Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grain111

Tissot PR100 czy Atlantic Seabase

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od dłuższego czasu planuje kupno pierwszego zegarka i ostatecznie decyzję będę rozstrzygał między dwoma modelami i z tym wiąże się moja prośba, ponieważ oba mi się podobają i chciałbym, żeby ktoś wypowiedział się na temat wad i zalet tych dwóch zegarków.

Atlantic

Tissot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia gustu.

IMHO, Atlantic jest elegantszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie ma IMHO żadnego porównania Tissot zdecydowanie ładniejszy.... poza tym 100m wobec 30m wodoszczelności.... co tu więcej gadać;) Atlantiki z tej niższej półki cenowej to z wyglądu mi się kojarzą jak zegarek dla "starego dziada" (bez obrazy)

natomiast wspomniana wyżej Certina to bardzo fajny zegarek godna zastanowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Certinie i Tissocie jest ten sam mechanizm- Eta F06.111, natomiast w Atlantic-u Ronda 715. Obywda to nie jest żaden HEQ, ale nie ma się też czego wstydzić, na pewno lepsze od masy kwarcowych no name-ów chińskich. Dokładniejsze dane znajdziesz w sieci.

Dla mnie DS Caimano jest najatrakcyjniejsze, zaraz potem PR 100, a Seabase-a odradzam. Poza opisywanym przez Kolegów WR 30, jakość i prestiż najtańszych Atlantic-ów bazuje tylko na legendzie Worldmaster-a vintage, z którą nie mają niestety nic wspólnego.

Ponieważ wszystkie to popularne modele, z szeroką dostępnością moja rada- test nadgarstkowy w sklepie. To rozwieje ostatecznie wszelkie wątpliwości.

Czy koniecznie musi to być kwarc ? Jeśli nie, to w zakładanym budżecie znajdziesz bardzo porządny automat z krajów orientu.

" w poszukiwaniu straconego czasu..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie atlantic.Wygląda zdecydowanie lepiej. co Do Tissota to sam posiadałem pr100 i jak dla mnie te 38mm to było za mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.