Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Hendrix89

G. Gerlach Dywizjon 303 - II ETAP

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś zegarek mamy w fazie produkcji i do tej pory stare logo jakoś nie przytłaczało? Starym logiem przed wojną sygnowano m.in busolę kierunkową, zegary pokładowe naszych samolotów itd. Dla mnie nowe nie do przyjęcia. A wymuszanie jego zmiany to sprawa tej samej wagi co napisów polskie/angielskie. Było w projekcie od początku i zostanie do końca.

Jak mogło cokolwiek sygnować przed wojną jak chłopaki je sami wymyślili :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś zegarek mamy w fazie produkcji i do tej pory stare logo jakoś nie przytłaczało? Starym logiem przed wojną sygnowano m.in busolę kierunkową, zegary pokładowe naszych samolotów itd. Dla mnie nowe nie do przyjęcia. A wymuszanie jego zmiany to sprawa tej samej wagi co napisów polskie/angielskie. Było w projekcie od początku i zostanie do końca.

Ja od początku byłem sceptyczny co do logo Gerlacha, za co niektórzy nawet strasznie się oburzali :P (....... no jak to mówili....... takie fajne logo, najfajniejsze w całym projekcie, fajniejsze niż sam zegarek itd. itp.)

Napisy od początku to miały być angielskie, a nie polskie (tak dla przypomnienia).

Nie mniej jednak (niezależnie od logo i napisów) czekam, czekam i doczekać się nie mogę, na zegar oczywiście (z logo się pogodziłem) :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn wpisz w google Gerlach busola kierunkowa wz32 to się przekonasz kto co i kiedy wymyślił.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są przecież inne logotypy, inna czcionka, Fundacja ma stylizowane L na wskazówki i dookoła niej indeksy, chyba że tam się one zatarły i century gothic się zmodyfikował na franklin gothica ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że faktycznie wszystko jest już u producenta i małe chińskie sprawne rączki już niczego nie zmienią, –bo jak widziewink.gif dyskusje wink.gif pewnie skończyłyby się przed świętami rolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są przecież inne logotypy, inna czcionka, Fundacja ma stylizowane L na wskazówki i dookoła niej indeksy, chyba że tam się one zatarły i century gothic się zmodyfikował na franklin gothica ;)

W pełni się zgodzę z Damianem. Koledzy z Fundacji G.Gerlach, posłużyli się oryginalnym wzorem logo G.Gerlach, jak Damian zaznaczył zmienili czcionkę i literkę "L" wpisali jako wskazówki w tarczę zegarka, która wskazuje godzinę "3" i "15" zarazem. Tak więc, nowe logo wzorowane na przedwojennym a tym samym całkiem inne :P

Moim zdaniem PASUJE do "Naszego" zegarka "Dywizjon 303", do innych zegarków mogą stosować logo "koronkowe" (też ładne ) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe szczęście, że faktycznie wszystko jest już u producenta i małe chińskie sprawne rączki już niczego nie zmienią, –bo jak widziewink.gif dyskusje wink.gif pewnie skończyłyby się przed świętami rolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gifrolleyes.gif

Na pewno Wielkanocnymi :D z tym że nie na pewno :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra logo logiem, a tu czas o numerologii podyskutować B)

Może kolega Hendrix, by tak coś nam pokazał?

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra logo logiem, a tu czas o numerologii podyskutować B)

Może kolega Hendrix, by tak coś nam pokazał?

:blink: Zapomniałeś jaki Chciałeś ? :D bo ja dla mojego "juniora" jedenastkę strzelałem :D ... a dla siebie ?? co los da :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: Zapomniałeś jaki Chciałeś ? :D bo ja dla mojego "juniora" jedenastkę strzelałem :D ... a dla siebie ?? co los da :P

no nie zapomniałem, ale żeby nie było problemu z ew. konfliktami, to podałem kilka ;)

A jak już numerologię załatwimy, to może będą, już te zegary co? :rolleyes:

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie zapomniałem, ale żeby nie było problemu z ew. konfliktami, to podałem kilka ;)

A jak już numerologię załatwimy, to może będą, już te zegary co? :rolleyes:

:D Będą na "stówę" ;) . Osobiście pytałem "Gerlachów" kiedy ? i Wiesz co mi odpowiedzieli ?, że będą.... LATEM :P

więc trzeba być cierpliwym ;) ...

