Cyga 0 #1 Napisano 2 Grudnia 2011 Witam,Kupiłem zegarek na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=1899099088 Ustawiłem wszystko, godzinę na wyświetlaczu, strefa czasowa TYO, jaką bym nie ustawił to godzina na wskazówkach automatycznie ustawia się inna, jak mam ustawić godzinę na wskazówkach żeby była taka sama jak na wyświetlaczu? jak wejdę Timekeeping i przytrzymam dłużej przycisk w lewym górnym rogu to ustawia godzinę, po jakiś kombinacjach ustawi mi taką jaka ma być ale gdy nacisnę znowu lewy górny przycisk to od razu zmienia godzinę na tą co była. Jak to ustawić? już nie mam siły do tego, męczy się z tym ponad tydzień i nie mogę dojść. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam,Cyga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamyk45 0 #2 Napisano 3 Grudnia 2011 Dlaczego ustawiłeś strefę czasową na TYO?Instrukcja po angielsku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyga 0 #3 Napisano 3 Grudnia 2011 Ponieważ taka była fabrycznie, a jaka ma być? instrukcję mam po angielsku oraz po polsku. Ja się pytam oto jak ustawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamyk45 0 #4 Napisano 3 Grudnia 2011 Na końcu instrukcji jest tabelka, wybierasz taką strefę w jakiej się znajdujesz np. BER 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyga 0 #5 Napisano 3 Grudnia 2011 Wiesz co ustawiłem na tej strefie Tokyo jakoś przypadkiem wskazówki i godzinę mam dobrą, może tak być?(pytam dlatego bo nie wiem czy to jakaś wada zegarka, że się ustawia w tej strefie czasowej czy tak am być) nie chce przestawiać ponieważ później znowu mogę nie dojść do tego. To mówisz, że jakbym kiedyś coś kombinował to mam ustawić BER? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #6 Napisano 3 Grudnia 2011 najlepiej teraz pokombinuj i ustaw na ber lub sto - bo nie wiem jak data ci sie bedzie przestawiała..w tokio zawsze jest o kilka godzin wczesniej niz u nas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7 Napisano 3 Grudnia 2011 Nie ma co kombinować, tylko instrukcja w rękę, ustawiasz strefę czasową na BER, ustawiasz czas i wskazówki muszą same ustawić się na odpowiednią godzinę po powrocie do trybu Timekeeping. Jeśli tak się nie dzieje, to może coś jest nie tak z zegarkiem. Jeśli po ustawieniu zgodnie z instrukcją (nie po żadnych kombinacjach) nadal się nie będzie zgadzać, zrób zdjęcie zegarka - zobaczymy, jak to wygląda. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cyga 0 #8 Napisano 3 Grudnia 2011 niby ustawiłem ber i działa, godzina zgadza na wskazówkach się zgadza. Tylko nie wiem czy to był przypadek czy co bo zacząłem kombinować aż w końcu się ustawiły wskazówki i zapisały tak jak tego chciałem a wcześniej się ustawiały tak jak powinny ale jak chciałem powrócić to timekeeping to się zmieniały znowu, nie wiem co zrobiłem ale na szczęście działa. Fartem do tego doszedłem jak i do innych opcji;p. Temat uważam za zakończony, bardzo dziękuje za pomoc:)Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach