krzykon1 0 #1 Napisano 29 Kwietnia 2012 witam serdecznie.sprzedałem zegarmistrzowi linkowy, dwuwagowy mechanizm (niesygnowany - tylko numer). Po jakimś czasie na allegro pokazał się zegar Gustav Becker z tym moim mechanizmem, gościu podrobił sygnaturę GB (numery się zgadzają), najgorsze jest to, że kupił to i sprzedawał "godny zaufania" renomowany zakład zegarmistrzowski. co mam począć? - zostawić to i pozwalać na naciąganie innych?gościu twierdzi, że zrobił to pracownik bez jego wiedzy. jednak to on kupił, a następnie sprzedaje ten zegar.Krzysztof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 2 Maja 2012 A może tak zdjęcia pokażesz przed i po transformacji ?Bo tak - to ani na forum ani do prokuratury z tym tematem. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #3 Napisano 2 Maja 2012 wstawiam fotki tego samego mechanizmu przed i po sfałszowaniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 2 Maja 2012 No tak. Zamieszczałem nawet to "ubeckerowane " zdjęcie na subforum zegarowym z pytaniem WTF to jest. I się wyjaśniło.O tutaj:http://zegarkiclub.pl/forum/topic/71292-czy-to-gb/page__view__findpost__p__775712 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gerard 0 #5 Napisano 4 Maja 2012 Ja bym sprawę zgłosił na policję, po to żeby takie działania były napiętnowane. Uważam iż to jest niemoralne i oczywiście karalne. Niech ten "renomowany" zakład zegarmistrzowski się tłumaczy przed policją, może następnym razem zastanowi się czy "ukraść" znak firmowy GB.Ot moje zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #6 Napisano 4 Maja 2012 witam serdecznie.sprzedałem zegarmistrzowi linkowy, dwuwagowy mechanizm (niesygnowany - tylko numer). Po jakimś czasie na allegro pokazał się zegar Gustav Becker z tym moim mechanizmem, gościu podrobił sygnaturę GB (numery się zgadzają), najgorsze jest to, że kupił to i sprzedawał "godny zaufania" renomowany zakład zegarmistrzowski. co mam począć? - zostawić to i pozwalać na naciąganie innych?gościu twierdzi, że zrobił to pracownik bez jego wiedzy. jednak to on kupił, a następnie sprzedaje ten zegar.Krzysztof Wg mnie masz prawo wymienic wspomniany zaklad z nazwy - ku przestrodze wszystkich, ktorzy w przyszlosci moga sie naciac. Trzeba pietnowac takie praktyki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz Erlich 0 #7 Napisano 15 Maja 2012 Koniecznie podaj co to za s... fałszuje GB żebyśmy się nie nacieli zwłaszcza ja bo za db w tym nie jestem i bez Kol. z forum mógłbym łyknąć takiego cudaka... BDB że go podałeś na Policje oby coś z dziadem zrobili.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandat30 0 #8 Napisano 16 Maja 2012 Kolego zgłos na Policję, bo każdy znas mógł się naciąc na kupno podróbki podaj gdzie sie mieści ten zakład. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzykon1 0 #9 Napisano 27 Stycznia 2013 Zegarmistrz Mielec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach