Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krzykon1

podróbki Gustav Becker

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie.

sprzedałem zegarmistrzowi linkowy, dwuwagowy mechanizm (niesygnowany - tylko numer). Po jakimś czasie na allegro pokazał się zegar Gustav Becker z tym moim mechanizmem, gościu podrobił sygnaturę GB (numery się zgadzają), najgorsze jest to, że kupił to i sprzedawał "godny zaufania" renomowany zakład zegarmistrzowski.

co mam począć? - zostawić to i pozwalać na naciąganie innych?

gościu twierdzi, że zrobił to pracownik bez jego wiedzy. jednak to on kupił, a następnie sprzedaje ten zegar.

Krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może tak zdjęcia pokażesz przed i po transformacji ?

Bo tak - to ani na forum ani do prokuratury z tym tematem.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wstawiam fotki tego samego mechanizmu przed i po sfałszowaniu

post-32878-0-38725000-1335989654_thumb.jpg

post-32878-0-11854700-1335989655_thumb.jpg

post-32878-0-78433800-1335989658_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Zamieszczałem nawet to "ubeckerowane " zdjęcie na subforum zegarowym z pytaniem WTF to jest. I się wyjaśniło.

O tutaj:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/71292-czy-to-gb/page__view__findpost__p__775712

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sprawę zgłosił na policję, po to żeby takie działania były napiętnowane. Uważam iż to jest niemoralne i oczywiście karalne. Niech ten "renomowany" zakład zegarmistrzowski się tłumaczy przed policją, może następnym razem zastanowi się czy "ukraść" znak firmowy GB.

Ot moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam serdecznie.

sprzedałem zegarmistrzowi linkowy, dwuwagowy mechanizm (niesygnowany - tylko numer). Po jakimś czasie na allegro pokazał się zegar Gustav Becker z tym moim mechanizmem, gościu podrobił sygnaturę GB (numery się zgadzają), najgorsze jest to, że kupił to i sprzedawał "godny zaufania" renomowany zakład zegarmistrzowski.

co mam począć? - zostawić to i pozwalać na naciąganie innych?

gościu twierdzi, że zrobił to pracownik bez jego wiedzy. jednak to on kupił, a następnie sprzedaje ten zegar.

Krzysztof

Wg mnie masz prawo wymienic wspomniany zaklad z nazwy - ku przestrodze wszystkich, ktorzy w przyszlosci moga sie naciac.

Trzeba pietnowac takie praktyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie podaj co to za s... fałszuje GB żebyśmy się nie nacieli zwłaszcza ja bo za db w tym nie jestem i bez Kol. z forum mógłbym łyknąć takiego cudaka... BDB że go podałeś na Policje oby coś z dziadem zrobili....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego zgłos na Policję, bo każdy znas mógł się naciąc na kupno podróbki podaj gdzie sie mieści ten zakład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.