tom2 0 #1 Napisano 27 Lutego 2012 WitamJestem nowym użytkownikiem forum i prosiłbym o pomoc w identyfikacji zegara. Stałem sie posiadaczem linkowca z gongiem 4 strunowym z oznaczeniem GB, jednak brak jest sygnatur na werku, posiada tylko numer 109505.Nie jestem fachowcem a znajomy podpowiada mi, może to być GB. Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 27 Lutego 2012 Z firmy GB jest gong (z barbarzyńsko przytroczonym wieszakiem wahadła) i wskazówka godzinowa. Co do skrzyni nie wypowiem się. Mechanizm - pomijając brak sygnatur (co w przypadku Beckera rzadko, ale zdarzało się) ma zbyt niski numer seryjny tak na wyrób ze Świebodzic jak i Broumova na to, by mieć poczwórne bicie w gong prętowy. PS. Swoją drogą.Co to jest ??? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom2 0 #3 Napisano 23 Marca 2012 Wracam ponownie tematu. Dziękuje tarant za opinię, ale jestem nowicjuszem i chciałbym dowiedzieć się coś więcej, czy jest możliwe aby sygnatura była wewnątrz werku.Załączam dodatkowe fotki mechanizmu, może po konstrukcji powiecie coś więcej. Nadmieniam, że zamierzam poddać zegar renowacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klysek 32 #4 Napisano 23 Marca 2012 Nikt nie sygnował werków w środku, to tak jakby znaczek marki samochodu umieścić w bagażniku. Bicie na cztery młotki to jakaś swobodna twórczość. Moim zdaniem lepiej dopasować odpowiedni gong z sankami na jedno bicie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach