Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

robertz

KUPIŁEM ZEGAREK ZA 300ZŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wygląda na to, że zdjęć mechanizmu się nie doczekamy? Szkoda, bo już myślałem, że mamy dobrą passę w tym miesiącu - a to ktoś pyta o Patka, który okazuje się oryginałem prawdopodobnie wartym fortunę, a to znowu oryginalny Brajtek kupiony za 300 zł od tajemniczego prezesa :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że przy próbach odkręcania, kombinerki złamały kopertę na pół..

:)

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nikt nie chce mi robić takich prezentów:/

MOJE ZEGARKI: CASIO OCEANUS 108D-1A, ORIENT DB08004B, SEIKO SNA113, SEIKO SKX779, CASIO GW-9110-1AER, CASIO MDV-102, SECTOR 600, TIMEX T46451, BAŁTYK, BŁONIE, BLONEX....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cuda, Panie, cuda...

Teraz czekam już tylko na oryginalnego blancpaina znalezionego w parku.

:unsure:

" Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów " - S.Lem

" Naród wspaniały, tylko ludzie k_rwy " - Marszałek J.Piłsudski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podtrzymuję to co już wcześniej napisałem - ta śmieszna historyjka opowiedziana przy okazji prośby o weryfikaję nie jest warta funta kłaków.

Zastanawiam sie po co pisać takie brednie, że prezesowi znudził się zegarek więc oddał go za trzy stówki...

robertz równie dobrze mogłeś napisać, że przyśnił Ci się aniołek i wręczył zegarek za kilka tysięcy.

Czy to miała być jakaś prowokacja? Próba sprawdzenia w jaki sposób opowieść wpływa na ocenę zegarka?

Jeśli tak, to w jakim celu podejmujesz takie gierki?

Nie lepiej było zamieścić zdjęcia zegarka i po prostu zapytać o jego autentyczność?

Czy wtedy odpowiedź na zadane pytanie byłaby inna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wam powiem, że lubię te historyjki :unsure:

Większość jest dziwna , nieprawdopodobna, zmyślona (żeby uwiarygodnić dziwny zakup z aledrogo) ale jestem pewien, że są też prawdziwe.

Jestem daleki od ich krytykowania bo mam z tego ubaw i przyznam, że jak zegarek okazuje się prawdziwy, a coraz więcej takich przypadków to serce moje rośnie i nadzieją nie umiera :)

Nie krytykujmy zbytnio historyjek w końcu mamy z tego trochę radości i koncentrujmy się na zegarkach - takie małe przesłanie.

PS

Sam kilka razy dostałem zegarki a opowiedziane historie (pod warunkiem, że zegarki byłyby drogie) ubawiłyby was na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to Panowie "trafilo sie slepej kurze ziarno" :unsure:

oczywiscie niech autor tego tematu niech nie bierze tego do siebie :)

" tylko Seiko " Damian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak oryginał?

MOJE ZEGARKI: CASIO OCEANUS 108D-1A, ORIENT DB08004B, SEIKO SNA113, SEIKO SKX779, CASIO GW-9110-1AER, CASIO MDV-102, SECTOR 600, TIMEX T46451, BAŁTYK, BŁONIE, BLONEX....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po mechanizmie to w sumie ciezko zobaczyc - breitling nie zdobi swoich zegarkow zbyt szczegolnie.Walnac grawer na etowskim wachniku to zaden problem.

Przy starszej wersji Superocean (czyli tej) producenci podrobek niezbyt sie postarali - czesto uzywaja kopert od SuperOcean Steelfish.Latwo to rozpoznac - oryginal powinien miec 42mm srednicy - podroby najczesciej maja 44mm.Podroby maja rowniez zla czcionke daty, ktora w tym egzemplarzu akurat wyglada okej - to dobra wiadomosc.Jesli moglbys dac dokladne zdjecia m.in calego dekla to moglbym powiedziec wiecej.

A teraz troche offtopu: Panowie,nudzi sie wam?A co was obchodzi czy historia z prezesem jest prawdziwa?Widze mamy tutaj cala smietanke interpolu,Pan endrju-garcia jest nawet pewien, ze historyjka to bzdura.Pan Voit rowniez.Ciekawi mnie Panowie - skad to wiecie?Czy po prostu nie macie co robic, a zawsze mozna nabic wiecej postow?

post-count.jpg

I darujcie sobie odpowiedzi w stylu "bo tak sie nie zdarza".Nie wiecie - nie bylo was tam.

Doxa jest " za tania" na ten projekt. Może w przyszłym roku?
- czyli najlepsze kryteria wyboru zegarka forumowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki Janku.

Ja oczywiście od samego początku pytałem o zegarek nie o prezesa, chyba że jest to Klub miłośników prezesów nie zegarków. Historyjka tylko miała Wam a może mi udowodnić że może nie zostałem oszukany.Ale oczywiście za wszystkie posty bardzo dziękuję.Niektóre mnie naprawdę pysznie rozbawiły.

A teraz kilka historyjek dla miłośników tego gatunku: Pracuję na "???"za gówniane pieniądze i człowiek chwyta się wszelkich " okazji " .Dziesięć lat temu założyłem za klienta 50zł za prawie nowego G-shocka był wtedy wart ok.250zł.Potem komu innemu założyłem 100zł za nowy rower wart ok.300zł.Tam też kupiłem Ładę Nivę za 5000zł którą po tygodniu sprzedałem za 10500zł-to też był sukces.Pare dni temu ksiądz zostawił kopertę a w niej 800zł.Może bym oddał jak bym go znał.Okazji do 100zł nie wyliczę.

Wracając do zegarka ma 42mm. Reasumując:Wasze opinie liczę na 90%,zegarmistrz daje 100%,sprawdzona w internecie firma i jej prezes,co najmniej 95%.Daje to w sumie 95% pewności.Po waszych opiniach innych zegarków więcej uzyskać się chyba nie da .POZDRAWIAM.

ROBERTZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh...ty to masz robotę...miód, cud i orzeszki

Sorry Endrju ale ty znowu mnie nie zrozumiałeś . Ja nie pisze o swojej pieprzonej robocie,tylko o życiu. A ono składa się z "okazji" albo ryzykujesz albo nie.Wyobraż sobie jakie ma "okazje" taki prezes jeśli ma w d*pie zegarek za ok.3tyś.

Sorry ale jest to forum o zegarkach a nie o życiu, trochę mnie poniosło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janek ma dużo racji - nie ma co z góry jechać po pytających, nawet, jak historie brzmią podejrzanie. Bądźmy ponad to i trzymajmy się merytoryki, śmichy-chichy zostawiając na rozmowy przy piwku cool.gif

Ok, czyli temat rozwiązany i do zamknięcia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...A może zrezygnować z opisów "okazji" na rzecz opisów i zdjęć zegarków przedstawianych do oceny?

robertz, zapuszczasz jakąś nieprawdopodobną opowieść o prezesie, któremu znudził się Breitling, a potem dziwisz się że ludzie w to nie chcą wierzyć.

Gdybys napisał: "Czy ten zegarek jest oryginalny?" i wkleił zdjęcia z pewnością uzyskałbyś odpowiedź, nie byłoby dwóch stron fantastycznych dywagacji, a Pan Janek Sarnowski nie musiałby się denerwować na takiego drobnego żuczka jak ja...

Pozdrawiam wszsytkich, gratuluję okazyjnego nabycia fajnego zegarka i dziękuję za możliwość nabicia sobie kolejnego posta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...A może zrezygnować z opisów "okazji" na rzecz opisów i zdjęć zegarków przedstawianych do oceny?

robertz, zapuszczasz jakąś nieprawdopodobną opowieść o prezesie, któremu znudził się Breitling, a potem dziwisz się że ludzie w to nie chcą wierzyć.

Gdybys napisał: "Czy ten zegarek jest oryginalny?" i wkleił zdjęcia z pewnością uzyskałbyś odpowiedź, nie byłoby dwóch stron fantastycznych dywagacji

I az tak bardzo wazne w stwierdzaniu oryginalnosci zegarka jest historia ktora za tym zegarkiem stoi?

Jestem ciekaw jakiej odpowiedzi bez zadnej historyjki udzielilaby wiekszosc osob w tym temacie.Odpowiedzia jest zadnej, bo wiekszosc pisze tutaj tylko dla powiekszenia swojego przyrodzenia poprzez gdybanie na temat historyjki i prosi o pokazanie werku (ktory i tak wam nic nie pokazal).Mnie jakos historyjka obleciala i ocenilem zegarek.

a Pan Janek Sarnowski nie musiałby się denerwować na takiego drobnego żuczka jak ja...

Pozdrawiam wszsytkich, gratuluję okazyjnego nabycia fajnego zegarka i dziękuję za możliwość nabicia sobie kolejnego posta.

Pan Janek Sarnowski po prostu nie rozumie co was obchodzi czy pytana osoba mowi prawdziwa historyjke,czy nie?To nie forum srednio inteligentnych zgadywanek na temat historyjki tylko forum zegarkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja kończąc dyskusję "pojadę" klasyczną odpowiedzią - podróba!! a dlaczego ? ....bo tak!!!

jeżeli chodzi o historię- jedni czytają inni nie; ważne jest meritum zapytania a nie otoczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty i ja mozemy zrezygnowac, ale inni ludzie i tak je beda pisac, bo nie jestesmy w stanie tego zabronic. To, co mozemy zrobic, to pokazac klase i po prostu przestac je komentowac. Zobacz - tracisz teraz czas na tlumaczenie zasad pisania postow post factum czlowiekowi, ktory uzyskal informacje i pewnie sie tu wiecej nie pojawi. Czy ma to sens? A powstrzymanie sie od komenarza ma, bo zmniejsza niemeytoryczny smietnik na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powstrzymanie sie od komenarza ma, bo zmniejsza niemeytoryczny smietnik na forum.

