Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

marmach

A jednak mam zegarek mechaniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie odnalazłem Atlantica, którego przez nie wiem ile lat nosił mój Dziadek. Stan wizualny mocno zmęczony, ale chodzi. Nie mam pojęcia z którego roku może być ten Mistrzuniu, może ktoś ma pojęcie?

Późni się około 20 sekund na dobę, ale z tego co mi wiadomo, to zegarmistrza nie widział bardzo dawno, lub nigdy. Cyka przyjemnie, czego mój kwarc nie potrafi niestety...

post-51316-0-70666300-1346484178_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lepiej zmień zegarmistrza ;):D To dość popularny model z lat 50/60 tych ale widzę że nawet oryginalny sekundnik ci się uchował. No w nie najlepszym stanie on jest ale można go zrobić na cacy tym bardziej, że to pamiątka po dziadku!!! Koszt renowacji koperty to około 100zł renowacja tarczy około 150zł i będzie jak nowy jeszcze długo ie cieszył. Warto o niego zadbać gdyż to kultowy zegarek na przyzwoitym werku nie widzę co stoi na tarczy i który to model, Extra, czy Super Extra choć najbardziej bym postawił na Specjala w wtórym zapewne siedzi Eta 1113 choć głowy za to nie dam, równie dobrze może się tama znaleźć AS ale warto tez mu fundnąć przegląd jak późni to znaczy że smar mu eis skończył i długo tak już nie pociągnie więc kąpiel mu się należy ;)

Pochwal się efektami to na prawdę fajne sikory po utopieniu w niego odrobiny kasy będzie fajny garniturowiec ;)

Twój w momencie świetności wyglądał zapewne tak

http://zegarekmeski.pl/photos/oryginalny-atlantic-worldmaster-specjal-21-jewels-1668571955.jpg

nie znalezłem identycznego bo wariacji jeżeli chodzi o różnorodność tarcz można znaleźć mnóstwo ale jak się dobrze postarasz to w sieci na pewno coś się znajdzie ;)

Ci, którzy po zwycięstwie spoczęli na laurach są już martwi..... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny i nie wiem czy chciałbym z niego robić "nówkę sztukę" wtedy straciłby swój urok, rozebrać na części pierwsze. Tarczę mozna umyć dgyż w 90% przypadków delikatne mycie daje bardzo pozytywny efekt, zegarek zachowuje image starego zegarka, koperta do przepolerowania tak samo jak wskazówki, jedyne co bym wymienił to szkiełko. Mechanizm do czyszczenia i smarowania. Taka pamiatka po dziadku będzie cieszyć Cię jeszcze długie długie lata a kiedyś może i Twoich potomków :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lepiej zmień zegarmistrza ;):D

A czymze ten zegarmistrz (u ktorego jeszcze nie byl) zawinil zeby go zmieniac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.