Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

cedrus

Amfibia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam zakupić zegarek Vostok Amfibia z przeznaczeniem do codziennego noszenia. W związku z tym mam parę pytań dotyczących tych zegarków. Z góry dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie wątpliwości.

1. Jak obecnie wygląda jakość zegarka? Na forum czytałem o pewnych problemach dotyczących wykonania oraz mechanizmu (2416B jest niezbyt udany). W związku z tym czy mam szansę na bezproblemową eksploatację zegarka powiedzmy przez rok-dwa i czy po zakupie lepiej zlecić od razu przegląd? Wyrywaniem włosów przez bransoletę się nie przejmuję, gdyż mam na oku fajny (w moim mniemaniu) pasek nato.

2. Zależy mi na wersji z napisami w języku angielskim. Do tej pory znalazłem tylko jeden model zegarka z takimi napisami: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/4056-vostok-amfibia-latin/

Jeden ze sprzedających odesłał mnie na stronę meranom.com - tam też nie znalazłem innej wersji Latin. Czy takie modele istnieją i są w sprzedaży?

Z góry dziękuję za odpowiedź i wyjaśnienie wątpliwości. Mam nadzieję, że już wkrótce dołączę do grona posiadaczy Amfibii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuj i się nie przejmuj opiniami - ruscy trzaskają je kolejne 10 lecie...i dalej chodzą :P

ja swojego latina miałem 9 miesięcy - dobowa odchyłka - bez żadnej regulacji to +16 sek.

Jedyne co to wczesne wersje miały problem z utrzymaniem koloru - mój ewoluował w fiolet.

kilku osobom też zmienił kolor - a wiekszości nie.......trudno powiedzieć co temu było winne ;)

Pozdr

G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją mam od prawie roku, przez ten czas nie miałem z nią żadnych problemów, tarcza jest ciągle niebieska, ani śladu fioletu... :-) Muszę jednak przyznać, że nie noszę jej zbyt często. Te zegarki bywają kapryśne i czasem nieobliczalne, ale z drugiej strony dają sporo radości z użytkowania i moim zdaniem za stosunkowo niewielką kwotę, jaką trzeba wyłożyć za ten zegarek, warto go nabyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za te opinie. Właśnie zamówiłem zegarek w wersji Latin z niebieską tarczą. Jak przyjdzie to dopasuję do niego jakiś ładny pasek i zrobię sesję zdjęciową. W końcu to będzie pierwszy automatyczny zegarek jaki mam ;).

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.