akism 1213 #51 Napisano 5 Marca 2014 Idź do zegarmistrza,który piłką otworzy ci zegarek wyjmie werk i przedmucha lewatywką kopertę i tarczę..Koszt może 10zł.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
myszy 44 #52 Napisano 5 Marca 2014 Tak zrobię. Oczywiście pod warunkiem, źe nie ma to wpływu na gwarancję? Bo na gwarancję nie chcę oddawać, bo zanim wyślę, zanim zrobią i odeślą... A to mój jedyny zegarek aktualnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 1213 #53 Napisano 5 Marca 2014 Jeżeli otworzy piłką nikt nie pozna,ze była jakaś ingerencja i gwarancji nie stracisz.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4635 #54 Napisano 5 Marca 2014 Tak zrobię. Oczywiście pod warunkiem, źe nie ma to wpływu na gwarancję? Bo na gwarancję nie chcę oddawać, bo zanim wyślę, zanim zrobią i odeślą... A to mój jedyny zegarek aktualnie.lepiej tego nie ruszaj jak nie musisz a zegarkowi nic nie dolega - uwierz mi po zegarmistrzu będzie jeszcze gorzej (zdecydowana większość obchodzi się z zegarkami jak kowal, co zostało tu wielokrotnie opisane) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 95 #55 Napisano 5 Marca 2014 Też mam paproszek, taką niteczkę z ubrania o dł. 1,5 mm przyklejoną do szybki od spodu. Zegarek nowy ale kwarcyk, wiec zajmę sie tym przy wymianie bateryjki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1200 #56 Napisano 18 Marca 2014 To ja dodam swoje 3 grosze, Seiko SNZG15K1, rezerwa chodu wg producenta 40 godzin, mój nowy ma zaledwie 1 miesiąc, a rezerwa całe 18 godzin, mistrz.Tak po za tym zegarek bardzo fajny, za te pieniądze nic lepszego nie można znaleźć, więc za bardzo nie należy narzekać, na pewno na gwarancji naprawią ten mały problem. 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Armen_78 0 #57 Napisano 19 Marca 2014 W Sumo krzywa data irytowała mnie do tego stopnia, że go sprzedałem. Teraz mam Samuraja i nie mam zastrzeżeń. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #58 Napisano 19 Marca 2014 To ja dodam swoje 3 grosze, Seiko SNZG15K1, rezerwa chodu wg producenta 40 godzin, mój nowy ma zaledwie 1 miesiąc, a rezerwa całe 18 godzin, mistrz. 40 godzin ja rozumiem jako czas rezerwy przy pełnym nakręceniu.Skąd wiesz, że zegarek jest maksymalnie nakręcony jeśli nie ma dokręcania z koronki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4635 #59 Napisano 19 Marca 2014 no właśnie ?Seiko, zaleca nosić zegarki 8-10h dziennie i chociaż przejść się siku podczas pracy biurowej.A poważnie, nie chce mi się teraz szukać dokładnych przeliczników odległości, jaką trzeba przebyć, żeby zegarek osiągnął pełną rezerwę, ale trzeba by się tak przejść do pracy 3km (30min) i z niej wrócić pieszo, nie trzymając rąk w kieszeni.Sądzę, że twój zegarek ma dodatkową wartość dodaną i informuje Ciebie podświadomie, że masz za mało ruchu i powinieneś uważać na zawały serca. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1200 #60 Napisano 20 Marca 2014 no właśnie ?Seiko, zaleca nosić zegarki 8-10h dziennie i chociaż przejść się siku podczas pracy biurowej.A poważnie, nie chce mi się teraz szukać dokładnych przeliczników odległości, jaką trzeba przebyć, żeby zegarek osiągnął pełną rezerwę, ale trzeba by się tak przejść do pracy 3km (30min) i z niej wrócić pieszo, nie trzymając rąk w kieszeni.Sądzę, że twój zegarek ma dodatkową wartość dodaną i informuje Ciebie podświadomie, że masz za mało ruchu i powinieneś uważać na zawały serca.Bardzo śmieszne. Zegarek noszony cały dzień, od 7 rano do 22, pracuję fizycznie jako mechanik samochodowy, więc ruchu mi nie brakuję, dodatkowo po pracy trening 1,5h razem z zegarkiem, myślę że to powinno wystarczyć do nakręcenia. To nie jedyny mój automat, pozostałe kręcą się jak należy. 