Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Moravius

Seiko vs Epson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanko czysto ciekawskie, czy może wiecie jakie są praktyczne różnice między mechanizmami Seiko i Epson? Chodzi mi o porównanie mechanizmów analogicznych, np. 7T62 Seiko do YM62 Epsona - oba mechy wyglądają i na pierwszy rzut oka działają identycznie, w zasadzie poza różnicą w symbolu na blaszce to nic nie zauważyłem.. A, i cenowo się różnią :D oraz są wsadzane do różnych zegarków, tzn 7T do Seiko za powiedzmy 1500pln, YM do Lorusa za 350pln.

Czy może koledzy mają jakieś rozwiązanie tej zagadki? Czy chodzi o chwyt marketingowy? Tańszą siłę roboczą? Inne smarowanie?

Pozdrawiam serdecznie!

poETA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, sam sobie odpowiem na pytanie.

Sprawdzałem długo i namiętnie, ale.. poza blachą z przodu z innym napisem to proste mechanizmy seiko i epson niczym się nie różnią, czy to 7T82, czy YM82 das ist egal. Więc, kupujcie Lorusy :P bo mają niezłe plastiki w środku. A Seiko, cóż... nie bierzcie nic z niższej kolekcji z prostym kwarcem bo to się nie opyla.

Dziękuję.

Pozdrawiam.

poETA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Więc, kupujcie Lorusy :) bo mają niezłe plastiki w środku. A Seiko, cóż... nie bierzcie nic z niższej kolekcji z prostym kwarcem bo to się nie opyla...

To zabrzmiało jak: Nie kupujcie audi tylko skody, mają ten sam silnik. :)

Zegarki kwarcowe to maszynki do odmierzannia czasu a nie prawdziwe zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.