Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Lawnowerman

Wyjazd w góry na narty dla rodziny - gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie gdzie wyjechać na tydzień -10 dni na narty.

Może być PL może być Słowacja/Czechy

Termin - pierwszy tydzień ferii 2012

Interesuje mnie:

- pokój dla 4 osób [2 dorosłe+2 dzieci]

- 3 posiłki

- blisko stok z wyciągiem [nie musi być pod oknem, ale nie, żeby trzeba było 15 min samochodem jechać]

- jakaś normalna cena 60-100 zł / dobę [może być mniej]

- dużo śniegu :)

Nie oczekuję marmurów, kelnerów, basenów krytych w piwnicy.

Może być ośrodek, może być domek/willa itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej jechać do Włoch, Austrii? koszty porównywalne (dzieci mają liczne zniżki na wyciągi, można znaleźć ofertę że za dzieci nic nie zapłacisz ), większe prawdopodobieństwo śniegu, pogody i praktycznie brak kolejek . Słowacji nie znam, z takich mniej znanych z mojej okolicy ;

Kluszkowce (bardzo fajna rodzinna stacja narciarska 3 orczyki , 1 krzesełko bardzo stare krzesełko, ) ? świetnie przygotowane stoki narciarskie, piękne widoki, dobre warunki śniegowe, dość słaba baza noclegowa, ? nie polecam w okresie ferii małopolski i śląska

Międzybrodzie Żywieckie ? góra Żar ; dość długi stok jak na Polskie góry, stare wagoniki z Gubałówki ? można powspominać :) , ładne widoki, potrafi wiać i to mocno, kiepska baza noclegowa. Odpuść sobie w okresie ferii śląska.

Spytkowice ? krzesełko, dwa małe orczyki, stok dość krótki, mały hotel z basenem nie wiem, w jakich cenach- na drogi nie wygląda)

Palenica, Ryterski Raj, Dwie Doliny w Muszynie dają radę. Zakopane, Krynicę, Bukowinę, Białkę itp to już zna każdy więc kolejki w okresie ferii gwarantowane ;)

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej jechać do Włoch, Austrii? koszty porównywalne (dzieci mają liczne zniżki na wyciągi, można znaleźć ofertę że za dzieci nic nie zapłacisz ), większe prawdopodobieństwo śniegu, pogody i praktycznie brak kolejek . Słowacji nie znam, z takich mniej znanych z mojej okolicy ;

porównywalne??? unsure.gif

daj jakiś link albo wycenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żle się wyraziłem; można znaleźć ofertę w Alpach w porównywalnych kosztach co w Polsce, nie niższych ale porównywalnych; musisz poszukać i zorganizować (bez biura) sam taki wyjazd; czyli raczej apartament niż hotel + stacje narciarskie mają często promocje dla rodzin z 2 dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szerze to na razie nigdzie - Brak śniegu ;)

Musi być, za 9 dni jadę do Włoch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem z Pitztala i było rewelacyjnie. Ogólnie najtaniej wychodzą apartamenty z własnym gotowaniem (my przygotowywujemy jeszcze w kraju i pasteryzujemy). Generalnie zawsze trzeba troche dojechać do wyciągu ( może być skibus) Jednak karnety i dojazd swoje kosztują chociaż dziesiątki alpejskich ośrodków biją na głowę wszystko w Polsce, Słowacji czy Czechach. To tak jak dobre wino w porównaniu do stołowego. Z połowa znajomych już poza Alpami nie chce jeździć. W ramach opcji budżetowej w okresie feryjnym polecam Malino Brdo na Słowacji chociaż zdecydowanie lepszy (ale droższy) jest Chopok. Jeślu Alpy z dziećmu to Dolomity z powodu pogody I genialnego śnieżenia. Dla mnie najlepsza jest Val di Fassa - przez tydzień nie powtarzam tras.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomysł z Alpami itp. ok. ale to jest 2 dni więcej drogi + 2x tyle na paliwo + dojazdy na stok.

Gotowanie też mi się nie uśmiecha - ale to nie mój problem tylko żony.

W jakiej kwocie można się zamknąć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś leń - istatnio to ja przygotowałem jeszcze w Polsce obiady. Co do kosztów 2+2 to w fajnym apartamencie to zależnie od regionu/ położenia 350-500 EUR, karnet zależy od regionu ale dorosły na 6 dni 200, dzieci to zależy od regionu i wieku (powiedzmy 100-150). Coś wydasz na miejscu (knajpa na stoku, pizza na dole itp). Realnie w sumie spokojnie poniżej 8 tys PLN chociaż bez szaleństw. Przy okazji własna kuchnia to brak problemu ze śniadaniami dzieci, ekspres do kawy, miejsce na wieczorną buteleczkę wina itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja od paru lat jezdze z dziecmi tu:

http://www.hotelkolowrat.sk/

Cena jaka place za rodzine w ferie zimowe to ok 550 euro ( 2 posilki dziennie )

Narty to albo Jurgow albo Zdiar ( wole to drugie bo duzo mniej ludzi )

Pozdrawiam

P.S

Do Austrii lub Wloch nie chce mi sie jechac z dziecmi bo za daleko, jak juz to jakis meski wypad w marcu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jeszcze za granicą nie byłam, więc z chęcią czytam wasze relacje :rolleyes: Od lat jeżdżę do ośrodków Geovita w górach - Wisła, Zakopane, Lądek Zdrój, Muszyna, Jugowice (góry Sowie). Jestem zadowolona z tras, z krajobrazu, z hotelu, z jedzenia, zabiegów spa itp. , ale propozycje zagraniczne są coraz bardziej kuszące :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.