Ale jak to zrobić, pytam :wacko: jak ?? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam.. przed wojną to w ogóle trudno mówić o "logo". To był po prostu napis umieszczany na produktach, pisany raczej przypadkową czcionką. Inną czcionkę zobaczysz na starych rajscajgach, inną na przyrządach lotniczych, a jeszcze inną na busoli Kulwiecia. Ponadto w bardzo początkowym okresie (przed pierwszą wojną) napis zazwyczaj brzmiał "G.Gerlach Varsovie" i był zawsze w towarzystwie rosyjskiego godła cesarskiego (dwugłowego orła). Prawo do używania godła cesarskiego (Warszawskie Gerlachy miały to prawo od 1882) było bardzo ważne w tamtych czasach. Świadczyło o wysokiej jakości.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D Będą na "stówę" ;) . Osobiście pytałem "Gerlachów" kiedy ? i Wiesz co mi odpowiedzieli ?, że będą.... LATEM :P

więc trzeba być cierpliwym ;) ...

Ale jak to zrobić, pytam :wacko: jak ?? :rolleyes:

Dyć lato już za miesiąc :rolleyes: Tylko czy to najbliższe lato? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wieczorem podam, muszę poprawić, bo chyba kilka rzeczy mi uleciało ;)

Sorry, ale wczoraj do nocy byłem pod spodkiem, bo organizuję Juwenalia Śląskie i jak się okazuje wszystko się poprzesuwało, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu...

http://www.youtube.com/watch?v=_nqpSHGvhd8

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście przemysalem sprawę i chyba wole to stare logo niż to z nagrobka :rolleyes: Niby fajne ale z mało ciekawego miejsca

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba już jest dziś wieczorem ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w taki to refleksyjny sposób Tomtom sprawę logo, mam nadzieję zamknał :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie  sprecyzował kiedy wieczór się zaczyna:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesteście nerwusy :D dajcie chłopu odsapnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jesteście nerwusy :D dajcie chłopu odsapnąć

:) tym bardziej że miał wczoraj ciężki dzień i noc, a dzisiaj musi "odrabiać" zaległości :P ... Niekoniecznie związane z forum i zegarkami ... :P:D

Sam to kiedyś przechodziłem, więc chłopaka rozumię :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, zarobiony jestem ;)

Jeszcze Juwenalia trwają, a ja zaczynam od nowa, bo organizujemy inną akcję i muszę wszystkie zgody i patronaty załatwiać.

Na szczęście pomału się odhacza co się zrobiło ;)

Lista zaraz będzie tylko ostatnie poprawki nanoszę (muszę przejrzeć wszystkie priw, czy każdemu dobry numer wstawiłem ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym momencie lista numerów wygląda tak:

2 RafalP

3 Taktic

4 trebor444

5 mindform

6 Caporegime

7 Dmn

9 bert69

10 falki

11 Bodzian/Michał…

12 wadia

13 flight/turdus

14 michas

15 Santino

16 parigot

17 stfraw

18 grzegorznip

20 Lu@

21 ksylo1/Taborek

22 seiko5m42

23 blake

24 Budrys0

25 Stawko

26 vidi

31 lechu_wroc

32 elite2

33 Cer_tom

37 mw75

38 InfectedControl

40 Shymel

44 uplift/Darek-zegarek

45 lobuz1/Janus_Rafal

47 smyr

48 tarant

49 A. Brat

53 mareczyk

55 chorwat

65 Bujala

66 gretza

68 dominiczeq

69 be-ja

71 torsen

74 filesharing

75 Krzyluka

76 J@z

77 Hendrix89

78 drkmazur

85 MacAron

88 Turbiss

99 LOINIC

Jakby ktoś podał numer, na którym zależało mu w 100%, a go nie ma na liście, proszę o kontakt, naniosę wtedy poprawki.

Jeśli jakaś osoba podawała kilka numerów, a jej strasznie nie zależało, to wtedy dawałem inny numer niż ten najważniejszy.

Jeśli ktoś napisał, że jeśli nie będzie danego numeru chce losowanie, uwzględniałem to z przyjemnością. Kilka osób chciało tylko losowanie lub wybór w 2 puli. Jeśli jakaś osoba podała kilka numerów i nie zaznaczyła, jaki chce, a wszystkie były wstępnie zajęte, napisałem o tym. Jeśli nie dostałem odpowiedzi do wczoraj, szansa na wybór przepadła. Mam nadzieję, że nikogo nie skrzywdziłem tworząc listę i wszyscy są happy ;) Będę kontaktował się z każdym z konfliktowiczów, żeby konflikt wyjaśnić. (czeka mnie jeszcze masa roboty?)

Po rozstrzygnięciu konfliktów drugi etap wyborów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.