Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

raf86

zegarek ESPRIT podobno szwajcarski mechanizm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem kilka lat temu zegarek ze względu na wygląd i pełną branzolete jak w Pulp Fiction :) i po raz kolejny ( przy wymianie baterii)zegarmistrz mówi mi ze to bardzo dobry zegarek tym razem powiedział mi ze mechanizmy robi szwajcarska firma co brzmi FONETYCZNIE jak " totti" tyle udało mi się zapamiętać, dodam ze to nie tissot bo bym zapamiętał tę nazwę, cos mało znanego. zegarek nie ma żadnych oznaczeń oprócz water ressistant i all staintell steel , a otworzyc go nie jestem w stanie bo pożniej go nie zamknę jakieś dziwne ma zamknięcie .

Może ktoś spotkał się z takim zegarkiem i jest w stanie mi coś o nim powiedzieć? byłbym bardzo wdzięczny

zamieszczam zdjęcie zegarka

zdjęcie zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żle sie wyraziłem podobał mi się wygląd( tego co kupiłem) i miał pełną branzolete jak w pulp fiction w scenie dalej jest jak dziewczyna zapomniala zgarka z kangurka :) ale to nie najważniejsze,pytanie było:

Może ktoś spotkał się z takim zegarkiem i jest w stanie mi coś o nim powiedzieć? byłbym bardzo wdzięczny:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetna Suma z tego z tego zdjęcia! :) Po zegarkach typu Espirit,czy innych Armanich jakiś genialnych mechanizmów bym się nie spodziewał, te zegarki mają ładnie wyglądać i tyle, ale ja się nie znam, na pewno ktoś mądrzejszy się wypowie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Esprit :) tez tak uważam ale drugi zegarmistrz mi mowi ze to dobry zegarek a dzisiaj uslyszalm ze jakas szwajcarska firma go robi, robila czy miała cos z tym wspólnego dlatego chcialem sie cos o nim dowiedzieć, przmierzałem sie do omegi czy atlantica ale jak to szwajcar to starczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Literówka, a nawet sprawdziłem przed napisaniem posta pisownię tej marki ale babol i tak się wkradł :D Pomyśl nad jakimś Atlanticiem używanym, Worldmastery są często w dobrym stanie i cena też przystępna. A to jednak zegarek z sercem, duszą i historią :) Omegi nigdy mi się nie podobały szczególnie, a poza tym i tak są one poza moim zasięgiem cenowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atlantic fajna firma ale jeszcze nie spotkałem takiego ktory bym chciał a omega jest z jedna mnie nie stać :) SZCZERZE to ten co mam to najładniejszy zegarek jaki mam :)wychodze z zalodzenia albo cos wyjątkowego albo wcale :0 szkoda sobie reke obciazac 200g jak tel komórkowy robi to samo + jeszcze dzwoni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... przmierzałem sie do omegi czy atlantica ale jak to szwajcar to starczy :)

Dość szeroką masz rozbieżność kolego... Coś jak między Fiatem Punto a Aston Martinem DBS. Nawet jeżeli to szwajcar to jest to kwarc, czyli albo jakaś tania Ronda, albo Eta. Teraz gdybym miał mieć kwarca to wybrał bym japońskiego. Co innego mechaniczny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kazdy w zegarku szuka czegos innego :D mam 3 warunki jaki musi spełniać mój zegarek : wygodny,trwały i elegancki moim zdaniem mój spełnia wszystkie te wymogi :) ale to wkoncu mój zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość szeroką masz rozbieżność kolego... Coś jak między Fiatem Punto a Aston Martinem DBS. Nawet jeżeli to szwajcar to jest to kwarc, czyli albo jakaś tania Ronda, albo Eta. Teraz gdybym miał mieć kwarca to wybrał bym japońskiego. Co innego mechaniczny zegarek...

Hołubisz Omedze, profanujesz Astona...

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hołubisz Omedze, profanujesz Astona...

Hmmm jakoś mis się tak po bondowsku skojażyło, poza tym myślę, że proporcja trafiona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.