Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mephisto

Kolejne PRC200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Na poczatku chcialbym Wszystkich przywitac na forum i z gory podziekowac za pomoc ;).

Temat ten przewijal sie juz na forum i wiem ze to staje sie dla Was nudne, ale na temat tej konkretnej aukcji nic nie znalazlem. Przymierzalem sie do zakupu nastepujacego Tissota - http://allegro.pl/show_item.php?item=2196681197 i mam lekkie obawy. Po przestudiowaniu forum i wypowiedzi na temat tego konkretnego modelu mam ochote zrezygnowac. Czy aby jest oryginalny? Zdjecia sa troche nieostre, ale moze ktos ze znawcow na forum cos zauwazy.

Wypowiedzi sprzedawcy troche mnie ostudzily:

a) zegarek jest kupiny w niemczech

:mellow: nie ma na niego rachunku

c) poczatkowo sprzedawca byl sklonny go oddac za 650zl (niezla gratka)

d) sprzedawca z malym stazem (oczywiscie nie chcialbym podwazac niczyjej uczciwosci)

Mozliwe ze sam sobie odpowiedzialem wlasnie na swoje pytanie, ale prosze o pomoc i Wasze opinie, ewentualnie utwierdzenie mnie ze jednak nie warto. Mam wrazenie ze cenna jeszcze podskoczy do gory i np. zaoszczedzenie 300zl do ceny salonowej mija sie z celem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Tematy dotyczące Tissot'ów PRC 200 powracają cyklicznie co pewien czas. Od początku zeszłego roku, gdy się zarejestrowałem na forum, podobnych tematów/postów było kilkanaście. Zawsze dochodziliśmy do wniosku a raczej pytania, dlaczego ktoś miałby sprzedawać nowy zegarek za połowę jego wartości. Nasze dywagacje kończyły się ostrzeżeniem potencjalnego nabywcy, że jak koniecznie chce kupić ten model (chyba najczęściej podrabiany Tissot), to niech to zrobi w salonie firmowym.

http://www.youtube.com/watch?v=6nN8pvBAku4

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100% podróba

wszystkie podróby charakteryzuja sie brakiem symetri na tarczkach chrono

jest jeszcze kilka szczegółów ale juz to co napisałem klasyfikuje zegarek jako fake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do sprzedającego, że na zdjęciach są 2 różne zegarki. Poproś o zdjęcia jego zegarka. Też chcialem kupić taki zegarek ale mi przeszło( choć to bardzo ładny Tissot).Wracając do meritum .Najlepiej sprawdzić autentyczność w ten sposób .Stopka litery T z napisu tachymetre musi idealnie celować w indeks 2 sekundy .W tej aukcji na jednym zdjęciu jest właśnie tak a potem się nie rozchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, rezygnuje z licytacji bez zalu i ciekawe za ile "pojdzie". Dziekuje za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz, rezygnuje z licytacji bez zalu i ciekawe za ile "pojdzie". Dziekuje za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj są zdjęcia, które już tysiące razy występowały na innych aukcjach. I cóż z tego, że jest na nich oryginalny zegarek, skoro nie są to zdjęcia tego konkretnego zegarka ktory jest sprzedawany. Jedynym real-foto może być ta ostatnia fotka na samym dole, ale to jest zdjęcie wielkości znaczka pocztowego, więc co mamy rozpoznawać?

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo to ze jest niezle "oklepane" to bardzo mi sie podoba PRC200. Pamietam jak skusila mnie cena zegarka w tytulowej aukcji i mozliwosc kupienia czegos niedrogiego i trafiajacego w moj gust do noszenia na co dzien. 1200zl na nowa kwarcowke bym nie wydal (staroswiecki jestem :) ), ale 500zl wydawalo sie niezla gratka. Na szczescie dzieki Waszej pomocy zrezygnowalem z zakupu podroby. Teraz jestem posiadaczem uzywanego Poljota Aviatora Chrono za podobne pieniadze i nic mi nie odbierze frajdy z nakrecania kolejnego zegarka mechanicznego z rana przed wyjsciem do pracy :).

Dodam ze PRC200 pewnie i tak kiedys trafi w moje rece, ale jak bedzie od pewnego sprzedawcy w przystepnej cenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.