Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kita89

citizen skyhawk titanium proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem zegarka Citizen Skyhawk Titanium i mam problem mianowicie rozładowała mi się bateria i postanowiłem ja naładować za pomocą lampki trwało to ok 5 min zegarek się nagrzał i niestety nie chodzi ;( nie wiem czy bateria/akumulatorek się rozwaliła czy może cały mechanizm.... czy jest Ktoś wstanie mi pomóc? z góry dziękuje pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem,

zegarek przestał chodzić, wsadziłes go na 5 min. pod lampkę,

i dalej nie chodzi a ty się przestraszyłes bo sie nagrzał ???;)

jeśli zegarek sie zatrzymał to na pewno 5 min. pod lampką nic nie da,

trzymaj go tam przez pół godziny, godzinę, albo dwie.

Jesli nie ruszy trzymaj dalej, i nie odkładaj do szafki,

tylko zawsze na świetle.

Jeśli po trzech dniach zabiegów zegarek nadal nie ruszy,

to znaczy że akumulator padł.

Z pewnością nie zepsułeś mecanizmu od trzymania pod lampką,

chyba że ta lampka daje ze 300 stopni :(:) .

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem zegarka Citizen Skyhawk Titanium i mam problem mianowicie rozładowała mi się bateria i postanowiłem ja naładować za pomocą lampki trwało to ok 5 min zegarek się nagrzał i niestety nie chodzi ;( nie wiem czy bateria/akumulatorek się rozwaliła czy może cały mechanizm.... czy jest Ktoś wstanie mi pomóc? z góry dziękuje pozdrawiam

Nie znam zegarka i nie wiem czy ma baterię czy akumulator.

Zakładam, że znasz swój zegarek i wiesz czy posiada "panel słoneczny".

Ponów ładowanie, ale nie "pod lampką". Naświetlaj zegarek świetlówką, może być z bardzo małej odległości - nie ma obaw o przegrzanie. Lampy żarowe potrafią mocno nagrzać zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek posiada panel słoneczny. mam rozumieć że w najgorszym razie akumulator jest rozwalony??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek posiada panel słoneczny. mam rozumieć że w najgorszym razie akumulator jest rozwalony??

W najgorszym razie raczej mógł ulec uszkodzeniu moduł elektroniczny na skutek przegrzania.

Ale nie zaczynajmy od najgorszego. Najpierw spróbuj naładować.

BTW - akumulatorek do Citizena nie jest drogi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilką zamówiłem i są to naprawdę "śmieszne" pieniądze w porównaniu do ceny zegarka. czy orientujesz się może kosztować taki mechanizm??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilką zamówiłem i są to naprawdę "śmieszne" pieniądze w porównaniu do ceny zegarka. czy orientujesz się może kosztować taki mechanizm??

Niestety nie wiem. Miejmy nadzieję, że nic z mechanizmem się nie stało.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam taką nadzieję!!! dziękuję za pomoc! pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, niestety zakupiłem nowy akumulatorek i zegarek nadal nie działa a zegarmistrz powiedział ze się poddaje;( opisze jeszcze raz problem Jestem posiadaczem zegarka Citizen Eco-Drive Skyhawk Titanium zegarek mi się rozładował i postanowiłem naładować akumulator przy użyciu żarówki zegarek się nagrzał ( o mały włos się nie poparzyłem) i niestety od tamtej pory nie działa. Zaniosłem go do zegarmistrza wymienił akumulatorek i niestety nic to nie pomogło.....Powiedział że w serwisie powinni to naprawić ale znając życie bym musiał zapłacić jak za cukier ;) Czy może ktoś z Was Drodzy jest mi w stanie pomóc??? Pozdrawiam Serdecznie... przepraszam za brak składu i ładu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, niestety zakupiłem nowy akumulatorek i zegarek nadal nie działa a zegarmistrz powiedział ze się poddaje;( opisze jeszcze raz problem Jestem posiadaczem zegarka Citizen Eco-Drive Skyhawk Titanium zegarek mi się rozładował i postanowiłem naładować akumulator przy użyciu żarówki zegarek się nagrzał ( o mały włos się nie poparzyłem) i niestety od tamtej pory nie działa. Zaniosłem go do zegarmistrza wymienił akumulatorek i niestety nic to nie pomogło.....Powiedział że w serwisie powinni to naprawić ale znając życie bym musiał zapłacić jak za cukier ;) Czy może ktoś z Was Drodzy jest mi w stanie pomóc??? Pozdrawiam Serdecznie... przepraszam za brak składu i ładu

Wszystko wskazuje na konieczność wymiany modułu uszkodzonego na skutek przegrzania.

--------------------------------------------------------------------------------

nie biorę odpowiedzialności za zdalne diagnozy, nie świadczę usług dla ludności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to faktycznie wyglada na modul przegrzany. Ale takze pamietajmy iz w kazdym eco drivie w instrukcji nadmienia sie iz swiatlo z lampy jest ostatnim polecanym zrodlem energi ;-)

najlepiej laduje sie ED swiatlem slonecznym w piekny sloneczny dzien a takich ostatnio przybywa! sprobuj jeszcze zamiast lampy wystawic zegar na caly dzien w okno na slonce. Jesli nie ruszy no to serwis wita.

tengo hambre pero no tengo dinero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.