Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

O matko. Czy to jest rakieto, cornavino, big zego, slavo, pobiedo cuś :o ? Jeszcze wiecznego kalendarza, czerwonej 12 i ringu jak z kirowskich i będzie cała historia radzieckiego zegarmistrzostwa i dizajnu w jednym  :D

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, to zwykła noworuska Rakieta, od oryginału różni się tylko wskazówkami, bo nie sprawdzałem jakie powinny być tylko dałem takie jakie mi pasowały, werk nie noworus; starszy wypust 2628 jeszcze z fazowanymi mostkami.

Ed.

Dzięki Tomek :)

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką oto nader ciekawą kopertę i tarczę w zestawie przysłał mi Grzegorz. Jestem mu za to bardzo wdzięczny. Dziś dodałem do tego brakujące elementy, czyli mechanizm (po serwisie) i Wskazówki - wedle własnej inwencji :) powstała taka oto Rakieta :)

Przemku, cieszę się że zrobiłeś z tego chodzący zegarek. Koperta dostała nowe życie :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oryginalna koperta noworuska rakietowa ?

Tak.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz masz może takie cuś jeszcze :)

Świetna ta koperta jest

Niestety nie mam. Ale może coś się trafi jeszcze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuje. Jak ci się znudzi to stoję pierwszy w kolejce ????

Edytowane przez Kossutiusz99

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna ta choragiewka, też się nad nią zastanawiałem :) Gratuluję! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dobry początek roku trafiła się chorągiewka w cyrylicy.

Pokazałeś kilka zegarków jak dotąd, ale widzę że konsekwentnie zbierasz tylko perfekcyjne stany.

Podziwiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazałeś kilka zegarków jak dotąd, ale widzę że konsekwentnie zbierasz tylko perfekcyjne stany.

Podziwiam!

Dzięki, staram się znajdować jak najlepsze.

Dodatkowo z radzieckich i rosyjskich ograniczam się tylko do egzemplarzy z cyrylicą i tylko chrom ew. stal jak się kiedyś trafi. Czasem ciężko, bo złocone bywają naprawdę ładne i dobrze zachowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczta z dzisiaj.
Drugi albinos w kolekcji (po lewej), z polecenia kolegi z forum - dzięki Krzysztof. Kupiony trochę na pałę. Pomiędzy białym ringiem majaczyła czarna tarcza - ciekawostka dla której go kupiłem - okazała się oczywiście handmadem. Uśmiech zszedł z twarzy. Pozostała nadzieja, że będzie fajny mechanizm. "O matko i córko" - 0000512! :D Biorąc pod uwagę ile werków 2408 powstało - rarytasik. 

Tarczę ma już podmienioną, pozostaje tylko przepłukać ring i wymienić szkło.

cb87b38836ffdb02med.jpg

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No piękny albinos! Gratuluję........... szczególnie mechanizmu z niskim numerem :D

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz jak Ci tak dobrze idzie z albinosami to Pamiętaj o mnie. Też takiego nie mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Białe kruki. :D Gratuluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz jak Ci tak dobrze idzie z albinosami to Pamiętaj o mnie. Też takiego nie mam...

Jakoś ich dużo ostatnio, mam już namierzonego trzeciego. Wstępnie jestem umówiony, że go jednemu z kolegów z forum przekieruję. Jak coś się zmieni, albo trafię numer 4, to dam Ci znać. 

W ogóle minęliśmy się w niedzielę. Telefon zmieniłem i nie miałem jak do Ciebie dzwonić.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi