kita89 0 #1 Napisano 16 Marca 2011 Witam, jestem posiadaczem zegarka Citizen Skyhawk Titanium i mam problem mianowicie rozładowała mi się bateria i postanowiłem ja naładować za pomocą lampki trwało to ok 5 min zegarek się nagrzał i niestety nie chodzi ;( nie wiem czy bateria/akumulatorek się rozwaliła czy może cały mechanizm.... czy jest Ktoś wstanie mi pomóc? z góry dziękuje pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszr 61 #2 Napisano 16 Marca 2011 Nie rozumiem,zegarek przestał chodzić, wsadziłes go na 5 min. pod lampkę,i dalej nie chodzi a ty się przestraszyłes bo sie nagrzał ??? jeśli zegarek sie zatrzymał to na pewno 5 min. pod lampką nic nie da,trzymaj go tam przez pół godziny, godzinę, albo dwie.Jesli nie ruszy trzymaj dalej, i nie odkładaj do szafki, tylko zawsze na świetle. Jeśli po trzech dniach zabiegów zegarek nadal nie ruszy,to znaczy że akumulator padł. Z pewnością nie zepsułeś mecanizmu od trzymania pod lampką, chyba że ta lampka daje ze 300 stopni . 0 Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #3 Napisano 16 Marca 2011 Witam, jestem posiadaczem zegarka Citizen Skyhawk Titanium i mam problem mianowicie rozładowała mi się bateria i postanowiłem ja naładować za pomocą lampki trwało to ok 5 min zegarek się nagrzał i niestety nie chodzi ;( nie wiem czy bateria/akumulatorek się rozwaliła czy może cały mechanizm.... czy jest Ktoś wstanie mi pomóc? z góry dziękuje pozdrawiam Nie znam zegarka i nie wiem czy ma baterię czy akumulator. Zakładam, że znasz swój zegarek i wiesz czy posiada "panel słoneczny". Ponów ładowanie, ale nie "pod lampką". Naświetlaj zegarek świetlówką, może być z bardzo małej odległości - nie ma obaw o przegrzanie. Lampy żarowe potrafią mocno nagrzać zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kita89 0 #4 Napisano 16 Marca 2011 zegarek posiada panel słoneczny. mam rozumieć że w najgorszym razie akumulator jest rozwalony?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #5 Napisano 16 Marca 2011 zegarek posiada panel słoneczny. mam rozumieć że w najgorszym razie akumulator jest rozwalony?? W najgorszym razie raczej mógł ulec uszkodzeniu moduł elektroniczny na skutek przegrzania. Ale nie zaczynajmy od najgorszego. Najpierw spróbuj naładować. BTW - akumulatorek do Citizena nie jest drogi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kita89 0 #6 Napisano 16 Marca 2011 Właśnie przed chwilką zamówiłem i są to naprawdę "śmieszne" pieniądze w porównaniu do ceny zegarka. czy orientujesz się może kosztować taki mechanizm?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #7 Napisano 16 Marca 2011 Właśnie przed chwilką zamówiłem i są to naprawdę "śmieszne" pieniądze w porównaniu do ceny zegarka. czy orientujesz się może kosztować taki mechanizm?? Niestety nie wiem. Miejmy nadzieję, że nic z mechanizmem się nie stało.pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kita89 0 #8 Napisano 16 Marca 2011 też mam taką nadzieję!!! dziękuję za pomoc! pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kita89 0 #9 Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam, niestety zakupiłem nowy akumulatorek i zegarek nadal nie działa a zegarmistrz powiedział ze się poddaje;( opisze jeszcze raz problem Jestem posiadaczem zegarka Citizen Eco-Drive Skyhawk Titanium zegarek mi się rozładował i postanowiłem naładować akumulator przy użyciu żarówki zegarek się nagrzał ( o mały włos się nie poparzyłem) i niestety od tamtej pory nie działa. Zaniosłem go do zegarmistrza wymienił akumulatorek i niestety nic to nie pomogło.....Powiedział że w serwisie powinni to naprawić ale znając życie bym musiał zapłacić jak za cukier Czy może ktoś z Was Drodzy jest mi w stanie pomóc??? Pozdrawiam Serdecznie... przepraszam za brak składu i ładu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #10 Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam, niestety zakupiłem nowy akumulatorek i zegarek nadal nie działa a zegarmistrz powiedział ze się poddaje;( opisze jeszcze raz problem Jestem posiadaczem zegarka Citizen Eco-Drive Skyhawk Titanium zegarek mi się rozładował i postanowiłem naładować akumulator przy użyciu żarówki zegarek się nagrzał ( o mały włos się nie poparzyłem) i niestety od tamtej pory nie działa. Zaniosłem go do zegarmistrza wymienił akumulatorek i niestety nic to nie pomogło.....Powiedział że w serwisie powinni to naprawić ale znając życie bym musiał zapłacić jak za cukier Czy może ktoś z Was Drodzy jest mi w stanie pomóc??? Pozdrawiam Serdecznie... przepraszam za brak składu i ładu Wszystko wskazuje na konieczność wymiany modułu uszkodzonego na skutek przegrzania. --------------------------------------------------------------------------------nie biorę odpowiedzialności za zdalne diagnozy, nie świadczę usług dla ludności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejk 2 #11 Napisano 22 Kwietnia 2011 to faktycznie wyglada na modul przegrzany. Ale takze pamietajmy iz w kazdym eco drivie w instrukcji nadmienia sie iz swiatlo z lampy jest ostatnim polecanym zrodlem energi ;-) najlepiej laduje sie ED swiatlem slonecznym w piekny sloneczny dzien a takich ostatnio przybywa! sprobuj jeszcze zamiast lampy wystawic zegar na caly dzien w okno na slonce. Jesli nie ruszy no to serwis wita. 0 tengo hambre pero no tengo dinero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach