Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

adi011290

TISSOT T035.617.16.051.00 z Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem laikiem w sprawach zegarów, dlatego postanowiłem zapytać o radę ludzi, którzy się tym interesują i się na tym znają. Na allegro znalazłem taką aukcję http://moda.allegro.pl/tissot-t035-617-16-051-00-nowy-oryg-gwar-okazja-i1921991387.html Problem polega na tym, że cena jest stosunkowo niska i tutaj rodzą się moje obawy o nieautentyczność. Jak uważacie ? Kupować ? Czy odpuścić sobie ? Mój problem polega na tym, że chciałbym kupić dobry zegarek na skórzanym pasku do 1000zł. Nie wiem, czy to dużo czy mało, ale na pewno nie wydam więcej (bo nie mam :) ). Jeśli macie jakieś propozycje rady to dawajcie je w tym temacie, bo nie ma sensu zakładać 15 wątków dla jednego zakupu ;) Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ten jest z duzym prawdopodobienstwem oryginalny. Ja osobiscie preferuje automaty i do tysiaka wybralbym raczej, jezeli lubisz Tissoty, ten model http://allegro.pl/tissot-visodate-automatic-z-uk-nowy-zobacz-inne-i1910049757.html . Osobiscie unikam pozlacanych zegarkow (preferuje stal lub lite zloto), ktore wygladaja niezbyt fajnie, gdy sie sciera powloka PVD. Mam nadzieje, ze moglem troche pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak wspomniałem jestem laikiem i nie bardzo ogarniam, czym różnią się kwarcowe od automatów (więc na tym etapie mojej wiedzy jest mi to obojętne). Co do Tissot-a to wybrałem tą firmę, gdyż posiada ona jakąś wyrobioną renomę. Ten zegarek, który mi zaproponowałeś jest o tyle fajniejszy, że nie ma miliona wskazówek, a jedynie rzeczy te najpotrzebniejsze w zegarku, czyli czas i datę :). Co do pozłacanych zegarków to miałem tą nieprzyjemność widzieć jak wygląda taki zegarek po pewnym czasie użytkowania i również uważam, że bawienie się w półśrodki jest bezsensu. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym prawdopodobieństwem oryginalności tego Tissota to bym nie przesadzał. Według mnie cena jest zbyt atrakcyjna (zarówno Couturiera jak i Visodate'a)

http://www.sklepzegarki.pl/tissot-couturier-p-5511.html

http://www.sklepzegarki.pl/mskie-visodate-c-197_203_370.html

Nie wiem, czy ktoś miałby interes sprzedać zegarek za ok. 500 stów mniej, niż jest on warty...

Do tego dochodzą zdjęcia ściągnięte z internetu... Lepiej iść do salonu i kupić tam (lub w sprawdzonym sklepie internetowym).

P.S. Jeżeli nie "ogarniasz" różnicy między kwarcem a automatem - powinieneś nadrobić zaległości przeglądając forum.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście skoro już się zarejestrowałem to forum przeglądam w poszukiwaniu wiedzy. Źle to może określiłem, bo czym się różni kwarc od automatu teoretycznie wiem, tylko nie wiem, który mechanizm jest lepszy. Ogólnie szkoda, bo z tego co napisałeś to raczej wynika, że nie dostanę przyzwoitego zegarka jakiejś normalnej firmy (nie jakieś no-name) za mniej niż 1000zł.

P.S. Czy są jakieś proste sposoby (bez rozkręcania) na sprawdzenie oryginalności zegarka ?

P.S.2 Czy są jakieś pytania, które mogę zadać sprzedającemu w celu wykrycia jego niecnych zamiarów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbka.

Był już na forum. Wczoraj.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, tylko chodzi o cene :)

Rozumiem, ale jest takie powiedzenie - chytry traci dwa razy... :)

Jeżeli chcesz zaryzykować ponad 600 zł kupując tak na prawdę kota w worku (pierwszy sprzedawca z ZEROWYM "dorobkiem" na alle...). Ten zegarek jest wart ok. 1200 zł. Czemu ktoś miałby sprzedać go za pół ceny???

Za cholerę nie kupiłbym Tissota przez internet, chyba że od profesjonalnego sprzedawcy...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.