Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

am29

Hamilton Khaki X-Wind

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich użytkowników.

Zgłaszam się do Was z małą prośbą o pomoc przy wyborze zegarka.

Planuję zakup mojego pierwszego zegarka z prawdziwego zdarzenia. Zdaję sobie sprawę że wśród wielu osób, podane przeze mnie modele do takowych mogą się nie zaliczać..ale do rzeczy.

Początkowo chciałem zakupić Tissota Veloci-T Gent Chrono Automatic (cena w sklepach stacjonarnych to około 2800 pln) ale wertując różne wątki natrafiłem na Hamiltona Khaki X-Wind Automatic. I zakochałem się w nim niestety od samego początku :rolleyes: Dalej nie jest już jednak tak kolorowo. Cena około 4,5tys zł to dla mnie zapora nie do przejścia.

Będę miał jednak możliwość zakupu tego cacka w USA, niedługo na miesiąc wyjeżdza do stanów mój szwagier. Przegladając strony internetowe widzę że można go tam dostać już za 1100$ ! (czyli prawie 1,5 tys taniej !)

Kupować tego Tissota i odpuścić sobie X-Winda ? Tissot ma przecież wielkie tradycje, a o Hamiltonach w Polsce praktycznie zero informacji.

Czy różnica około 1500zł tak bardzo wpływa na lepszą jakość amerykańskiej marki H ?

I po trzecie, czy natrafił ktoś w Warszawie na salon gdzie można go przymierzyć i obejrzeć? Mam niezbyt duży nadgartsek, ten Veloci-t daje radę jednak X-wind jest chyba większy.

http://www.tissotwatchesonline.com/t0244271105100

http://www.hamiltonwatch.com/en/gents/khaki/aviation/x-wind-automatic/H77616133

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Hamiltony to świetne zegarki, jakość na bardzo wysokim poziomie do tego sprzedawane zawsze w fajnej oprawie (pudełka aluminiowe itd.), mają często ciekawe motywy na deklach.

Jak dla mnie Tissot nie może się równać z Hamiltonem ale to subiektywna opinia :D Pozatym to że H nie jest w PL znany to będzie tylko Twój atut. Poważnie

Jeśli chodzi o cenę X-winda w USA - to istotne jest czy zakochałeś się w jakimś nowym modelu czy może być taki klasyk ze starszej kolekcji (w którym zakochało się już swego czasu paru naszych forumowiczów - np. tu: http://www.zegarkiclub.pl/forum/index.php?showtopic=8320

Jeśli ten stary klasyk podoba Ci się (tak mocno jak mi) to znajdziesz w USA lub Singapurze za max 2,5k z przesyłką. W USA sprzedaje go w świetnej cenie np user: baumgalleriesllc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha jeśli spodobał Ci się ten srebrny z nowej kolekcji (na oficjalnej stronie H na samym dole) to tez widziałem go na ebay w USA w cenie 999$ (wiec już 100$ taniej niz podałeś). dobrze poszukaj. Amazon też często bywa pomocny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton który podałeś w linku to ten sam model, różni się tylko paskiem . Nigdy nie kupowałem przez serwisy zachodnie, mam kurde jakieś uprzedzenie i brak zaufania co do takich portali aukcyjnych.

Wiem że autoryzowanym dealerem Hamiltona w USA jest sieć sklepów Tourneau, chyba z główną siedzibą na Manhatanie. Tylko nie mają podanych cen. Najgorsze w tym wszystkim jest to że sklep stacjonarny nigdy nie obniży tak nisko ceny jak internetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton :D

nie zastanawiaj się, to dobre zegarki. A jak jeszcze możesz kupić w stanach to świetna okazja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O zegarkach Hamilton? Bardzo dobre zegarki, niestety rzadko spotykane w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X Winda bierz w ciemno - to jeden z zegarków, które tak mi się spodobały że nie wyobrażam sobie rozstania. Bardzo dobrze leży na ręku, to chyba zaleta ładnie wyprofilowanych uszu, mimo wielu wskazań jest czytelny i dzięki temu może służyć jako zegarek na co dzień. Stosunek ceny do jakości w tym wydaniu jest niebywały. Wykonanie zegarka, smaczki zawarte w kopercie, "wół roboczy" w postaci VJ 7750 w środku, nie można więcej oczekiwać w tych pieniądzach. Tym bardziej jeśli kupujesz w USA- tam te zegarki mają jeszcze lepszą cenę niż w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem zapytanie do sklepu Tourneau.. niestety cena tak jak się spodziewałem, 1500$ ! może ktoś zna osobiście sklep (nie koniecznie New York) w którym można wyrwać X-Winda na przecenie?

lechu_wroc a masz duży nadgarstek ? Mój za wielki nie urósł, zaledwie 17cm w obwodzie. Obawiam się że taka "busola" może wyglądać trochę śmiesznie na małej ręce :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to normalna cena katalogowa w USA, ABT ma za podobne pieniądze:

http://www.abt.com/product/31448/Hamilton-H77616533.html

ale zapytaj, czy to cena z taxem (ewentualnie chyba można starać się o zwrot podatku przy wyjeździe)

zapytaj też tutaj, dobry sklep, autoryzowany, kiedyś samuraja tam kupiłem

http://www.princetonwatches.com/shop/hamilton-watches.asp

możesz też się potargować (im sklep na większym zadupiu i dotknięty przez kryzys, tym więcej wywalczysz), ale to jak będziesz na miejscu. Nie wiem, ile można dostać, może 20% (strzelam), spróbuj może na WUS zapytać, np. tutaj:

http://forums.watchuseek.com/f357/where-buy-hamilton-549046.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.