Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dealer

Reichenbach??

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy możecie wspomóc informacjami cóż to za marka zegarków? W rankingu prestiżowych marek nie ma tej marki. Widziałem promocję gdzie pierwotna cena wynosiła ok 7000 zł a po obniżce 700 zł :) Nie mogę znaleźć informacji o tej ekskluzywnej marce co wydaje mi się dość dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę znaleźć informacji o tej ekskluzywnej marce co wydaje mi się dość dziwne.

Jak widać taka ona ekskluzywna :lol:

Skoro nie udało Ci się jej znaleźć w piramidzie prestiżu, to łatwiej pójdzie na czarnej liście:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/70430-czarna-lista-marek-zegarkowych-wg-trustedwatch/

Tak takie firmy krzaki działają, nie wiadomo kto i gdzie to robi, żadnego serwisu itp itd

A cena 7000 jest tak samo realna jak i 700- większość ludzi na forum 7 złotych też by nie dała i wolałaby kupić Q&Q za kilkadziesiąt złotych

edit: założenie tematu z tą ekskluzywną :P marką w "Zegarkach szwajcarskich i niemieckich" było żartem albo(najprawdopodobniej) nieświadomością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzałem. Sprzedają to na Amazonie po... 2000$ :blink:

Wyglądają na takie raczej po 20$, choć jakis pełny kalendarz tam jest... A info o firmie rzeczywiscie jak na lekarstwo, więc wnioski nasuwają się same

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie to nawet ciekawe, ale nawet na tych fotkach widać, że wykonanie raczej tandetne

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona producenta mechanizmów www.ptsresources.com

Ciekawe, jakiej jakości są te werki. Na Bundesligę nie wyglądają, ale ciekawe, czy to sensowne mechanizmy, czy badziew totalny

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszosc ma +/- 45 sek na dobe.wiec tak sobie bym powiedział...

edyta: 5 mi zjadło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiekszosc ma +/- 4 sek na dobe.wiec tak sobie bym powiedzial...

Wg producenta to nie +/-4, ale +/-45s/d, czyli teoretycznie całkiem do d...

Warto byłoby posłuchać opinii kogoś, kto jest szczęśliwym posiadaczem

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem tego konkretnie zegarka: http://www.amazon.com/Reichenbach-Mens-Automatic-Watch-RB509-622A/dp/images/B0085UOJUY

Trzeba powiedzieć, że jest naprawdę solidnie wykonany, mnie bardzo przypadł do gustu, a trzeba zaznaczyć, że jestem wrogiem wszelkiej tandety.

Szkło jest ze szkła mineralnego, koperta ze stali nierdzewnej. Bardzo twarde, parę razy już przychaczyłem gdzieniegdzie i nie ma ani jedej rysy. Pasek też jest świetnej jakości.

Jeśli chodzi o mechanizm, jak na razie odchylenie dobowe wynosi nie więcej, niż 5 sek.

Bardzo ciężko do czegoś się przyczepić. No, może niech to będzie niefosforyzujący cyferblat.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.