Ale znowu poproszę bez przesady w drugą stronę. Bo czasami nawiązanie do historii pochodzenia zegarka, ma ścisły związek z merytoryką, a ironia towarzysząca komentarzowi jest tylko skutkiem ubocznym.

Podam przykład.

Jakiś czas temu Gość pokazuje Breitlinga ze szklanym dekielkiem (nie chodzi o zegarek z tego tematu), i jednocześnie opowiada o dziadku marynarzu, który przywiózł ten zegarek 30 lat temu z dalekomorskiej podróży.

Ja mu odpowiadam że:

a. Dziadek nie mógł go przywieźć 30 lat temu, bo była to kopia modelu, który Breitling produkował od 2005 roku.

b. 30 lat temu nawet w najbardziej kolorowych snach ludziom się nie śniło coś takiego jak Breitling ze szklanym deklem :D

Trochę ironicznie, trochę prześmiewczo... ale również jak najbardziej merytorycznie.

Tak więc powstrzymać się od niepotrzebnych komentarzy to rozumiem, ale w drugą stronę nie czyńmy też z siebie nadętego zakonu milczków :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale znowu poproszę bez przesady w drugą stronę. Bo czasami nawiązanie do historii pochodzenia zegarka, ma ścisły związek z merytoryką, a ironia towarzysząca komentarzowi jest tylko skutkiem ubocznym.

Podam przykład.

Jakiś czas temu Gość pokazuje Breitlinga ze szklanym dekielkiem (nie chodzi o zegarek z tego tematu), i jednocześnie opowiada o dziadku marynarzu, który przywiózł ten zegarek 30 lat temu z dalekomorskiej podróży.

Ja mu odpowiadam że:

a. Dziadek nie mógł go przywieźć 30 lat temu, bo była to kopia modelu, który Breitling produkował od 2005 roku.

b. 30 lat temu nawet w najbardziej kolorowych snach ludziom się nie śniło coś takiego jak Breitling ze szklanym deklem :D

Trochę ironicznie, trochę prześmiewczo... ale również jak najbardziej merytorycznie.

Tak więc powstrzymać się od niepotrzebnych komentarzy to rozumiem, ale w drugą stronę nie czyńmy też z siebie nadętego zakonu milczków :)

Tylko widzisz - powyzsza historia nie miala prawa sie zdarzyc.Historia z tego tematu - miala.Chodzilo mi o pewnosc niektorych uzytkownikow co do nieprawdziwosci historii.Ba, wg niektorych zalozyciel tematu zegarek ukradl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ba, wg niektorych zalozyciel tematu zegarek ukradl.

To nieładnie. Nie pochwalam insynuacji.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Jestem ciekaw jakiej odpowiedzi bez zadnej historyjki udzielilaby wiekszosc osob w tym temacie.Odpowiedzia jest zadnej, bo wiekszosc pisze tutaj tylko dla powiekszenia swojego przyrodzenia poprzez gdybanie na temat historyjki i prosi o pokazanie werku (ktory i tak wam nic nie pokazal).

(...)

Czy to nie byłoby lepsze?

...Zamiast kilku stron bezsensownego bicia piany i denerwowania Pana Janka Sarnowskiego, byłyby tylko dwie merytoryczne wypowiedzi.

(...)Chodzilo mi o pewnosc niektorych uzytkownikow co do nieprawdziwosci historii.(...)

Wierzę, teraz wierzę we wszystko!!!

W garbate aniołki i banknot trzydolarowy również.

Konwersacja z Panem, Panie Janku, była dla mnie zaszczytem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

A co to za znaczek na pierwszym zdjeciu z boku koperty? bo szukam teraz ale nic nie moge na ten temat znalezc bo wpisujac numer a17380 wyskakuje mi cos innego

pozatym,czy wskazówka nie trafia w indeks czy to tylko moje złudzenie

po poszperaniu..to oryginalny mechanizm z tego zegarka??

http://www.breitlingsource.com/details/B17.html

no tak..mój błąd bo to a17360:) i dlatego hocki klocki mi wyskakiwały

ale dalej zastanawia mnie grawer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za znaczek na pierwszym zdjeciu z boku koperty?

To logo breitlinga - robi taki myk na swoich zegarkach.Cos jak korona Rolexa na szkle na godzinie szostej w zegarkach tej firmy.

Co do sekundy nie trafiajacej w indeksy - zegarek mechaniczny ma czestotliwosc wieksza niz 1 raz na sekunde, sekundnik rusza sie kilka razy w ciagu kazdej sekundy.

Tutaj losowy filmik z youtube pokazujacy ruch sekundy w zegarku mechanicznym:

http://www.youtube.com/watch?v=3ao6wU4PdWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.