krestopc 0 #1 Napisano 7 Września 2012 Witam na początku chcę się serdecznie ze wszystkimi przywitać . Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem zegarka Casio G-SHOCK GA-120-1AER i od samego początku mam taki problemik godzinkę i datę ustawiłem bez problemu potem zacząłem się troszkę nim bawić i przestawiły mi się wskazówki . Proszę o pomoc jak ręcznie wyregulować wskazówki do obowiązującej godziny . Mam instrukcję lecz jest w języku angielskim . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #2 Napisano 7 Września 2012 Rozumiem, że czas "na wskazówkach" nie zgadza się z czasem na wyświetlaczu? No więc musisz przeprowadzić procedurę korekty położenia bazowego wskazówek. Brzmi groźnie, ale da się zrobić. Po pierwsze upewnij się, że jesteś w trybie timekeeping (dzień tygodnia na wyświetlaczu). Teraz przytrzymaj przycisk START-STOP (prawy dolny) na kilka sekund, aż zegarek "piknie", a na wyświetlaczu zacznie mrugać "Sub". Teraz wciśnij przycisk MODE (lewy dolny). "Sub" zmieni się na "0:00", a wskazówki zaczną się przesuwać. Poczekaj aż się zatrzymają. Jeśli zatrzymają się dokładnie na godzinie dwunastej, problemu trzeba szukać gdzie indziej. Jeśli ustawią się na innych pozycjach, ustaw je na dwunastej przyciskami START-STOP (do przodu) lub LIGHT (do tyłu). Kiedy ustawisz je na właściwej pozycji, potwierdzasz przyciskiem ADJUST (lewy górny). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach