Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

claus

moje amatorskie paski

Rekomendowane odpowiedzi

No ja myślę że maszyna da radę , tylko nitkę muszę załatwić...Bo mam ale z kolei do ręcznego szycia bardzo grubą. Coś pomyślimy. Chociaż powiem szczerze, że jak grubszą to wolę by ręcznie było. Tradycyjnie. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...skórka choć gruba to miękka jak trzeba...

Powiedz claus jaka jest grubość tych pasków ?

Wygląda jak by można z tego zrobić pasek do spodni :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zależności od paska...o który Ci chodzi? bordo ma 4,5 mm... To nie powinno dziwić, przecież paski do panerai mają często ponad 5mm...Wiele takich spotkałem. W zależności od zegarka i nadgarstka. Dla jednych wydaje się być za gruby taki pasek a inni chcą masywniejszy. A paski do spodni widziałem też 2mm parciaczki..hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nagłówku cytatu jest napisane do której wiadomości się odnoszę :-)

Kto się dziwi?  Ja tylko pytam :-)

Teraz jest moda na wielkie zegarki, to i paski muszą być konkretne :-)

O klamrach nie wspomnę, he he he.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ba...Twoje klamry bym w przyszłości widział na moim nadgarstku...ale muszę godny zegarek zdobyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem zrobić pasek  w naturalnym kolorze skóry. Bez barwników , przeszyty ręcznie czarną nitką. Skóra z torby myśliwskiej. Pasek 12,5/ 8,7cm na uszy 22mm. Grubość paska aż 5mm ale skórka baaardzo miękka. Super się na ręce układa.

natural1.jpg

natural2.jpg

natural3.jpg

może ktoś zechce adoptować? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiaj mnie naszło na wypróbowanie nowych nitek. Pasek zrobiony z fartucha skórzanego.Szycie ręczne. Wymiary 12,3/9,5 o grubości 5mm. Niech was nie zwiedzie grubość, też bardzo miękka skórka. Na uszy 22mm. No z racji braku zegarków o uszach 22mm przedstawiam paski na moim seikaczu ;-) Muszę swoją kolekcję powiększyć.

cieniowany1.jpg

cieniowany2.jpg

cieniowany3.jpg

cieniowany4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek z pomarańczowym szyciem się spodobał więc dla kolegi z forum powstała taka 20-stka. 12,5/8,5cm grubość 5mm. Myślę, że kolega zadowolony będzie. Wraz z nim pokazuję 20-stkę  z minimalistycznymi szyciami i grubości 2,5 mm. Pasek 12,5/9 cm. Z tyłu paska oryginalne przesłanie rodem z RPL'u...Takich pieczęci się nie zakrywa...  ;-). Pamiątka dla tych , którym commodore obce nie było. Hehe.

IMGP1587.JPG

IMGP1588.JPG

IMGP1589.JPG

IMGP1590.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i zadowolony forumowicz nadesłał zdjęcia swojego monstera ubranego w dopasowane ubranko...zobaczcie jak ładnie wygląda

monster1.jpg

monster2.jpg

monster3.jpg

no i dziękuję koledze za zainteresowanie moimi zegarkowymi ubrankami ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem pasek ,który ubierze czarny monster...Oby przypadł nowemu właścicielowi do gustu. Zdjęcia tak na szybko robione.

szer.20mm wymiary 12/8,5 grubość 5mm. Szyty ręcznie.

IMGP1636.JPG

IMGP1638.JPG

IMGP1639.JPG

IMGP1640.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano Wojtku staram się...po pracy to dla mnie relaks...dzięki za miłe słowo ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wybacz, i się nie obraź, ale ta węglówka bardziej zwróciła moją uwagę :-)

Ale pasek hmmm... zawsze jak patrzę to się zastanawiam jak to zrobić żeby bok tej skórki nie miał tych farfocli he he he ...

Nie nie nie - nie chcę wiedzieć - i tak głowa mi pęka od niepotrzebnych informacji  :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomarańczowy Monster fajny i pasek fajny ale to raczej przykład jak trudno dobrać pasek do pomarańczowego zegarka...czarny lub granatowy z pomarańczowym byłby...mniej kontrowersyjny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Desmo granatowy i czarny to klasyki...nudne i bez życia...a brąz przecież w tabeli barw bliżej jest pomarańczowego niż wymienione kolory...Dużo ludzi uważa też, że do zegarka z czarną tarczą tylko czarny pasek. Nic bardziej mylnego. Trzeba być kontrowersyjnym żeby się dużo mówiło... hehe ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Praktyk ja to rozumiem. Mnie ta węglówka od razu ujęła i musiałem ją kupić. I tak już lata u mnie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam asp nie kończyłem ale dla wyrazistych kolorów pasuje mi albo kontrast albo taki sam odcień. A granatowy/ czarny pasek z pomarańczową nitką ma w sobie sporo życia jak dla mnie ;-) no i akurat czarny pasuje do każdego koloru więc też NIE podpisuję się pod koncepcją "czarny tylko na czarnym."

Ale masz rację - przy zestawieniu tarczy i tła koszulowego - pasek to pikuś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no faktycznie z koszulą koledze nie zgrało...ale przynajmniej reszta się wybija z tego tła. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest moc, dziękuję :D

d9a4a4fdd70d9fb43097bd2c340671e5.jpg]1f8a737cccd88c1ced4af548ef8ec690.jpg4130fa843f0ef0400b5204e3e8355e47.jpg

79b4e758f20d75c8d6bc100cfb6e65d4.jpg

Edit: mój synek powiedział, że to fajny stary pach :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak stare pachy się podobają to co powiesz o takim ;-)

Zrobiony ze starego półwiecznego  pasa wojskowego. Wymiary 13/8,5cm grubość 3mm. Klamerka zapożyczona do testów od kolegi Praktyka ( ogromne dzięki ). Klamra miód po prostu.

IMGP1653.JPG

IMGP1655.JPG

IMGP1658.JPG

IMGP1660.JPG

A pudełeczka takie właśnie skrobnąłem do mojej nowej kolekcji jaka będzie , wkrótce wypuszczona ;-)

IMGP1662.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pięknie :D

To jeszcze jedna fotka pt. Monster w przedszkolu ed62872b08c977ce2af716728e06111a.jpg

Świetnie niteczki pasują do indeksów i wskazówek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ja nie wiedziałem że masz Monstera w wieku przedszkolnym :) ...Kurcze super jest ten monster...będę musiał takiego sobie sprawić kiedyś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne pudło , pasek też niczego sobie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.