Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kwojew

Rolex Submariner

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem w prezencie zegarek od przyjaciela który był na wycieczce w Szwecji, ale jestem pewny na 99%, że to replika. Wstawiam zdjęcia dla upewnienia się i jeszcze mam pytanie związane z pokrętłem do regulacji godziny i daty, otóż nie wiem kiedy zablokowało mi się, jest zbyt blisko całego korpusu zegarka i porusza się nieznacznie w dwie strony, nic więcej. Jakaś rada na to? Np. wizyta u zegarmistrza w celu rozkręcenia zegarka i naprawy od wewnątrz?

ka3h4x.jpg

2wgf1mu.jpg

2l8kriu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z repliką (podróbą) to się udaj na śmietnik a nie do zegarmistrza.

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mi mimo wszystko głupio byłoby tak zrobić, jakby nie patrzeć liczą się dobre intencje :lol:

A odpowiadając na moje pytanie, można to jakoś wyciągnąć aby od święta zegarek nadawał się do użytku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Można ale najpierw trzeba odkręcić koronkę :lol: Do siebie kręć - jak śrubkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Replika to na pewno nie jest, jeżeli już to podróba. A taką - moim zdaniem - wstyd nosić, nawet od święta.

A jeszcze a propos oryginalności - porównaj sobie np. wykonanie indeksów w Twoim zegarku i w oryginalnych Submarinerach, których zdjęcia znajdziesz w sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co dzień mam swojego wysłużonego Atlantica, trochę styrany, ale kochany :lol: Dzięki za pomoc z koronką!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech więc lepiej Atlantic zostanie na Twojej dłoni. Podróby mogą być wykonane z toksycznych materiałów lub zawierać szkodliwe substancje (nie wiesz gdzie została wyprodukowana, nie wiesz z czego, wiesz jedno - na pewno jak najmniejszym kosztem), a osoby znające się na zegarkach natychmiast wychwycą, że to podróba, a wtedy do końca życia będzie wstyd pokazywać się na ulicy :)

Poza tym, Rolex jest chyba najbardziej rozpoznawalną marką zegarków na świecie, więc nawet jeśli zauważy go kompletny laik w dziedzinie zegarkowej to i najpierw pochwali, pokiwa głową a później tak sobie pomyśli: "e, to na pewno podróba. przecież go nie stać na tak drogi zegarek/ nie kupiłby takiego/ szkoda by mu było kasy. tak, to na pewno podróba". I obgada Cię wśród znajomych. Więc znów wtopa towarzyska.

Zatem chwalić się nim nie bardzo wypada, a czy jest sens ubierać zegarek, żeby ukrywać go pod rękawem marynarki? W dodatku ryzykując raka skóry, zatrucie ciężkimi metalami lub zmiany dermatologiczne. Bez sensu ;)

Atlantic dobra firma, zostań przy niej :)

Ps. Poza tym sam go nie naprawisz, a szkoda wydawać 50 czy 100 zł na zegarmistrza, bo i tak zapewne za kilka miesięcy znowu coś się zepsuje. Lepiej wrzuć te pieniądze do skarbonki i zacznij odkładać na prawdziwego Rolka, a tego oddaj do utylizacji :D

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.