Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carlito1

Oris Titan 'C' Small Second

Rekomendowane odpowiedzi

fajne zdjęcia, zegarek równie ciekawy ;)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Robert :angry:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No problem,nie zmieniam zdania,chociaż zastanawiam się po pierwsze jak wygląda na żywo a dwa jakby wyglądał gdyby indeksy były innego koloru?

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na żywo moim zdaniem prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciach, zwłaszcza na nadgarstku robi naprawdę pozytywne wrażenie. Wykonanie tego zegarka, to moim zdaniem dzieło sztuki, za te pieniądze oczywiście. Szczerze mówiąc nie mam się do czego przyczepić, jest świetny w każdym calu. Co do Twojego drugiego pytania, to są też wersje z pomarańczowymi indeksami, ale te mi się już tak nie podobają. Jeżeli mam być szczery, to wersja pokazana przeze mnie, jest najładniejszą wersją spośród diverków Orisa. Moim zdaniem rzecz jasna. No, może fajniejszy jest tylko Col Moschin, którego trochę żałuje, że nie kupiłem, kiedy wybierałem tego Oriska :angry:

ps. nie widziałem na żywo Maledivy i Carlos Coste.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super że jest fajny. Col Moschin, ze zdjęć wygląda również fajnie. Ja po ostatnim zakupie jestem ostrożny :angry: chociaż za recenzje zebrałem pochwały :angry:

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kórcze zegarek świetny no i foty, ale niestety za duży na mój nadgarstek

==================

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Kórcze zegarek świetny no i foty, ale niestety za duży na mój nadgarstek

To weź jego mniejszą 44mm wersję, taką jak moja:

6248750445_9137b14643_b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To weź jego mniejszą 44mm wersję, taką jak moja:

obawiam się że na 17 cm nadgarstek też będzie za duży

==================

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

obawiam się że na 17 cm nadgarstek też będzie za duży

Mój nadgarstek ma 17cm. Weź po uwagę, że divery Orisa mają 47/44mm od strony dekla, taka budowa koperty. Mój mierzony od strony bezela ma 40mm i na taki wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój nadgarstek ma 17cm. Weź po uwagę, że divery Orisa mają 47/44mm od strony dekla, taka budowa koperty. Mój mierzony od strony bezela ma 40mm i na taki wygląda.

W takim razie pozostaje przymiarka. Czy gdzieś na Śląsku jest możliwość przymiarki w sklepie ?

==================

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W takim razie pozostaje przymiarka. Czy gdzieś na Śląsku jest możliwość przymiarki w sklepie ?

Najbliżej masz w Katowicach w CH Silesia, ale to "niepopularny" model, więc wątpię aby gościł na półce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbliżej masz w Katowicach w CH Silesia, ale to "niepopularny" model, więc wątpię aby gościł na półce.

dzięki za pomoc

==================

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zawsze możesz podjechać do Wrocławia na przymiarkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał cudny - zresztą jak większość zegarków w Twojej kolekcji ;)

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Dawidzie, miło mi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz podjechać do Wrocławia na przymiarkę :)

Będę miał na uwadze :)

==================

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlito robisz naprawdę dobre zdjęcia. Zegarek widziałem na żywo i mnie nie zachwycił, ale na zdjęciach jest super, można je umieścić w katalogu. Gratuluję kunsztu.

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, bardzo się ciesze, że się podobają. Mnie natomiast ten egzemplarz bardziej się podoba na żywo, niż na zdjęciach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś litowałem się na Pam'em, myśląc po cichu jak ta firma może sprzedawać takie brzydactwa. Dzisiaj 111 jest dla mnie jednym z najlepszych toolwatch'y. Do smaku się dojrzewa ;-)

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do smaku się dojrzewa ;-)

Święte słowa ! :) Ja tak mam z AP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetne i profesjonalne zdjęcia, chętnie zleciłbym Ci sesję moich sikorów ;)

Topowe divery Orisa to klasa sama w sobie, podoba mi się w nich wszystko... od bransolety z błyszcząco-matowymi ogniwami, przez świetny motyw fal na tarczy, unikalną "beczkowatą" kopertę i piękny, ząbkowany bezel. Gratuluję zegarka, mam nadzieję że już za kilka miesięcy dołączę do klubu z Der Meistertaucher w wersji 49mm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam muszę sobie sprawić divera Orisa, są naprawdę świetne na żywo. Trochę aby może za grube jak dla mnie, ale ujdzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.