Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krzysoo7

Fabrik Marke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam zegar Fabrik Marke nr. seryjny 99515. Jaki rok produkcji może byc tego zegara i jaka mniej więcej może byc jego wartośc? Zdjęcia zegara wystawiłem w galerii. Oto link: http://zegarkiclub.p...1-fabrik-marke/

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Kilka słów o zegarze:

Mechanizm działa w 100%

Obudowa nadgryziona zębem czasu i małymi modyfikacjami mojego dziadka.

Jedyna nieorginalna rzecz w tym zegarze to łącznik między trzymaniem wachadła a samym wachadłem wykonana z jakiejś cienkiej blaszki.

Pozdrawiam.

Krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za info. Zegar ma dla mnie wartośc senymentalną. Jest to jedyna pamiątka po moich dziadkach. A co do wartości w złotówkach to zwykła ciekawośc :-) Jeśli można to jeszcze proszę o info ile kosztuje renowacja takiego zegara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kol. serdecznie. Na razie tylko mogę napisać że jest to dość prasty i powszechny mechanizm pełnopłytowy mnie wygląda na Junghansa z przełomu wieku koniec końcówki XIX początek XX wieku był bym raczej bliżej XX w. Werner deponirt

(Logo met een zon en een maan)

WC ( of CW ) of

een vijfhoekige ster

(logo met een hoefijzer)

Werner Uhrenfabrik

Onderneming met de naam "Werner-

Werke" of "Regulator-fabrik" onder

leiding van Carl Werner in Villingen

(Duitsland). Opgericht in ca. 1870.

In 1890 namen de zonen Carl jr. en

Hermann het bedrijf over. Hun

belangrijkste bijdrage is het ontwerp en de

bouw van een taximeter voor

paardenrijtuigen (vandaar het hoefijzer) en

later voor auto's.

Na 1913 is het bedrijf over genomen door

Kienzle uurwerkfabrieken in

Schwenningen die met veel succes de

taximeter van de Werners bleven bouwen.

Logo met hoefijzer mer C W of een

vijfhoekige ster.

Ook gebruikte de Werner Uhrenfabrik va

1908 de handlesnaam: VERNA.

Werner Uhrenfabrik VillingenTak przy okazji to link do Twojej galerii nie działa przynajmniej u mnie ale pofatygowałem się do Twojej galerii ;)Co do wartości zegara to generalnie nie wyceniamy na forum. Zrób zdjęcie całego zegara ze skrzynią itp. To coś pomyslę. Tak przy okazji to napisz mi na priv ile za niego chcesz może się dogadamy.... pozdrawiam :)(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fabrik marke oznacza zastrzeżony znak fabryczny. Kluczem są litery CW, które pozwalają zidentyfikować wytwórcę zegara: Carl Werner Uhrenfabrik, Villingen (1861-1913).

Zegar z lat 90-tych XIX wieku któremu brakuje górki. Na forum znajdziesz trochę informacji o tej marce.

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.