Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dobro

Krótka historia jednego Orienta ***

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Na forum przygnał mnie szef, który szukał zegarka w pewnym budżecie, a w rezultacie wyszedł mu budżet dwa razy większy, no ale i zegarek całkiem zacny - Glycine.

Nie ukrywam, że pozazdrościłem mu automata i całej tej aury posiadania czegoś całkiem mechanicznego. Sam chciałem sobie sprawić pod choinkę nowy czasomierz, ale jako że nigdy nie byłem fanem drogich zegarków - rozglądałem się wśród najprostszych casio i timexów - w miarę klasycznych, na skórzanym pasku.

A później zaczałem czytać Wasze porady i posty, między innymi doskonały ten oraz pomocny tamten, no i w rezultacie po wielu przemyśleniach nad budżetem, sensem posiadania zegarka droższego niż przysłowiowa stówa (mój pierwszy taki) itd. itp., zakupiłem coś takiego:

1612527xex4hd0j.jpg

Pasek to ten (tylko w kolorze light brown), a model zegarka taki. (Sorry za jakość zdjęć, robione telefonem).

Na ręku:

16132535mdokhc3s.jpg

Zegarek na żywo wygląda dużo lepiej niż na tych słabych fotkach i choć pierwotny budżet przekroczyłem prawie trzykrotnie (razem z paskiem 377pln, wysyłka z interwatch gratis), to już dawno nie byłem tak zadowolony z prezentu sprawionego samemu sobie. To najtańszy automat 40mm jaki znalazłem, co nie znaczy, że w tym budżecie jesteśmy skazani na całkowite badziewie... Oczywiście prawdziwym testem będzie noszenie go przez kilka lat bez żadnych incydentów. :-)

Przy okazji, serdeczne podziękowania dla Pana Mateusza z Inter-Watch (ZODIAK) za pomoc w dobraniu paska i świetny kontakt mailowy. Doradził mi różne modele pasków (bardzo chciałem skórzany, a nie metal) i w dodatku montował każdy z polecanych pasków do zegarka i wysyłał mi zdjęcie, bym nie musiał sobie tego samodzielnie "wizualizować". Zdecydowanie wartość dodana, taka kompleksowa obsługa. (nie jestem pracownikiem tej firmy ani nie jestem z nią nijak związany finansowo)

I w ten oto sposób, bez wysłania ani jednego posta "co kupić za 300", stałem się zadowolonym użytkownikiem zegarka automatycznego. Zachęcam innych do wnikliwej lektury przed zakupem.

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się nosi i dobrze służy :).

Pozdrawiam ZAX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dziękuję, może po roku zdam raport z użytkowania. Na razie nie planuję loga "ile w miesiącu mi się śpieszy / późni". Ale kto wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.