Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wiecznychlopiec

wymiana motylka w zegarku atlantic

Rekomendowane odpowiedzi

od pewnego czasu jestem wlascicielem zegarka Atlantic Worldmaster Chronograph Valjoux ref. 55861.41.61, zegarek ma zapiecie motylkowe ktore notorycznie sie rozpina, wystarczy lekki ruch nadgarstkiem. Nie jest to wada zapięcia poniewaz pierwszy zegarek - ten sam, zwrocony w ramach gwarancji mial ten sam problem, zapięcie działa wręcz "na muśniecie"

moj nadgarstek to 16 cm wiec bardzo malo, pomijam juz fakt ze pasek jest zapiety na ostatnia mozliwa dziurke i mam jeszcze luz, zapiecie motylkowe nie lezy plasko na spodniej stronie nadgarstka, tylko raczej wchodzi na bok lekko krzywo wiec wystarczy lekki ruch reki nawet przy zakladaniu bluzy czy innej odziezy i nastepuje rozpiecie. Gdyby część paska do której zapiecie jest przymocowane była krótsza mogło by być ok, tego niestety nie mam jak sprawdzic

tak to wyglada:

xxx.jpg

chcialbym wiec wymienic to zapięcie na inne, może bardziej twardo działajace, a nie "na muśniecie" lub zmienić na zwykla klamerke. A moze nalezy wymienić i pasek i klamerke, pasek poszukać krótszy?

szukalem w sklepach z akcesoriami, ale samych klamerek badz zapiec motylkowych 19 mm nie znalazlem, tylko gotowe z paskami, ostatecznie chcialbym zachować pasek z oryginalu

jest taki KLIK

w sklepach sa klamerki i zapiecia motylkowe 18 i 20 ktora z nich bedzie wiec odpowiednia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej się dowiedz, czy w cenę paska wliczone jest zapięcie. Bo jak kupowałem Tissota to była cena bez zapięcia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

we wskazanym linku jest pasek z zapieciem jaki mam, sam pasek bez zapiecia 100 zl, ale mi drugi taki sam nie potrzebny, tylko nowy motylek badz sama klamerka i niestety nie wiem jak z wielkoscia teraz...? bo 19 nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.