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #61 Napisano 21 Marca 2014 Wróćmy do sedna dekla. Jak kupisz wersję z chińskiej fabryki nie ma różnic i nie ma rozczarowania. Przypomnę Seiko SUMO ma po jednej stronie ma napis made in japan a po drugiej china. Rozumiem, ze globalizacja, że 51%, ale niedosyt pozostaje! A to seria, która przeznaczona jest na rynek japoński, nie jest 100% japończykiem. Kombinuja tak samo jak szwajcarzy. Ja ich rozumiem tylko z jednego powodu-czytalem historię ich gospodarki i wiem, że musieli tak postąpić, zeby przetrwać...co nie zmienia faktu, ze prawdopodobnie ich spoleczeństwo też nie skacze z tego powodu do góry Odnośnie napisu "made in japan". Z tego co pamiętam w moim SBDC001 nie było takowego. Na tarczy obok indeksu "6" po lewej stronie było napisane JAPAN, a po prawej 6R15. Może w tym tkwi szkopuł, że Sumo jest jest jednak Made in Japan? Niektóre zegarki seiko mają taki napis, inne nie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4635 #62 Napisano 21 Marca 2014 na tarczy jest tak jak piszesz, dekiel ma grawerowane MADE IN JAPAN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #63 Napisano 21 Marca 2014 Racja, właśnie przeszperałem zdjęcia i jest na deklu tak jak piszesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Armen_78 0 #64 Napisano 21 Marca 2014 Jeśli chodzi o rezerwę chodu, to ja też mam problem w samuraju. Noszę zegarek od 7.30 do 23-24 i czasami zdarza się, że zatrzymuje się o 7 rano. Nie zatrzymuje się tylko wtedy, jeśli przed zdjęciem "machnę" ręką 15-20 razy z góry na dół. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4635 #65 Napisano 21 Marca 2014 Czeka go naprawa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vlepek #66 Napisano 28 Marca 2014 W moim sarb sa dwa małe paprochy,uwazam ze taka sytuacja nie powinna miec miejsca w tego typu modelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #67 Napisano 10 Kwietnia 2014 Od niedawna mam seiko monstera pierwszzej generacji i jest to moj pierwszy automatyczny zegarek wiec jesli moje pytania beda glupie to zgory przepraszam. Datownik ,jak ustawic, czy zawsze wskakuje 2 jezyk , czy nie da sie go ustawic tylko na angielski i data jak zrobic ,aby nie przeskakiwala np w srodku dnia kiedy to dzien sie nie zmienia . Czy moze moj monster jest jakis wadliwy?Prosze o jakies wskazowki- dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2323 #68 Napisano 10 Kwietnia 2014 Najlepiej zrób tak: w dzień ustaw sobie datę i dzień tygodnia o dzień wcześniej niż jest dzisiejsza. Następnie odciągnij koronkę do ostatniej pozycji i wskazówkami poruszaj zgodnie z ich standardowym ruchem. Data przeskoczy w okolicach godziny 00 natomiast dzień tygodnia przeskakuje najpierw na drugi język a potem na język właściwy. Powinno się to zakończyć ok godz 3 w nocy. Gdy już będziesz miał ustawioną datę dokręć wskazówkami odpowiednio do aktualnej godziny którą chcesz ustawić. Wtedy nie będzie Ci się zmieniać data w ciągu dnia tylko tak jak powinno być. 0 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #69 Napisano 11 Kwietnia 2014 Celem dopełnienia: nie przeprowadzaj takiej operacji w godzinach 21:00 - 3:00. Reszta tak jak opisał Morion. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #70 Napisano 11 Kwietnia 2014 Od niedawna mam seiko monstera pierwszzej generacji i jest to moj pierwszy automatyczny zegarek wiec jesli moje pytania beda glupie to zgory przepraszam. Datownik ,jak ustawic, czy zawsze wskakuje 2 jezyk , czy nie da sie go ustawic tylko na angielski i data jak zrobic ,aby nie przeskakiwala np w srodku dnia kiedy to dzien sie nie zmienia . Czy moze moj monster jest jakis wadliwy?Prosze o jakies wskazowki- dziekiWszystko jest ok. tylko zmiana daty które powinieneś mieć w nocy o 00 zmienia Cię sie o 12 w dzien . Przesunięcie o 12 h . Dlatego tez widzisz zmianę dnia tygodnia na inny jezyk . Normalnie byś tego nie widział ponieważ przeważnie o tej porze 00-3 pewnie śpisz.Kolega Marion powyzej napisal co masz zrobi .Monster to fajny zegarek i w staje i w nowej wersji. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wulfgar 509 #71 Napisano 11 Kwietnia 2014 Dzieki wielkie , ustawione . Monster jest super juz sie zastanawiam nad 2gim tym razem byc moze pomarancza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #72 Napisano 11 Kwietnia 2014 Pomarańczowy Monster to bardzo dobry wybór . Kup juz w nowej wersji , bedziesz miał porównanie . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #73 Napisano 27 Kwietnia 2014 Kupilem sobie ostatnio Orange Monstera i popatrzcie co mi przyslali z dutyfreeisland 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4635 #74 Napisano 27 Kwietnia 2014 Masakra jakaś, musisz reklamować! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #75 Napisano 27 Kwietnia 2014 To teraz zobaczymy jak wyglada procedura gwarancyjną ( wymiana towaru na nowy ) w dutyfreeisland . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach