Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Robert Korn

xemex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich.

mam takie pytanie ,czy ktoś jest w stanie rozpoznać co to jest za zegarek i coś więcęj o nim powiedzieć.

Zegarek ma dwie tarcze ośrednicy ok 30mm.Jedna tarcza jest czarna a 2ga od spodu jest biała.Średnica koperty ok 40mm,grubość 0k 13mm.

Zegarek jest ciężki ,wykonany został ze stali (sprawdzone)

W koercie umieszczone są dwa meczanizmy kwarcowe ,chronograf od góry i zwykły mechanizm , bez sekundnika od dołu.

Mechanizm główny ,jego skazówki przesuwaja się płynnie.A w mechanizmie dolnym skokowo.

Po zdięciu dekla pojawia sie napis na krawędzi tarczy SWISS MADE.

Szkła mineralne.

Zegarek nadaje się do renowacji.

Zegarek ma nie oryginalny pasek,Natomiast mocowanie paska jest dość oryginalne,sklada się z 4 cczęści skręcanych 4 małymi srubkami na strone.

Niestety elemęy te żostały uszkodzone przez poprzedniego własticiela od którego kupiłem zegarek.

Osoba ta nie miała pojęcia co to jest za zegarek ,był to handlarz z Łódzkiej giełdy ,wygrzebałem go z pośród kilkudzieśęciu innych zegarkó tz. śmieci.

Przepraszam za jakośc zdjęc.post-47715-0-83630300-1330975209_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze wykonane zegarki,najbardziej znana linia avenue.Ceny nawet powyżej 10000zł,ale katalogowo:)W drugim obiegu można gonabyć za 1/5 ceny..Na deklu powinien być podpis projektanta,werk to eta niezależnie mechaniczna czy kwarcowa...Podejrzewam,że nabyłeś go za grosze bo w ładnym stanie można zegarki tej f-my kupić za kilkaset zł(kwarca)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się ,zapłaciłem grosze.

Zegarek jest naprawde dobrze wykonany.Mechanizm to (kwarcowa)eta.

Mimo to wydaje mi się że jest to jednak kopia piekielnie dobrze wykonana, ale tylko kopia.

Tak czy inaczej dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tej firmy raczej nie kopiują..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam PODRÓBKA a nie kopia.

Owszem zdęcie jest słabe ale tak czy inaczej mimo swego stanu jest naprawdę dobrze wykonana , i gdyby nie wstyd że to podróbka to bym go nawet nosił, a tak mogę tylko powzdychać.

Widziałem wiele podróbek ,ale ta mnie zaskiczyła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A korzystając z okazji zapytam ,jak albo na co zwracać uwagę przy zkupie tak zwanego markowego zegarka z drugiej ręki?

Zasadniczo zbieram stare zegarki wszelkich marek, które są zazwyczaj tanie , i tam żadko zdażają się podróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczegoly.... Biorac na przyklad twoj, masz podwojna date :) . Pierwsza wskazuje dzien tygodnia w okienku, i do tego jest dublowana na subtarczy na godzinie 6... Dlatego wlasnie wszelkie podroby szczegolnie jesli chodzi o zegarki z chrono sa w miare latwe do wylapania.

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.