Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Wasyl

Mesh bez zakończeń przy teleskopach

Rekomendowane odpowiedzi

Spodobały mi się grube meshe i pomyślałem, żeby może w takiego zainwestować.

Np. ten tutaj:

http://cgi.ebay.pl/20mm-SHARK-MESH-BRACELET-fits-OMEGA-Speedmaster-chrono-/120614382988?pt=Wristwatches&hash=item1c152d6d8c

wyglądają solidnie, przywołują omegę ploprof jako chlubny wzorzec, ale mam małe ale i mam nadzieję pomożecie mi odpowiadając na moje pytanie.

Otóż zakończenie tych bransolet przy zegarku jest dość efektowne, nie ma zakuwek, wkłada się teleskop prosto w oczka. Ale czy to nie jest wiotkie? to musi latać we wszystkie strony i wg mnie musi porysować kopertę jak nie przy teleskopach to bliżej bezelu. Czy może się mylę i to w rzeczywistości sztywne i pełne mocowanie jest?

Pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem mesha z zakuwkami na davosie agronautic i mesha bez zakuwek na tag heuerze aquaracer(innego niż na aukcji).

Nie zauważyłem żadnej różnicy jeżeli chodzi o zarysowania na uszach. W obydwu przypadkach niewielkie wytarcie ograniczało się do miejsc wokół teleskopu. Ale weź poprawkę na grubość, im grubszy mesh tym większe wytarcie.

Być może to kwestia lepszej stali w heuerze, przynajmniej tak sobie tłumaczę wyższą cene :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie tego mesza. Nie ma z nim problemów jeśli chodzi o rysowanie, siedzi dosyć sztywno, nie lata, bo skrajne ogniwa są dokładnie 20mm od siebie i wchodzą w uszy "na styk". Poza tym nie mają ostrych krawędzi.

Jestem z tego mesza bardzo zadowolony, ma porządne podwójne zapięcie, niezły zakres regulacji. Zdjęcia są jednak mocno "podkręcone", tzn. na żywo mesz wygląda mniej masywnie, nie jest ciężki co sugerują fotki. Za to bardzo wygodny. Nosiłem go przy Monsterze, Wylerze, obecnie noszę przy Certinie DS First. W żadnym z zegarków nie zauważyłem jakiś zarysowań spowodowanych meszem. Mimo, że ogniwa są stosunkowo grube, mesz wchodzi na teleskop, który osadzony jest stosunkowo blisko koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czy to nie jest wiotkie?

Nie, miałem kilka meshy i dokładnie tego też i cały ten mesh jest w miarę sztywny i nie lata cały we wszystkie strony świata

i tak samo jest z tymi końcowymi ogniwami na które teleskop wchodzi. Wiadomo, nie jest to przyspawane i nie jest całkowicie w miejscu,

ale jak dasz teleskopy o odpowiedniej średnicy- czyli takie żeby specjalnego luzu nie było, to powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.