Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kleo205

Podróbka czy nie Rolex?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szymon.

Ten Rolex to nawet na 3 trzech aukcjach jest wystawiony:

http://allegro.pl/zloty-rolex-daytona-18-karatowe-zloto-i2123294908.html

http://allegro.pl/zloty-rolex-daytona-18-karatowe-zloto-i2156531036.html

http://allegro.pl/zloty-rolex-daytona-18-karatowe-zloto-i2157798544.html

I na każdej te same papiery. Mi tu coś śmierdzi trochę. Może przebadajmy kolektywnie resztę aukcji (albo chociaz niektóre).

Ale wydaje mi się, że to jednak podróba. Daytona ma przeważnie same indeksy bez cyfr. Niektóre wersje mają, ale nie taka. Wersja złota z indeksami cyfrowymi powinna mieć czarne tarczki chronografów, poza tym indeksy powinny być wypełnione lumą.

Jeśli sie mylę to niech mnie ktos zgani i poprawi. Jeśli się zgadzacie, to zgłaszam naruszenie na Allegroszu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież ref. 16518 wygląda dokładnie jak ta z aukcji.

Takich samych aukcji jeden użytkownik może wystawić max 10. Przynajmniej tak było kiedyś, teraz to chyba nawet nie ma ograniczenia bo właśnie nie mogę się doczytać tego w regulaminie, ale jeszcze jutro sprawdzę.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, a koleżanka miała okazję kupić go za 200 zł. Okazję życia jej zmarnowaliście! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie zloty rolex nie pasowal.do wizerunku chlopaka, ktory to po otrzymaniu prezentu postanowil go sprzedac. Gorzej bo nie pasuja mu jeszcze bardziej eleganckie patki, cartiery i inne ekskluzywne marki, ktore rowniez sprzedaje na innych aukcjach. Ciekawa historia. A moze jednak to byl Rolex?

A moze uznal ze sprzeda jeden z nich za ta cene, a potem nagle zwinie interes :) Widzialem juz takich. Mysle ze to same podroby... ;)

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze uznal ze sprzeda jeden z nich za ta cene, a potem nagle zwinie interes :) Widzialem juz takich. Mysle ze to same podroby... ;)

Skąd taki wniosek?

Mnie się wydaje, że ktoś po prostu zrobił sobie żart tym pytaniem na forum. Może rodzaj testu?

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się wydaje, że ktoś po prostu zrobił sobie żart tym pytaniem na forum. Może rodzaj testu?

Możliwe, tylko że nie zostało przedstawione żadne zdjęcie zegarka. Bo to zdjęcie z pierwszego postu nie można nazwać zdjęciem zegarka (tylko jakimś mglistym zarysem). Jedyne co myślmy pisali, to że nie da się kupić złotej Daytony za 200zł. No bo się nie da, prawda? Sama wartość złota jest wielokrotnie wyższa..

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale wydaje mi się, że to jednak podróba. Daytona ma przeważnie same indeksy bez cyfr. Niektóre wersje mają, ale nie taka. Wersja złota z indeksami cyfrowymi powinna mieć czarne tarczki chronografów, poza tym indeksy powinny być wypełnione lumą.

Jeśli sie mylę to niech mnie ktos zgani i poprawi. Jeśli się zgadzacie, to zgłaszam naruszenie na Allegroszu.

Taki Rolex faktycznie kiedyś był produkowany, ale na tej aukcji "papiery" pokazują, że był kupiony w kwietniu 2011 roku (data na karcie gwarancyjnej) i jest info że ma gwarancję do kwietnia 2012 (Rolexy mają 2 lata gwarancji...).

Jeśli to "nówka" to powinien być na werku Rolexa a nie Zenitha (wtedy mamy inny rozstaw wskazówek chronografu). Jeśli to zegarek sprzed 2000 roku, wówczas mamy "lewe" papiery.

[zresztą NIE TAK wygląda karta gwarancyjna Rolexa]

Tak czy owak, sprawa cuchnie.

Allegro nie usuwa takich aukcji - za dużo mogą stracić na prowizji (jeśli ktoś taką podróbkę kupi).

No a poza tym, za 44k PLN to nie może być podróbka! :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papiren chyba nie teges.

Sprzedawca pisze, ze zegarek jest po przegladzie zegarmistrzowskim i ma gwarancję do 2012, ale to jest gwarancja zegarmistrza a nie producenta.

Sam model jest starszy

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.