Buhaj 0 #1 Napisano 28 Maja 2012 Witajcie! Posiadam owy model Orienta (w nowym oznaczeniu - FFA05002B) i jestem ciekaw czy istnieje możliwość dokupienia ogniw do bransoletki do tego zegarka. Jestem dużym mężczyzną i mam strasznie grube kości dlatego zegarek jest dosć sztywny na nadgarstku, a chciałbym nieco rozluźnić zegarek na ręce. Bransa popuszczona jest oczywiście na max więc nic już nie zrobię. W gre wchodzi jedynie dokupienie ogniw. Pytania: Sama możliwosć dokupienia istnieje? Może to i głupie pytanie ale w necie nie ma raczej o tym dużo informacji. Zakładajac że jednak da rade... Szacowana cena takiej przyjemności? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5138 #2 Napisano 29 Maja 2012 na wstępie gratuluję wyboruco do bransolety - obawiam się, że w Polsce będzie z tym problempisz do serwisu Zibi czy jakiegoś innego, nawet zagranicznego wyszczególnionego w gwarancji proponuję zamieścić Ci ogłoszenie na tym Forum w dziale "poszukuję" - może ktoś ma identyczny, podobny i zostały mu zbędne ogniwaty masz dla utrudnienia czarnąno nic - musisz mieć sporo szczęścia, żeby trafićmożesz próbować gdzieś jeszcze znaleźć całą bransoletę i z dwóch zrobić jednąogniwa czy bransoleta będzie ten sam problem jeżeli chcesz się nim cieszyć na już, pozostaje bransoletę zmienić na pasek skórzany lub gumowy (ale to trzeba lubić i uważać, że zegarek nie straci na uroku) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #3 Napisano 29 Maja 2012 Szczerze mówiąc nie miałbym serca zdjąć z niego bransolety i założyć pasek "Na już" ciesze się nim od jakiś 2/3 lat odkąd go mam bo samo popuszczenie na maxymalny poziom bransoletki skutkuje i dopinam orienta. Na początku kilka lat temu leżał idealnie dopasowany do ręki z lekkim luzem, teraz też nie krępuje moich ruchów ale od tamtego czasu moje nadgarstki przybrały trochę w obwodzie i w tej chwili jest kompletnie bez luzu co sami rozumiecie, nie jest do końca komfortowe, przynajmniej dla mnie. Po prostu lubię jak mi cykor luźno leży, kropka. Że jest problem w Polsce, zauważyłem jak napisałem trochę maili do różnych serwisów w naszym kraju i w dwóch przypadkach czekam na odpowiedź od importera i dostawcy dwóch serwisów. W jednym przypadku dostałem uprzedzenie, że nawet jeśli bransa będzie dostępna, może kosztować ponad 400zł co nie należy do pozytywnych wiadomości i z ciężkim sumieniem śmiało mogę powiedzieć, że w takim przypadku z oferty po prostu nie skorzystam i będę szukał dalej oryginału ale bardziej "na lewo" używaną od kogoś, po małym wypadku, czy w częściach bo przecież właściwie o to chodzi... Potrzebuje jedno czy dwa ogniwa i na pewno nie wydam na to czterech stówek. Z tym ZIBI niezły pomysł i będę musiał spróbować. Popatrzę też na zagranicznych stronach a ogłoszenie na forum zaraz napisze. Bardzo dziękuję Ci kolego za odpowiedź i zainteresowanie tematem No i wielkie dzięki także dla Piotrka który wczoraj sam do mnie napisał na gg z chęcią pomocy Kolejne info odnośnie odpowiedzi z serwisów, od importerów czy dostawców będę na bieżąco dodawał, więc jak uda mi się dostać ogniwa, bądź całą bransolete, na pewno się pochwalę Pozdrawiam wszystkich serdecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #4 Napisano 30 Maja 2012 Dostałem dziś wiadomość od jednego z serwisów, że mają możliwość załatwić bransoletkę. Cena - 500zł... Panowie, to faktycznie realne aby taka kwota wchodziła w grę? Czy po prostu ktoś chce na mnie lepiej zarobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5138 #5 Napisano 31 Maja 2012 realnesam widzisz jak trudno ją zdobyćjakimś cudem mogą ja załatwićmoże to zwykła przycinka a może też ich sporo zachodu kosztuje - tego nigdy się nie dowieszjednak dla mnie to też za duża kwota - długo bym się zastanawiał czy wydać 300złno ale twój zegarek to katalogowy wydatek 2k - więc bransoletę proponują Ci 1/4 ceny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #6 Napisano 31 