w datowniku kolorowe?

w wątku deklowym sugerowałem wykorzystanie trójzębu jako grotu wskazówki GMT. Możemy sprawdzić, jako to wygląda?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z drugiej strony jeszcze jakiś kolor wydaje mi się wskazany... Okienko datownika oprawić w pomarańczkę?

Tak, chyba tak - coś jakby na "6" brakowało, taka "czarna dziura" lekutko... Obramówka datownika w pomarańczce/koralu/czerwieni (czym jest ten kolor 30ATM?) i sekundnik to już będzie coś... Może samą końcóweczkę (grot) GMT takze w tym kolorze?;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej moje propozycje na podkręcenie kolorami:

1. To małe kółko w środku tarczy zrób niebieskie takie samo jak obręcz z podziałką minutową

2. Indeksy 12, 3 i 9 zrób w pomarańczy

3. Cyfry daty pomarańczowe

4. Trójząb jak grot, może być fajnie

5. Wskazówka minutowa i godzinowa od Tritona oryginalnego

Niestety nie umiem sam tego zrobić, więc proszę Ciebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore- zdołasz ogarnąć sugestie Łukasza do czwartku? :) Fajnie mogłoby to wyglądać i dałoby kopa całemu projektowi :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pod wieczór postaram się wszystko ogarnąć, ale od razu mówię - dużo eksperymentowałem z kolorami i to co jest aktualnie to zdecydowanie najlepsze połączenie, tak czy inaczej wrzucę kilka wersji według waszych sugestii

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś pod wieczór postaram się wszystko ogarnąć, ale od razu mówię - dużo eksperymentowałem z kolorami i to co jest aktualnie to zdecydowanie najlepsze połączenie, tak czy inaczej wrzucę kilka wersji według waszych sugestii

Ja też bym już kolorów nie zmieniał. Nie kombinujmy, bo zepsujemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się kolejny raz powtórzę. Możesz zrobić wersję z intensywnie czerwonymi elementami, które teraz są koralowe. Mam wrażenie, że na żywca ten koralowy wyjdzie jak wyblaknięty pomarańczowy. Wrzuć proszę też niebiesku napis AQUARIUS na tarczę (taka czcionka jak w projekcie dekielka). Na bezeli też lumę dla 15,30 i 45. :P Obramowanie wskazówek i indeksów srebrne też powinna dobrze wpłynąć na projekt. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczcie tą lumę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojtek widzę, że Triton 100 ATM mocno Ci w głowę wlazł ;)

Jestem właśnie za urozmaiceniem Lumy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie fajnie byłoby podkręcić kolor lumy - jak się nie spodoba to nie przejdzie po prostu i zostaniemy przy modelu wyjściowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano wlazł ;) Moze by taki bezel DLC "zasadzić" na naszego 30ATM? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano wlazł :P Moze by taki bezel DLC "zasadzić" na naszego 30ATM? :P

Ja jestem za całością w dlc, ale jeśli nie miałaby się zebrać grupa 15 na dlc, to wolałbym całość w stali. czarny bezel (ceramiczny czy inny) optycznie pomniejsza średnicę i powoduje, że zegarek wygląda imho jak słoik ;)

Tymczasem kolory lumy - super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekamy więc na kolory, kolory, kolory ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczcie opóźnienie, zrobiłem większość rzeczy o których pisał SIRLUKE1, ale nie wszystkie - bo np. Niebieskie kółko po środku tarczy i pomarańczowa data wyglądają bardzo źle - szkoda waszego transferu ;)

post-30462-0-84256500-1331832944.jpg

post-30462-0-56167200-1331832947.jpg

Jednak nadal jestem za tym aby zegarek był nieco bardziej stonowany

post-30462-0-63774800-1331832951.jpg

post-30462-0-57351000-1331832955.jpg

Pogrubiłem też obwódkę daty, według mnie to wystarczy. Trzeba pamiętać że tarcza w tritonie jest stosunkowo mała - więc wszystkie elementy będą znacznie mniejsze i bardziej skupione niż na obrazkach podglądowych, gdzie triton jest większy o ponad 100%. Trójząb jest w porządku, ale jednak wolałbym aby znalazła się tam wskazówka z luminovą

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z vcore - ani czerwone indeksy, ani trójząb nie pasują. Zupełnie nie pasują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.