Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MickeyMouse

Prośba o informacje(.....) MERMOD FRERES, 1897r.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Otrzymałem kilka dni temu od Babci prezent z okazji obrony pracy dyplomowej. Prezentem jest zegarek marki MERMOD FRERES, wraz z dewizką, etui.

Zegarek i dewizka są całkowicie ze złota. Zegarek nakręciłem i ku mojemu zdziwieniu normalnie chodzi. Posiada klapki przednią, tylna, obie się otwierają (a pod tylną klapką widnieją napisy, jak na zdj.). Rok widniejący na etui to 1897. Nie wiem jednak czy jest to data produkcji, czy tylko data jakiegos przeglądu u zegarmistrza, bo data ta napisana jest ręcznie na naklejce z tyłu etui, naklejce "W.LIMANOWSKI ZEGARMISTRZ W KRAKOWIE 1897".

W załączniku przesyłam zdjęcia, robione telefonem. Bardzo proszę o informacje o tym zegarku oraz (....).

Z góry dziękuję za pomoc i Pozdrawiam,

Michał

post-44682-0-70953300-1323435215_thumb.jpg

post-44682-0-57108500-1323435279_thumb.jpg

post-44682-0-34736500-1323435310_thumb.jpg

MOD EDIT. Proponuję zapoznanie się z regulaminem oraz z tematem o zadawaniu sensownych pytań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna babcia - gratuluje prezentu ;)

pokaż mechanizm tego cuda

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna babcia - gratuluje prezentu ;)

pokaż mechanizm tego cuda

Witam,

Nie bardzo wiem, jak mam pokazać mechanizm tego zegarka ;) W sensie wewnątrz? Sam się nie będę do niego dobierał, to chyba jedynie zegarmistrz...

Wiem tylko, że jest ze złota i że czekał na mnie, aż skończę studia - czy jest Pan w stanie udzielić mi jakichs info na jego temat?

(Podam prywatny mail: [email protected] - będę wielce zobowiązany za wszelkie informacje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.