Maja 2012 Zgadza się... Patrząc na cene prawie 2k, nie robi to większego zdziwienia. Przed momentem dostałem info od innego serwisu. Cena detaliczna - 550zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mori_1972 0 #7 Napisano 31 Maja 2012 W tym przypadku do kogo można mieć jakieś "ale"? Do producenta czy do dystrybutora? Przecież to nie jest zegarek za 200 czy 500 zł, ale nawet. Człowiek pisze szuka prostej rzeczy, kilku ogniw a wpycha się połowę zegarka i problem staje się abstrakcyjny dla posiadacza, XXI w i taki problem, może ktoś opowie o podobnych problemach, na moje oko serwisy powinny zadbać o takie drobiazgi, może się mylę, chętnie poczytam opinie pozdrawiam Buhaja i Burnsa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5138 #8 Napisano 31 Maja 2012 może i dbają, ale nie w naszym cudownym krajunim większa "pierdoła" tym trudniej z dostępnością a jeśli już to cena z kosmosuspróbuj dokupić sobie jakiś bezel, przycisk, koronkę czy czujnik... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mori_1972 0 #9 Napisano 31 Maja 2012 tzn. "bierz płać i spadaj" nie wyobrażam sobie traktować tak moich klientów, klient coś potrzebuje to trzeba spełnić jego potrzeby, bo drugi raz nie przyjedzie nie kupi (fakt można powiedzieć będą inni), ale gdzie wyrabianie sobie marki i zaufania, klient (nabywca) musi spokojnie spać, w nocy mu się przyśnią te ogniwa zadzwoni i rano je ma "mówisz i masz" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #10 Napisano 31 Maja 2012 W sumie z igły widły bo nie mam zamiaru kupować tak jak powiedziałeś Piotrek, pół zegarka dla drobnej jego części, a resztę wrzucić do szuflady... Bezsens, który skłonił mnie do napisania bezpośrednio do Japońców listu z zażaleniem i prośbą o pomoc. Po wczorajszej rozmowie doszliśmy do wniosku że uderzenie bezpośrednie może mieć najlepszy efekt. Napisałem też dość manipulacyjny tekst długości połowy strony A4 standardową czcionką Worda i teraz właśnie tłumaczy mi go przyjaciel z Anglii na inglisz. Wyśle to do skośnych i mam nadzieję uzyskam jakąś sensowną odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #11 Napisano 7 Czerwca 2012 A więc tak kochani... Uderzyłem bezpośrednio do Japońców i opisałem sytuacje. Pożaliłem się i wyolbrzymiłem nieco sprawę, że w europie zachodniej jest aż taka lipa dostać ogniwa do bransoletki... Pochwaliłem, ponarzekałem, wszedłem na ambicje i co? i bulwa udało się. Ogniwa zostają wysłane do Polski. Dalszy kontakt przejmuję już z dystrybutorem z PL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pantone032 0 #12 Napisano 10 Czerwca 2012 gratuluję wytrwałości w temacie, ciekawe jak zachowa się dystrybutor? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaktus22 51 #13 Napisano 11 Czerwca 2012 witam serwis pewnie chciał Cie naciągnąć oni musza mieć wszystkie części zapasowe lub sprowadzić je od producenta . dystrybutor to inna sprawa sprzedaje podaje punkty serwisowe i na tym koniec w praktyce ,bo w teorii sprawa wygląda zupełnie inaczej,ale to już inna bajkaPozdrawiam Janusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #14 Napisano 21 Czerwca 2012 A więc tak kochani... Uderzyłem bezpośrednio do Japońców i opisałem sytuacje. Pożaliłem się i wyolbrzymiłem nieco sprawę, że w europie zachodniej jest aż taka lipa dostać ogniwa do bransoletki... Pochwaliłem, ponarzekałem, wszedłem na ambicje i co? i bulwa udało się. Ogniwa zostają wysłane do Polski. Dalszy kontakt przejmuję już z dystrybutorem z PL. I jak Kolega dostał te ogniwa i w jakiej cenie ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5138 #15 Napisano 21 Czerwca 2012 A więc tak kochani... Uderzyłem bezpośrednio do Japońców i opisałem sytuacje. Pożaliłem się i wyolbrzymiłem nieco sprawę, że w europie zachodniej jest aż taka lipa dostać ogniwa do bransoletki... Pochwaliłem, ponarzekałem, wszedłem na ambicje i co? i bulwa udało się. Ogniwa zostają wysłane do Polski. Dalszy kontakt przejmuję już z dystrybutorem z PL. no chłopie, dałeś radę - szacunto chyba będzie mój następny zakup to będzie chyba mój następny zakup w przyszłości http://watch-tanaka2.sub.jp/orient/WZ0041DJ/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #16 Napisano 21 Czerwca 2012 no chłopie, dałeś radę - szacunto chyba będzie mój następny zakup to będzie chyba mój następny zakup w przyszłości http://watch-tanaka2.sub.jp/orient/WZ0041DJ/ Film Tanaki jak zwykle super. Ja ostatni zakupiłem takiego: www.youtube.com/watch?v=A9hd6Cac1G4 Ten film między innymi przekonał mnie do zakupu . i zdjęcie w realu: 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #17 Napisano 13 Lipca 2012 Heh, Panowie, wcale nie zapomniałem o was. Minęło trochę czasu odkąd dostałem maila z wiadomością od Japończyków. Kontaktowałem się za ich skierowaniem z dystrybutorem. Mimo kontaktu na bieżąco, urlopów ludzi odpowiedzialnych za pewne aspekty itd, paczki z kraju kwitnącej wiśni nie było... Dowiedziałem się, że prawdopodobnie ogniwa dojdą razem z zatowarowaniem we wrześniu. Od razu więc napisałem kolejnego maila w którym znowu ładnie owinąłem wszystko tak aby było dobrze i po kilku dniach dostaję telefon od dystrybutora z prośbą o podanie adresu itd. Zrobiłem przelew (30zł od ogniwa), podałem dane, na drugi dzień miałem kuriera u siebie PS. Sprytnie rozwiązali problem... Ogniwa zostały odpięte od zegarka na stanie, a po kolejnym zatowarowaniu które przyjdzie, po prostu dołożą brakujące. Tyle w tej historii Panowie, gdzie wszyscy wokół nie wierzyli w powodzenie, a serwisanci wręcz krztusili się ze śmiechu kiedy wspominałem o samych ogniwach, wciskając mi całą bransoletkę. Życie zasadą - "Never give up" naprawdę popłaca Dziękuję wam za pomoc Panowie Szczególne podziękowania dla Piotrka, który bardzo zaangażował się w całą sprawę i to w sumie dzięki niemu i za jego namową napisałem do skośnych. Wielki szacun dla Ciebie stary Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buhaj 0 #18 Napisano 13 Lipca 2012 Burns, świetny wybór, podobny poniekąd do mojego w wersji 1b bez czarnej powłoki Paweł, także elegancki statek @EDIT Ty stary, ten model WZ0041DJ naprawdę chcesz kupić w takiej cenie? Szczerze powiem, że wedle mojej w pełni subiektywnej opinii CFA05001B wygląda o niebo lepiej a prawie są identyczne i różnią się ceną o połowę. Poza tym CFA ma w środku świetne żłobienia jakby, taką kratkę, która daje fajny efekt. No i zegarek też jest na pewno nie tak gruby jak ten WZ. Wiesz, zależy kto co lubi ... a o gustach się nie rozmawia, heh W każdym razie WZ świetny i zaje.biście elegancki. Na ręce będzie na pewno niesamowicie wyglądał Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
solingen5 0 #19 Napisano 13 Lipca 2012 dzięki za podziekowania, zostałem wykluczony z tego towarzystwa, ale staram sie pomóc takim jak Ty, wiele tematów się przewinęło żebyś kupił bransolę za 500 zł, zakopano mnie do piachu, ale żywi potrafią się odgrzebać na forum, odważnym a szczególnie Tarantowi życzę zdrowia, tu kończy się moja misja, dystrybutorom, sprzadawcom życzę dobroci dla klientów, niższszych cen i tego żeby chcieli wracać do polskich sprzedawców, do was właśnie, dziękuję za zbanowanie profilu i adresu ip, podpowiem wam administratorzy sposobu nie znajdziecie na klinowanie niepokornych a szukających prawdy o interesach nie zatrzymacie pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 5138 #20 Napisano 12 Listopada 2012 jak postanowiłem tak zrobiłemWZ nabytyteraz ja bujam się z akcesoriami - tzn. ich brakiem3ba będzie skrobnąć do wyroczni - innej drogi nie widzę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 806 #21 Napisano 13 Listopada 2012 jak postanowiłem tak zrobiłemWZ nabytyteraz ja bujam się z akcesoriami - tzn. ich brakiem3ba będzie skrobnąć do wyroczni - innej drogi nie widzęNormalnie Matrix 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach