Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Arkowal

Przestawienie czasu -omega

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czemu służy koronka na zegarku omega seamaster chronometr?Z tego co widzę obraca się ona tylko w lewą stronę.Jak dziś zauważyłem koronka przesuneła się z 12 na 10,być może przy zabawię z dzieckiem.Jednak co mnie zmartwiło to zegarek opóznił sie o dwie godz.Zegarek jest w ciągłym ruchu a w lipcu był w servisie w celu czyszczenia i smarowania.Czy przesuniecie koronki ma wpływ na zmianę czasu w zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj zdjęcie tej omegi

jak ci sie koronki przesuwają to odstaw whiskey. tongue.gif

Rudolf nie dzwonił ?smile.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He he dobre :) Niestety nie mam fotki w kompie.Czy wogóle jest to mozliwe żeby przestawił sie czas jeśli koronka przesuleła sie o 10 min?Model zegarka to omega seamaster professional chronometr 300m/1000ft z niebieska tarcza.Mechanizm na bazie ETA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zechce mi odpowiedzieć na poprzednie pytanie,czy musze poszukac odpowiedzi na innych forach? ;):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak mogę dołaczyć fotkę?zrobiłem telefonem wiec nie sądze że jest zbyt duzy rozmiar,jednak pomimo tego gdy juz ja załaduje nie jest ona na forum :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czemu służy koronka na zegarku omega seamaster chronometr?Z tego co widzę obraca się ona tylko w lewą stronę.Jak dziś zauważyłem koronka przesuneła się z 12 na 10,być może przy zabawię z dzieckiem.Jednak co mnie zmartwiło to zegarek opóznił sie o dwie godz.Zegarek jest w ciągłym ruchu a w lipcu był w servisie w celu czyszczenia i smarowania.Czy przesuniecie koronki ma wpływ na zmianę czasu w zegarku?

Ja to po świętach jestem i jakos nie działa mi wyobraźnia, co to znaczy ze koronka przesunęła sie z 12 na 10? :)

żeby zamiescic zdjecie umiesc je na serwerze np. imageshark , potem adres tego zdjecia wklej w trzecią ikonke (kwadrat z takim ala dzrzewkiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to po świętach jestem i jakos nie działa mi wyobraźnia, co to znaczy ze koronka przesunęła sie z 12 na 10? :)

żeby zamiescic zdjecie umiesc je na serwerze np. imageshark , potem adres tego zdjecia wklej w trzecią ikonke (kwadrat z takim ala dzrzewkiem)

myślę, że zostały pomylone nazwy... w lewą stronę, w diverze kręci się tylko bezel;

Arkowal - to służy nurkom do okreslania czasu spędzonego pod wodą, a kręci się w lewą stronę tylko ze względu na bezpieczeństwo, w razie przypadkowego przestawienia podczas nurkowania

reszty opisu problemu i pytań zawartych w poście także za bardzo nie rozumiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to zmyła jest, bo Seamastery to przecież mają na godz 10 zawór helowy (czyli taką koronkę)... no i teraz główkuj dlaczego ona, ta koronka znaczy sie, wcześniej była na 12-ej... no i dlaczego się ona przesunęła :)

Arkowal - jeśli to chodzi o bezel, to możesz go sobie kręcić dookoła ile chcesz, i nie ma to żadnego wpływu na chód zegarka.

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie na godzine 10 jest zawór helowy.Jesli chodzi o wczesniejszą(koronkę)być może na mysli miałem bezel o którym było pisane :) Nie wiedziałem że to się tak nazywa.Kręci się tylko w lewą stronę a przesuną się na godz 10 być może podczas wygłupów z dzieckiem.Zdziwiło mnie tylko to że gdy to zauważyłem zegarek chodził do tyłu o dwie godz.Bezel przekręciłem na swoje miejsce,przestawiłem zegarek i jak narazie trzeci dzień po zdarzeniu chodzi dobrze.Zastanawiałem sie czy przesunięty bezel miał na to wpływ?Jak wczesniej pisałem zegarek był niedawno na przeglądzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.Kręci się tylko w lewą stronę a przesuną się na godz 10 być może podczas wygłupów z dzieckiem.Zdziwiło mnie tylko to że gdy to zauważyłem zegarek chodził do tyłu o dwie godz.

Niemożliwe. Prawie :)

Zastanawiałem sie czy przesunięty bezel miał na to wpływ?

Nie miał

Jedyne co mogło się stać, to może po bardzo silnym wstrząsie zegarek albo stanął abo przestawiła Ci się wskazówka godzinowa.

Ale to IMO tylko po jakimś bardzo mocnym uderzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem sie czy przesunięty bezel miał na to wpływ?

Bezel nie ma żadnego fizycznego połączenia z mechanizmem zegarka. To tylko obrotowy, klikający pierścień zamocowany na kopercie (na zewnątrz koperty). Nawet po zdemontowaniu bezela, zegarek jest w pełni sprawny, chodzi normalnie i nadal jest wodoszczelny

524522d1317309662-finally-received-new-omega-bezel-remover-bez-1.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.