Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

robertz

KUPIŁEM ZEGAREK ZA 300ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mrovka

d*pa jestem:)

a co z tym mechanizmem? bo w linku podanym przez Attyle jest specyfikacja tego zegarka i klikajac na tamtejsze linki wyskoczył mi mechanizm który podałem w poprzednim poscie - i grawer jest inny..pewnie tez cos oczywistego sie okaze ale mimo to chece spytac - jak juz wyjsc na idiote to z klasa hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling uzywa roznych metod wykonczenia.Tutaj render od breitlinga:

b17_movement.jpg

Czy to nie byłoby lepsze?

...Zamiast kilku stron bezsensownego bicia piany i denerwowania Pana Janka Sarnowskiego, byłyby tylko dwie merytoryczne wypowiedzi.

Szkoda,ze Ty nie udzieliles zadnej merytorycznej odpowiedzi.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.Nie zakładam nowego tematu bo sprawa dotyczy tego samego zegarka.Czy można coś zrobić z cienką ramką w koło tarczy która jest dość mocno porysowana?[nie wiem ale może to być chrom].Drugie pytanie to na które nie dostałem poprzednio odpowiedzi,jak sprawdzić który to rok produkcji?[internet przeleciałem wzdłuż i wszerz i odpowiedzi nie znalazłem]

Robertz

post-41361-0-53456200-1315913720_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramka nie jest chromowana - to stal.Mozna ja wypolerowac np. sciereczkami capecod (do dostania w internecie).

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę myślałem że ta cienka ramka [była bardziej błyszcząca od matowej grubej] jest chromowana. No ale posłuchałem się ciebie. Do polerowania użyłem papieru ściernego. Dziwne ? Papier o granulacie 1000, 2000 i 2500 na mini podkładce.Do polerowania użyłem pasty do lakierów samochodowych. Wyszło rewelacyjnie. Dzięki.

Robertz.

Nie wiesz czy istnieje sposób na ustalenia daty tego zegarka ? Pewnie jak byś wiedział to byś napisał ale wolę się upewnić.

post-41361-0-84168200-1316018313_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiesz czy istnieje sposób na ustalenia daty tego zegarka ?

Bez dokumentów to się chyba nie da ustalić dokładnie. Musisz się zadowolić informacją, że SuperOcean A17360 był produkowany w latach 2003-2010

Jest jeszcze informacja, że w 2007 roku sekundnik został zmieniony (z kwadracika na strzałeczkę)

więc możesz zawęzić okres do 2003-2007.. i to chyba tyle...

źródło -> http://www.breitlingsource.com/watch_details/Aeromarine_101.html

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po polerce wygląda o niebo lepiej. Jaką dokładnie pastą polerowałeś?

MOJE ZEGARKI: CASIO OCEANUS 108D-1A, ORIENT DB08004B, SEIKO SNA113, SEIKO SKX779, CASIO GW-9110-1AER, CASIO MDV-102, SECTOR 600, TIMEX T46451, BAŁTYK, BŁONIE, BLONEX....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Taktik, musi mi chyba to wystarczyć.

Pastę używałem taką jaką miałem w domu- Sonax pasta w tubie lekko ścierna . Są na pewno lepsze specyfiki. Dobrze wyglądał już po użyciu papierów ściernych [nie przesadzić z tarciem tan gdzie części są chromowane ]. Gradację 2000 i 2500 stosowałem często do lakierów samochodowych tylko tam trzeba faktycznie użyć pasty polerującej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.